Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kabudayaan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos tanggung jawab Parks tema piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK Rupa-rupa Berita

UNESCO ngancam pikeun ngaleungitkeun status Stonehenge tina Warisan Dunya

UNESCO ngancam pikeun ngaleungitkeun status Stonehenge tina Warisan Dunya
UNESCO ngancam pikeun ngaleungitkeun status Stonehenge tina Warisan Dunya
Ditulis ku Harry Johnson

Kusabab diwangunna jalan tol bawah tanah, Stonehenge bakal nampi status hiji obyék anu aya dina ancaman, anu bakal dituturkeun ku pangaluaran tina daptar warisan budaya.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pangwangunan jalan ngancam status Warisan Dunya Stonehenge.
  • Proyék koridor jero taneuh disatujuan dina bulan Nopémber taun kamari.
  • Koridor panjangna ampir 3 kilométer.

Stonehenge tiasa kaleungitan statusna salaku Situs Warisan Dunya kusabab pangwangunan torowongan handapeun tengara, numutkeun laporan panganyarna.

nu Organisasi Pendidikan, Ilmiah sareng Budaya PBB (UNESCO) parantos ngingetkeun ka otoritas Inggris yén kusabab diwangunna jalan tol bawah tanah, Stonehenge bakal nampi status hiji obyék anu aya dina ancaman. Sareng ieu bakal dituturkeun ku pangaluaran tina daptar warisan budaya.

Proyék koridor bawah tanah disatujuan ku Kamentrian Angkutan Inggris dina bulan Nopémber taun kamari. Éta dirarancang pikeun ngagampangkeun beban patalimarga di jalan tol A303. Koridor panjangna ampir 3 kilométer.

Stonehenge mangrupikeun tugu prasejarah di Salisbury Plain di Wiltshire, Inggris, dua mil kuloneun Amesbury. Éta diwangun ku cincin luar batu nangtung sarsen nangtung, masing-masing sakitar 13 méter jangkung, tujuh méter lébar, sareng beuratna sakitar 25 ton, ditutupan ku nyambungkeun batu lintel horisontal.

Di jero aya cincin biru anu langkung alit. Di jero ieu aya trilithon anu nangtung, dua Sarsens nangtung langkung gedé anu ngagabung sareng hiji lintel. Sakumna tugu, ayeuna rusak, berorientasi ka arah matahari terbit dina solstis usum panas. Batuna disetél dina karya bumi di tengah komplek padat monumén Neolitikum sareng Zaman Perunggu di Inggris, kalebet sababaraha ratus tumuli (gundukan kuburan).

Arkéologis yakin éta diwangun ti 3000 SM dugi ka 2000 SM. Bank sareng solokan bumi anu bunderan sakurilingna, anu mangrupikeun tahapan mimiti monumén, parantos aya ti saprak 3100 SM. Kencan radiocarbon nunjukkeun yén bluestones munggaran diangkat antara taun 2400 sareng 2200 SM, sanaos mungkin di situs éta mimiti 3000 SM.

Salah sahiji landmark anu paling kasohor di Inggris, Stonehenge dianggap salaku ikon budaya Inggris. Ieu mangrupikeun Monumen Kuno Dijadwalkeun sacara hukum ti saprak 1882, nalika panerapan pikeun nangtayungan monumen bersejarah mimiti suksés diwanohkeun di Inggris. Situs sareng sakurilingna ditambahan kana daptar Situs Warisan Dunya UNESCO di 1986. Stonehenge dipimilik ku Makuta sareng dikelola ku Inggris Heritage; lahan sakurilingna dipimilik ku Amanah Nasional.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment