24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Guam megatkeun News Hawaii Megatkeun Warta wartos kasalametan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Teu aya deui ancaman Tsunami pikeun Hawaii, Guam, Saipan

EQ Alaska

Gempa 8.2 tiasa dianggap masif ku standar naon waé. Ngan gempa bumi diukur di sisi basisir Semenanjung Alaska sareng berpotensi ngahasilkeun tsunami pikeun Guam sareng Saipan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Arloji Tsunami sakitar Pasifik dibolaykeun saatos 8.2 Gempa Bumi Alaska

  1. Serangkaian lini ageung ayeuna nuju ngoyagkeun Semenanjung Alaska.
  2. Gempa anu paling parah diukur dina jam 10:15 wengi waktos lokal sareng kakuatan 8.2, 2:15 isuk Est.
  3. Perhatosan Tsunami dipasang pikeun bagian tina Basisir Alaska, hiji Tsunami Watch dikaluarkeun pikeun Hawaii, piwuruk pikeun daérah sanésna, sareng ancaman tsunami pikeun Guam sareng Saipan aya dina Penyelidikan. Data tsunami disayogikeun ka nagara-nagara Pasipik sanés ku USGS

USGS nembé ngaluarkeun prediksi yén gelombang tsunami ngancam garis pantai di sagara Pasipik bakal kirang ti 0.3 méter di luhur pasang.

Kalayan ieu, jam tangan Tsunami pikeun Hawaii dibolaykeun. Pernyataan dileupaskeun teu aya deui ancaman tsunami pikeun Guam, Saipan sareng kapuloan sakitarna.

Di tempat anu sanés, tsunami parantos dikenal sacara vertikal luhurna 100 kaki (30 méter). Kaseueuran tsunami nyababkeun laut naék teu langkung ti 10 kaki (3 méter). Tsunami Samudra Hindia nyababkeun gelombang setinggi 30 kaki (9 méter) di sababaraha tempat, numutkeun laporan berita.

Ieu mangrupikeun berita anu saé perkiraan tsunami anu dahsyat tiasa henteu réalistis saatos gempa bumi 8.2 wengi ayeuna di Alaska.

TSUNAMI WAVES diramalkeun kirang ti 0.3 méter di luhur pasang di: AMERICAN SAMOA ... AUSTRALIA ... CHILE ... CHINA ... CHUUK ... COLOMBIA ... COOK ISLANDS ... COSTA RICA ... ECUADOR ... EL SALVADOR ... FIJI ... FRANCH POLYNESIA ... GUAM ... GUATEMALA ... HAWAII ... HONDURAS ... HOWLAND AND BAKER ... INDONESIA ... JAPAN ... PULAU JARVIS. .. JOHNSTON ATOLL ... PULAU KERMADEC ... KIRIBATI ... KOSRAE ... PULAU MARSHALL ... MEXICO ... PULAU TENGAH ... NAURU ... KALEDONIA BARU ... NEW ZEALAND ... NICARAGUA. .. NIUE ... NORTHERN MARIANAS ... PULAU HAWAIIAN UTARA ... PALAU ... PALMYRA PULAU ... PANAMA ... PAPUA NEW Guinea ... PERU ... PHILIPPINES ... PITCAIRN PULAU ... POHNPEI ... RUSSIA ... SAMOA ... PULAU SOLOMON ... TAIWAN ... TOKELAU ... TONGA ... TUVALU ... VANUATU ... Hudang PULAU ... WALLIS JEUNG FUTUNA ... JEUNG YAP. * AMPLITUDI SAÉTU DI PALING MUNGKIN BISA JAUH DARIPADA AMPLITOR SAJAKAN Kusabab henteu tangtu dina ramalan sareng fitur lokal. DINA MAXIMUM MAXIMUM KHUSUS LAMPIRAN ATOLLOL JEUNG DI LOKASI DENGAN FRINGING ATAWA RESEP BARRIER sigana bakal leuwih leutik tibatan anu nunjukkeun ramalan. * Pikeun wilayah anu sanés ditutupan ku produk ieu ramalan teu acan diitung. Prakiraan bakal dilegaan upami diperyogikeun dina produk salajengna.

Gempa kajantenan di Semenanjung Alaska tabuh 4:16 pm CHST dinten Kemis, 29 Juli 2021. Piwuruk tsunami ayeuna diumumkeun pikeun Amchitka Pass, Alaska (125 mil W ti Adak), Samalga Pass, Alaska (30 mil SW ti Nikolski ). Ieu dikaluarkeun dina 7/28/2021, 9:01:58.

