Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Perjalanan Usaha Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK Rupa-rupa Berita

Perjalanan sareng Pariwisata Inggris: Laporan Pangaruh COVID

Sateuacan pandemi, Travel sareng Pariwisata (kalebet pangaruh langsung, henteu langsung sareng anu diinduksi) nyumbang 1 tina 4 sadaya padamelan anyar anu didamel di saluruh dunya, 10.6 persén sadaya padamelan (334 juta), sareng 10.4 persén PDB global (AS $ 9.2 triliun). Pangunjung tamu internasional jumlahna $ 1.7 triliun di 2019 (6.8 persén tina total ékspor, 27.4 persén ékspor jasa global).

Panilitian ogé nunjukkeun yén séktor Perjalanan sareng Pariwisata ngalaman rugi ampir US $ 4.5 triliun pikeun ngahontal US $ 4.7 triliun dina taun 2020, kalayan kontribusi ka PDB turun ku 49.1 persén anu ngareureuwas dibandingkeun 2019; relatif ka turunna PDB 3.7 persén ékonomi global dina 2020. Dina 2019, sektor Wisata sareng Pariwisata nyumbang 10.4 persén ka PDB global; pangsa anu turun janten 5.5 persén di 2020 kusabab larangan anu tetep dina mobilitas.

Dina 2020, 62 juta padamelan leungit, ngalambangkeun turunna 18.5 persén, ngan ukur 272 juta padamelan di séktor global, dibandingkeun sareng 334 juta di 2019. Anceman karugian damel tetep aya sabab seueur padamelan anu ayeuna dirojong ku skéma ingetan pamaréntah sareng jam dikirangan, anu tanpa pulih perjalanan sareng Pariwisata tiasa leungit. Belanja pangunjung domestik turun ku 45 persén, sedengkeun belanja pangunjung internasional ditolak ku 69.4 persén anu teu acan pernah terjadi.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment