24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos Ngawangun deui piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Danau Powell Ngaleungit: Janten sedih pikeun pariwisata!

Parobihan iklim nembé janten kanyataan sareng masalah ageung pikeun industri pariwisata di Lake Powell, salah sahiji daérah resor paling populér di Arizona sareng Utah, AS.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Parobihan iklim parantos nyata di Arizona sareng Utah sareng Danau Powell dina masalah
  2. Di Danau Powell garis cai na turun ka tingkat bersejarah, nyandak korban anu beurat dina industri lokal
  3. Danau Powell mangrupikeun waduk buatan manusa di Walungan Colorado di Utah sareng Arizona, Amérika Serikat. Éta mangrupikeun tempat pakansi utama anu didatangan ku sakitar dua juta jalma unggal taun.

Ieu masih pengumuman dina Wisata Danau Powell website:

Kami bungah ngabagéakeun sémah deui ka Tasik Powell sareng kami ngarepkeun kadatangan anjeun. Punten milarian inpormasi anu diperbarui ngeunaan parobihan kana operasi sareng jasa kami dina waktos ayeuna nalika urang muka deui. 

Kaséhatan sareng kasalametan tamu, padamel, sukarelawan, sareng mitra di Lake Powell mangrupikeun prioritas nomer hiji. National Park Service (NPS) damel sadidinten kalayan féderal, propinsi, sareng aparat satempat pikeun mastikeun kasalametan tamu urang sareng nuturkeun tungtunan kasehatan anu paling diénggalan. 

Kaayaan hawa beuki panas sareng garing sareng bahaya seuneu beuki ningkat unggal dinten. Datang kedah nganggo ngaraosan ekstra ati-ati di lahan umum nalika bahaya seuneu ningkat.

Watesan seuneu akibat ningkatna bahaya seuneu sareng kabutuhan nyegah seuneu liar anu disababkeun ku manusa dina mangsa kaayaan seuneu anu berpotensi bahaya, pikeun ngamajukeun kaséhatan sareng kaamanan masarakat, sareng ngajagi sumberdaya. Petugas pemadam kebakaran sareng kasalametan umum tetep janten prioritas pangluhurna nalika usum liar.

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan larangan seuneu di lahan umum sanés di Arizona sareng Utah, mangga buka www.wildlandfire.az.gov jeung www.utahfireinfo.gov. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan kebakaran liar di saluruh nagara, kunjungi inciweb.nwcg.org.

Ieu kanyataanna:

Danau Powell perenahna di beulah kalér Arizona sareng dugi ka belah kiduleun Utah. Éta bagian tina Walungan Colorado di Area Rékréasi Nasional Glen Canyon. Kalayan ampir 2,000 mil ti garis pantai, sinar panonpoé anu teu aya tungtungna, cai haneut, cuaca anu sampurna, sareng sababaraha pemandangan paling spektakuler di kulon, Lake Powell mangrupikeun tempat kaulinan anu pamungkas. Nyéwa parahu bumi, cicing di tempat kemah urang, atanapi nikmati panginepan sareng luncat kana kapal ékspédisi anu dipandu.

Layanan Taman Nasional ngadadak ngumumkeun awal bulan ieu yén parahu bumi henteu tiasa nganggo Wahweap Launch Ramp, situs peluncuran kapal pangsibukna di daérah éta. Parahu anu parantos dialungkeun kana cai diperingatkeun yén aranjeunna parantos kirang ti saminggu pikeun wangsul deui ka darat atanapi résiko dibongkar.

Kota leutik Halaman gaduh penduduk 7,500 sareng tanpa perahu bumi, industri pariwisata henteu seueur anu tiasa ngajantenkeun kota alit alit ieu jalan. Mangrupikeun krisis pikeun komunitas Halaman.

Sanaos parobihan iklim parantos ngaburukkeun seuneu liar, gelombang panas, sareng banjir bandang usum panas ayeuna, ogé ngirangan tol dina industri pariwisata anu gumantung ka Danau Powell. Minggu kamari garis cai ngahontal tempat bersejarah anu sakitar 3,554ft, tingkat anu henteu acan katingali ti saprak 1969 nalika waduk mimiti dieusian. Waduk raksasa ayeuna tilu-perempat kosong sareng bakal tetep muter sahenteuna dugi ka usum semi salajengna kusabab catetan tingkat salju anu handap di cekungan Walungan Colorado.

Kaluar tina tujuh tanjakan peluncuran parahu umum di Danau Powell, ngan Bullfrog di beulah kidul di Utah tetep tiasa diandelkeun kusabab sababaraha ekstensi tanjakan anu anyar. Tapi éta ogé pas janten teu tiasa diakses.

Numutkeun laporan dina makalah Guardian anu berbasis di Inggris, Biro Reklamasi AS prédiksi aya kamungkinan 79% Danau Powell bakal lungsur deui 29 kaki deui tina low bersejarah ayeuna "dina waktos taun payun".

Numutkeun laporan National Park Service, Glen Canyon ngagaduhan 4.4 juta pangunjung di 2019, ngajantenkeun éta salah sahiji taman anu paling sering dikunjungi di nagara éta. Nu datang nyéépkeun $ 427 juta di Halaman sareng sakurilingna sareng ngadukung 5,243 padamelan, kalebet nyayogikeun sumber padamelan penting pikeun Navajo Nation anu caket.

Aya poténsi ageung pikeun kasempetan rekreasi anu sanés di gerbong sisi anu muncul ti Danau Powell.

Industri kapal satuju yén daérah anu indah di Glen Canyon mangrupikeun daya tarik anu hébat pikeun wisatawan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment