24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines hal hiber Ngabobol Warta Internasional Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah wartos Ngawangun deui piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

IATA patarosan peryogi Tés PCR anu mahal

Biaya tés PCR anu négatip mangaruhan pamulihan perjalanan internasional
Biaya tés PCR anu négatip mangaruhan pamulihan perjalanan internasional

Ngalayang ka Hawaii meryogikeun PCR COVID - 19. Ieu mangrupikeun bisnis ageung pikeun seueur, kalebet perusahaan sapertos Longs Drugs, Walgreens, sareng seueur deui. Biaya $ 110- $ 275 pikeun tés wajib pikeun nyingkahan karantina tiasa lungkawing sareng ngalemeskeun kulawarga. IATA terang yén ieu teu produktif nalika nyobian urang ngapung deui.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Peraturan anu bentrok sareng ngabingungkeun. Anjog ka Amérika Serikat hartosna uji anténi anu murah sareng sering gratis henteu kunanaon bari nuluykeun ka Hawaii, diperyogikeun sababaraha kali tes PCR langkung mahal.
  2. Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) nyauran pamaréntah pikeun nyandak tindakan pikeun ngatasi biaya tinggi uji COVID-19 di seueur yurisdiksi sareng ngadesek kalenturan dina ngantep panggunaan tés antigen épéktip salaku alternatip pikeun tés PCR langkung mahal.
  3. IATA ogé nyarankeun pamaréntah angkat pitunjuk Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) anu anyar mertimbangkeun ngabebaskeun wisatawan anu divaksinasi tina syarat uji coba. 

Numutkeun ka survey pangunjung IATA anu pang anyarna, 86% réspondén kersa diuji. Tapi 70% ogé yakin yén biaya tés mangrupikeun halangan anu penting pikeun perjalanan, sedengkeun 78% yakin pamaréntah kedah nanggung biaya pengujian wajib. 

"IATA ngadukung uji coba COVID-19 salaku jalur pikeun muka deui wates perjalanan internasional. Tapi dukungan kami sanés saratna. Salaku tambahan pikeun dipercaya, tés kedah gampang diakses, terjangkau, sareng saluyu sareng tingkat résiko. Teuing seueur pamaréntahan, nanging, gagal kana sababaraha atanapi sadayana ieu. Biaya tés beda-beda sacara lega antara yurisdiksi, kalayan henteu aya hubunganana sareng biaya aktual pikeun ngalakukeun tés. Inggris mangrupikeun murangkalih poster pikeun pamaréntah anu henteu cekap ngatur pikeun nguji.

Pangpangna mahal, paling parah ngabahekeun. Sareng dina kasus ieu, skandal yén pamaréntah ngecas PPN, ”saur Willie Walsh, Diréktur Jénderal IATA.

Generasi anyar tés gancang hargana kirang ti $ 10 per tés. Disayogikeun uji rRT-PCR anu disahkeun dikaluarkeun pikeun hasil tés positip, pituduh WHO ningali tés antigen Ag-RDT salaku alternatip anu tiasa ditarima pikeun PCR. Sareng, dimana tés mangrupikeun sarat wajib, WHO éta Peraturan Kaséhatan Internasional (IHR) nyatakeun yén panumpang atanapi operator ogé henteu kedah nanggung biaya tés.

Pangujian ogé kedah cocog sareng tingkat ancaman. Salaku conto, di Inggris, data Layanan Kaséhatan Nasional pang anyarna pikeun nguji datangna wisatawan nunjukkeun yén langkung ti 1.37 juta tés dilakukeun dina datangna ti nagara Amber. Ngan 1% diuji positip salami opat bulan. Samentawis éta, ampir tilu kali jumlah kasus positip anu dideteksi dina populasi umum unggal dinten.

"Data ti pamaréntah Inggris negeskeun yén wisatawan internasional henteu ngagaduhan résiko ngimpor COVID-19 dibandingkeun sareng tingkat inféksi anu aya di nagara éta. Paling henteu, ku sabab éta, pamaréntah Inggris kedah nuturkeun tungtunan WHO sareng nampi tés antigen anu gancang, terjangkau, sareng épéktip, kalayan tés PCR anu mastikeun pikeun anu positip. Ieu tiasa janten jalur pikeun ngamungkinkeun para jalma anu henteu divaksinasi ogé aksés kana perjalanan, "saur Walsh.

Ngahurungkeun deui perjalanan internasional penting pisan pikeun ngadukung 46 juta padamelan perjalanan sareng pariwisata di panjuru dunya anu ngandelkeun penerbangan. "Survei pangénggalna kami negeskeun yén biaya tés anu mahal bakal nanggung beurat kana bentuk pamulihan perjalanan. Teu aya raos pisan pikeun pamaréntah nyandak léngkah pikeun muka deui perbatasan upami léngkah-léngkah éta ngajantenkeun biaya perjalanan ngalarang pikeun seueur jalma. Kami peryogi restart anu sayogi pikeun sadayana, "saur Walsh.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.