Perhatosan Tsunami dina Pangaruh pikeun; * ALASKA SELATAN JEUNG ALASKA PENINSULA, pasisian Pasipik ti Hinchinbrook Entrance, Alaska (90 mil Tepi Seward) dugi ka Unimak Pass, Alaska (80 mil NE of Unalaska) * PULAU ALEUTIAN, Unimak Pass, Alaska (80 mil NE of Unalaska) ka Samalga Pass, Alaska (30 mil SW ti Nikolski) Piwuruk Tsunami dina Pangaruh pikeun; * ALASKA SELATAN, Basisir jero sareng luar ti Cape Decision, Alaska (85 mil SE of Sitka) dugi ka Cape Fairweather, Alaska (80 mil SE of Yakutat) * SELATAN ALASKA JEUNG ALASKA PENINSULA, basisir Pasipik ti Cape Fairweather, Alaska (80 mil SE tina Yakutat) ka Pintu Masuk Hinchinbrook, Alaska (90 km S ti Seward) * PULAU ALEUTIAN, Samalga Pass, Alaska (30 mil SW of Nikolski) ka Amchitka Pass, Alaska (125 mil W ti Adak) kalebet Laku Kepulauan Pribilof ka ngajaga kahirupan manusa sareng harta bénten bakal bénten-bénten dina daérah peringatan tsunami sareng di daérah piwuruk tsunami.
 Upami anjeun aya di daérah peringatan tsunami; * Évakuasi ka daratan atanapi ka tempat anu langkung luhur di luhur sareng saluareun zona bahaya tsunami anu ditunjuk atanapi ngalih ka lantai luhur gedong bertingkat gumantung kana kaayaan anjeun.
 Upami anjeun dina peringatan tsunami atanapi wilayah piwuruk; * Pindahkeun kaluar tina cai, kaluar ti pantai, sareng ngajauhan palabuhan, marinas, aliran cai, teluk sareng jalan asup.
 * Waspada sareng turutan pitunjuk ti pejabat darurat lokal anjeun sabab mungkin ngagaduhan inpormasi anu langkung lengkep atanapi spésifik pikeun lokasi anjeun.
 * Upami anjeun ngaraos gempa bumi anu kuat atanapi ngagolérkeun taneuh teras laksanakeun tindakan panyalindungan langsung sapertos pindah ka daratan sareng / atanapi nanjak langkung saé ku leumpang.
 * Operator parahu, * Dimana waktos sareng kaayaan kéngingkeun, pindahkeun kapal anjeun ka laut ka jerona sahenteuna 180 méter.
 * Upami di laut ulah aya anu lebet kana cai deet, palabuhan, marinas, teluk, sareng saluran masuk pikeun ngahindarkeun puing anu ngambang sareng beuleum sareng arus anu kuat.
 * Entong angkat ka basisir pikeun niténan tsunami.
 * Entong balik ka basisir dugi pejabat darurat lokal nunjukkeun yén aman pikeun ngalakukeunana.
 Pangaruh ------- Pangaruh bakal bénten-bénten di lokasi anu béda dina peringatan sareng di daérah piwuruk.
 Upami anjeun aya di daérah peringatan tsunami; * Tsunami kalayan ombak anu ngarusak sareng arus kuat tiasa dimungkinkeun.
 * Ngabanjiran banjir basisir tiasa janten ombak dugi ka darat, ngalih ka daratan, sareng solokan deui ka sagara.
 * Gelombang anu kuat sareng teu biasa, arus sareng banjir darat tiasa ngalelepkeun atanapi ngarusak jalma sareng ngaleuleuskeun atanapi ngancurkeun struktur di darat sareng dina cai.
 * Cai dieusi puing ngambang atanapi beuleum anu tiasa nganyenyeri atanapi maéhan jalma sareng ngaleuleuskeun atanapi ngancurkeun gedong sareng sasak tiasa dimungkinkeun.
 * Aliran sareng ombak anu kuat sareng teu biasa di palabuhan, marinas, teluk, sareng saluran inpormasi tiasa ngancurkeun.
 Upami anjeun aya di daérah nasihat tsunami; * Tsunami kalayan ombak anu kuat sareng arus mungkin.
 * Gelombang sareng arus tiasa ngalelepkeun atanapi ngarusak jalma anu aya dina cai.
 * Arus di pantai sareng palabuan, marinir, teluk, sareng jalan asup tiasa bahaya pisan.
 Upami anjeun dina peringatan tsunami atanapi wilayah piwuruk; * Sababaraha tabrakan tiasa teras-terasan salami sababaraha jam dugi ka dinten saatos sumping gelombang munggaran.
 * Gelombang kahiji panginten henteu mangrupikeun panggedéna janten gelombang engké tiasa langkung ageung.
 * Unggal gelombang tiasa lepas 5 dugi 45 menit nalika gelombang ngalanggar sareng surut.
 * Basisir anu nyanghareup ka sadaya arah kaancam sabab ombak tiasa ngalingkupkeun pulau-pulau sareng nanjung sareng kana teluk.
 * Ngoyagkeun kuat atanapi ngagulingkeun taneuh nunjukkeun gempa parantos kajantenan sareng tsunami tiasa caket.
 * Garis basisir anu gancang surut atanapi surut, gelombang sareng sora anu henteu biasa, sareng arus anu kuat mangrupikeun tanda-tanda tsunami.
 * Tsunami tiasa muncul nalika cai ngalir gancang kaluar ka laut, pasang pasang surut sapertos banjir sareng ombak henteu aya pegatna, salaku rangkéan ombak, atanapi témbok cai anu hérang.
 tsunami.gov kanggo inpormasi lengkep.

Teu aya deui ancaman pangaruh tsunami pikeun daérah di Guam Saipan sareng Hawaii. Jam tangan Tsunami pikeun Hawaii dibolaykeun

Lokasi gempa na 5.5 Kalér, 157.9 Kulon. Jerona 11 mil.

Teu aya karuksakan atanapi cilaka anu diperkirakeun pikeun daérah darat di Alaska dina waktos ayeuna. Henteu Ancaman Tsunami dikaluarkeun pikeun Hawaii atanapi daérah basisir AS atanapi Kanada.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment