24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Perancis Ngabobol Warta Industri silaturahmi wartos piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Kumaha COVID Dampak Perancis Wisata sareng Pariwisata di 2020

Pangaruh COVID Perancis

Di Perancis, nagara industri Travel sareng Pariwisata nyumbang 49.1 persén kirang kana PDB nagara antara 2019 sareng 2020 kusabab COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Perancis kaleungitan 1 tina 11 padamelan saprak wabah COVID-19.
  2. Di 2019, 334 juta padamelan di nagara éta nyumbang kana industri perjalanan sareng pariwisata Perancis.
  3. Kontribusi PDB pikeun sektor pariwisata di Perancis angkat tina 8.5 persén ka 4.7 persén ti 2019 dugi ka 2020.

Dampak pangunjung internasional kana pengeluaran angkat tina 60.4 milyar euro janten 28.5 milyar euro, rugi 52.9 persén ti 2019 dugi ka 2020. Dampak pangunjung domestik kana pengeluaran angkat tina 115.5 milyar euro janten 58.0 milyar euro atanapi 49.8 persén. Angka ngabandingkeun pengeluaran domestik 66 persén di 2019 sareng 67 persén di 2020. Belanja internasional 34 persén di 2019 sareng 33 persén di 2020.

Pasar perjalanan santai angkat janten ngagambarkeun 3 persén langkung seueur anu nyéépkeun wisatawan luang di Perancis.

Luhureun 5 pendatang asup ka Perancis dina taun 2020 nyaéta:

- Jérman: 16 persén

- Bélgia: 15 persen

- Inggris: 13 persén

- Swiss: 9 persen

- Italia: 8 persen

5 pasar luar anu luhur anu resep wisatawan Perancis nyaéta:

- Spanyol

- Itali

- Karajaan Inggris

- Jérman

- Bélgia

Data ieu dumasar kana WTTC Laporan Tren Ékonomi, ngungkabkeun pangaruh dramatis COVID-19 dina Travel sareng Pariwisata di seluruh dunya.

Sateuacan pandemi, Travel sareng Pariwisata (kalebet pangaruh langsung, henteu langsung sareng anu diinduksi) nyumbang 1 tina 4 sadaya padamelan anyar anu didamel di saluruh dunya, 10.6 persén sadaya padamelan (334 juta), sareng 10.4 persén PDB global (AS $ 9.2 triliun). Pangunjung tamu internasional jumlahna $ 1.7 triliun di 2019 (6.8 persén tina total ékspor, 27.4 persén ékspor jasa global).

Panilitian ogé nunjukkeun yén séktor Perjalanan sareng Pariwisata ngalaman rugi ampir US $ 4.5 triliun pikeun ngahontal US $ 4.7 triliun dina taun 2020, kalayan kontribusi ka PDB turun ku 49.1 persén anu ngareureuwas dibandingkeun 2019; relatif ka turunna PDB 3.7 persén ékonomi global dina 2020. Dina 2019, sektor Wisata sareng Pariwisata nyumbang 10.4 persén ka PDB global; pangsa anu turun janten 5.5 persén di 2020 kusabab larangan anu tetep dina mobilitas.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment