24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Karibia Berita Riko Kosta Rika Berita Él Salvador Berita Pamaréntah Guatemala megatkeun News Honduras Ngabobol Warta wartos Berita Nikaragua Ngabobol piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Naha sadayana Kosta Rusia mangrupikeun Warga dumasar Pilihan?

Nikaragua, Kosta Rika sadayana bagikeun sajarah Dinten Guanacaste dinten ayeuna, paporit pikeun pengunjung sareng warga lokal di Kosta Rika

Nyitak Friendly, PDF & Email

Républik Féderal Amérika Tengah ngagungkeun Poé Guanacaste

  1. Panguasaan Spanyol di Amérika tengah réngsé dina 1812 saatos Perang Merdéka Méksiko. Dina 1824, Kosta Rika mangrupikeun bagian tina Républik Federal Amérika Tengah, dibarengan ku nagara-nagara sanés sapertos El Salvador, Guatemala, Honduras, sareng Nikaragua.
  2. Dinten Guanacaste mangrupikeun liburan umum di Kosta Rika, dirayakeun tanggal 25 Juli. Dina langkah anu dituju pikeun ngahudangkeun deui sektor pariwisata saatos pandemi COVID-19, liburan ieu bakal dipindahkeun ka Senén salajengna ti 2022 sareng salajengna
  3. Ogé kawanoh salaku 'Annexation of Nicoya Day' (La Anexión del Partido de Nicoya), dinten ieu nandaan anéksasi Guanacaste di 1824 nalika propinsi janten bagian Kosta Rika.

Daérah Guanacaste mangrupikeun bagian ti Nikaragua sareng wawatesan sareng beulah kalér Kosta Rika. Di tilu kota ageung di Guanacaste, parantos aya rapat terbuka anu ngabahas saklar ti Nikaragua ka Kosta Rika. Referendum disebat pikeun mutuskeun naon anu kedah dilakukeun. Dina réferéndum, Nicoya sareng Santa Cruz milih enya pikeun ngiringan Kosta Rika, sedengkeun Liberia milih tetep sareng Nikaragua. Hasilna sadayana diuntungkeun kana anéksasi ku Kosta Rika.

Républik Federal Amérika Tengah kuduna ngaluluskeun undang-undang sareng nandatanganana dina 25 Juli 1824, ngamungkinkeun Propinsi Guanacaste janten bagian tina daérah Kosta Rika.

Unggal taun, 25 Juli, anu datang bakal aya bewara sakedik hal béda ieu kajadian. Barudak sakola henteu sakola. Bank, kantor pamaréntah, sareng tempat usaha sanésna ditutup. Jalma - sareng khususna barudak ngora - dibaju pakéan has (pakéan khas, biasana tina macem-macem warna beureum, bodas, sareng biru).

Misteri, direngsekeun: Dinten ayeuna nyaéta "Hari Guanacaste" atanapi langkung sacara formal, perayaan "la Anexión del Partido de Nicoya" ("Anéksasi Guanacaste").

Liburan khusus pisan di dieu di Tamarindo, sabab urang ayana di propinsi Guanacaste - pusatna perayaan dinten éta. Kitu cenah, Hari Guanacaste mangrupikeun liburan utama di Kosta Rika, sareng sanés ngan ukur di Guanacaste: Dinten ieu mangrupikeun liburan resmi di sadaya tujuh propinsi. Dinten ieu ngahargaan dinten anu semenanjung urang - ayeuna propinsi - janten bagian Kosta Rika. Dinten ayeuna mangrupikeun dinten kanggo hajatan.

Éta Sadayana Mangabad-abad Tiasa…

Dinten ayeuna dimimitian henteu ayeuna tapi sababaraha taun ka pengker - abad ka tukang, kanyataanna, nalika Spanyol mimiti ngajajah daérah anu ayeuna urang kenal salaku Amérika Tengah. Antara taun 1500an (penjajahan) sareng awal taun 1800an (kamerdekaan), Amérika Tengah kalebet sababaraha propinsi Spanyol. Dua propinsi sapertos: Propinsi Kosta Rika sareng Propinsi Nikaragua.

Salila periode ieu, nyaéta Partido de Nicoya - daérah anu ayeuna, kalebet ampir sadayana propinsi Guanacaste Kosta Rika - dibungkus kasatiaan ka duanana propinsi Kosta Rika sareng Nikaragua. nu pesta ogé kalibet dina otonomi pulitik - tangtosna, salawasna satia pisan ka ibukota Amérika Tengah Spanyol di Guatemala.

Salami tilu abad, anu Partido de Nicoya parantos ngembangkeun hubungan ékonomi sareng komérsial sareng Propinsi Kosta Rika. Janten, dina 1812, nalika Spanyol nyungkeun perwakilan propinsi pikeun ngiringan Cortes de Cádiz (Pengadilan Cadiz), Nicoya milih ngirimkeun wawakilna sareng federasi Kosta Rika. Aliansi resmi lahir.

Kirang ti dasawarsa engké, dina 1821, Amérika Tengah janten bebas ti Spanyol. Ku 1824, Amérika Tengah parantos ngawangun hiji bangsa anu mandiri, nyaéta Républik Federal de Centroamérica, sanésna dikenal salaku Républik Féderal Amérika Tengah.

Guanacaste: Pilihan Bebas

nu Partido de Nicoya éta dina titik balik: Naha aranjeunna bakal ngagabung sareng Républik Féderal Amérika Tengah salaku bagian tina propinsi bebas Nikaragua, atanapi salaku bagian tina propinsi bebas Kosta Rika?

Dina waktos éta, Nikaragua nyanghareupan kekerasan sareng perselisihan politik. Kosta Rika, di sisi anu sanésna, langkung tengtrem. Salaku tambahan, hubungan komersial antara Kosta Rika sareng pesta masih kuat (sareng beuki kuat).

Tapi tangtosna, hal-hal éta henteu jelas-jelasna: Aya hubungan politik sareng sosial pikeun propinsi anu mandiri. Janten, nalika Kosta Rika masihan uleman geopolitik pikeun Partido de NicoyaNicoya nyauran sora.

Tilu kota utama Nicoya - Villa de Guanacaste (ayeuna Liberia), Nicoya, sareng Santa Cruz - nyéépkeun sababaraha bulan di 1824, ngabahas kemungkinan-kemungkinan. Tungtungna, Nicoya sareng Santa Cruz milih enya: The Partido de Nicoya ngalakukeun lampiran ka Kosta Rika.

Tanggal éta Juli 25, 1824.

Perayaan Damai

Bandéra Kosta Rika

Kiwari, Kosta Rika ngagambarkeun perdamaian sareng démokrasi

Janten dinten ayeuna sareng unggal tanggal 25 Juli, sapanjang Kosta Rika, kami ngagungkeun hiji wilayah kaputusan damai (sareng demokratis) gabung sareng bangsa urang anu damai (sareng demokratis).

Ieu mangrupikeun perasaan anu anjeun kantos nguping dimana-mana sareng sering: "de la patria por nuestra sukarela ” - "Kosta Rika ku pilihan." Kami Kosta Rika sabab kami milih janten kitu, sareng kami bungah pikeun pilihan éta. Janten, dinten ayeuna, anjeun panginten tiasa nguping seueur musik, tingali sababaraha kembang seuneu, sareng toél suku anjeun kana sababaraha menari masarakat tradisional. Upami anjeun untung, anjeun panginten tiasa néwak pawey.

Sareng nalika anjeun masihkeun, tong hilap candak dampal leungeun tortilla sareng sagelas tina jus asam jawa. Aranjeunna tradisi Guanacaste anu reueus!

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment