24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Warta Méwah wartos tanggung jawab Saudi Arabia Ngabobol Warta piknik Obrolan Pariwisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Wisata ka Saudi Arabia pikeun Pariwisata upami anjeun Vaksinasi

Arab Saudi bakal muka deui watesna ka wisatawan internasional ti 1 Agustus 2021. Anu datang ti 49 nagara bakal tiasa ngajajah Karajaan Saudi Arabia, upami aranjeunna divaksinasi pinuh.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Saudi Arabia ngagentoskeun pangwatesan wates sanésna lockdown global COVID-19.
  • Warga ti 49 nagara anu kéngingkeun e-visa wisata.
  • Jaringan Pariwisata Dunya ngabahas Karajaan Karajaan dina muka panto dunyana pikeun dunya wisata internasional.

Arab Saudi ayeuna nuju nanem modal miliaran dina industri perjalanan sareng pariwisata, sanés ngan ukur pikeun Saudi Arabia tapi janten pusat global dunya pamimpin pariwisata ngahiji sareng nyetél tren.

Ti tanggal 1 Agustus, investasi ieu bakal ngamimitian ngahasilkeun pendapatan deui pikeun Karajaan, nalika warga ti 49 nagara diulem pikeun nganjang ka dunya anyar.

Dina sawala anu anyar diayakeun ku ieu publikasi sareng Bab Saudi Arabia ngeunaan Jaringan Pariwisata Dunya, éta ditonjolkeun: Saudi Arabia parantos ngagaduhan rencana ageung sareng akun-akunna pikeun prestasi anu luar biasa pikeun henteu ngan ukur nempatkeun Karajaan di pusat pariwisata dunya tapi pikeun nyiptakeun tempat pangumpulan anu saleresna pikeun para wisata dunya.

Paduka Dirina Dr Abdulaziz Bin Naser Al Saud, Pupuhu Bab WTN Saudi Arabia, nunjukkeun yén Saudi Arabia mangrupikeun organisasi perjalanan sareng pariwisata utama sareng inisiatif, kalebet Organisasi Pariwisata Dunya (UNWTO), Déwan Wisata sareng Pariwisata Dunya (WTTC), sareng Pusat Wisata Ketahanan dan Krisis Global (GTRCMC).

Kaayaan na: Pengunjung anu badé angkat ka Karajaan Saudi Arabia kedah divaksinasi pinuh.

Panyekel visa pariwisata anu divaksinasi pinuh ngalawan COVID-19 bakal tiasa asup ka nagara éta ti 1 Agustus 2021, tanpa kedah dikarantina. Wisatawan kedah nyayogikeun buktos anu pasti tina salah sahiji tina 4 vaksin anu ayeuna dikenal: 2 dosis tina vaksin Oxford / Astra Zeneca, Pfizer / BioNTech, atanapi Moderna atanapi dosis tunggal vaksin anu dihasilkeun ku Johnson & Johnson.

Wisatawan anu parantos réngsé dua dosis vaksin Sinopharm atanapi Sinovac bakal ditampi upami aranjeunna nampi dosis tambahan tina salah sahiji tina 4 vaksin anu disahkeun di Karajaan.

Saudi Arabia parantos muka portal wéb di https://muqeem.sa/#/vaccine-registration/home pikeun para pengunjung pikeun ngadaptar status vaksinasi na. Situs ieu sayogi dina basa Arab sareng Inggris.

Wisatawan anu sumping di Saudi Arabia ogé diperyogikeun pikeun nyayogikeun tés PCR négatip anu dicandak henteu langkung ti 72 jam sateuacan angkat sareng sertipikat vaksinasi kertas anu disahkeun, disahkeun ku aparat kaséhatan resmi di nagara anu ngaluarkeun.

Pikeun nampung wisatawan, Saudi parantos ningkatkeun Tawakkalna, lagu anu meunang penghargaan di nagara éta, sareng aplikasi tilas, pikeun ngamungkinkeun para tamu samentawis ngadaptar sareng detil paspor na. Tawwakalna diperyogikeun pikeun lebet ka seueur tempat umum di Saudi, kalebet pusat perbelanjaan, bioskop, réstoran, sareng tempat hiburan.

Pengumuman éta sumping ampir dalapan belas bulan saatos pariwisata internasional kana Saudi Arabia ditunda kusabab pandemi COVID-19. Arab Saudi ngaluncurkeun program e-visa wisata di Séptémber 2019.

"Saudi ngarepkeun muka deui panto na haté pikeun anu datang internasional," saur Fahd Hamidaddin, CEO Otoritas Pariwisata Saudi (STA). "Salila mareuman éta, kami parantos damel di kolaborasi caket sareng mitra kami di sektor publik sareng swasta pikeun mastikeun yén anu datang ka Saudi tiasa ngaraosan kenangan, asli, sareng, pangutamana, pangalaman anu aman pikeun diri sareng jalma anu dipikacinta. Datang anu milarian situs warisan anu teu acan digali, pangalaman budaya anu otentik, sareng kaendahan alam anu narik napas bakal kaget sareng gumbira mendakan wilujeng sumping Saudi anu haneut. "

Pengumuman tina resusna pariwisata datang nalika Saudi ngaluncurkeun kampanye musiman 2021 usum panas na, ngahasilkeun kabeungharan atraksi sareng acara énggal di nagara éta. Kampanye énggal diarepkeun bakal janten paménta latén anu signifikan diantara penduduk domestik sareng daérah, khususna pikeun acara hiburan skala langkung ageung, anu parantos kapangaruhan sacara signifikan ku cara-cara ngendalikeun panyebaran coronavirus.

Gedong sareng Jalan Kota Tua Jeddah, Arab Saudi

Sanaos pandemi éta, 2020 mangrupikeun taun istirahat pikeun industri pariwisata domestik Saudi nalika warga sareng warga ngajajah nagara - seueur pikeun anu munggaran - ngamungkinkeun ngembangkeun kagiatan sareng produk énggal sateuacan dibuka deui internasional.

Kampanye Musim Panas Saudi 2020, anu ngalir antara Juni sareng Séptémber, ngahasilkeun paningkatan 33% kana pengeluaran hotél, réstoran, sareng kagiatan hiburan sareng budaya dibandingkeun sareng période anu sami dina 2019. Rata-rata pendudukan hotél ampir dina 50%, kalayan padumukan anu luhur pikeun sababaraha tujuan ampir 100%.

Arab Saudi ogé ngenalkeun tawaran pelayaran peluncuran anu munggaran di Laut Laut dina kapal pesiar Silver Spirit, dina bulan Séptémber 2020. Pelayaran ditawarkeun sakali deui salaku bagian tina usum Panas, sareng MSC Belissima beroperasi di Jeddah antara Juli sareng Séptémber.

Sakumpulan protokol kaséhatan sareng kaamanan anu komprehensif sareng tés nasional pikeun COVID-19 mastikeun yén kamekaran pariwisata henteu dibarengan ku lonjakan kasus coronavirus. Saudi parantos nyatet sakedik langkung ti 14,700 kasus coronavirus per juta jalma dina populasi, di handapeun rata-rata global 25,153 kasus per juta sareng sacara signifikan handap seueur hotspot wisata tradisional dunya.

Arab Saudi parantos hasil ngagulung vaksin COVID-19 ka sadaya warga sareng warga, kalayan langkung ti 25 juta dosis dikaluarkeun ti 28 Juli. Langkung ti satengah sadaya warga Saudi sareng warga ayeuna nampi tembakan kahijina sareng hiji upami lima nampi dua dosis vaksin.

Sadayana pangunjung bakal dipenta pikeun niténan tindakan pancegahan anu disahkeun ku Kamentrian Kaséhatan anu kalebet nganggo masker di tempat umum sareng ngajaga jarak sosial.

Warga ti 49 nagara anu layak pikeun visa wisata, anu tiasa diamankeun dina Didatangan halaman wéb Saudi. Kanggo inpormasi paling anyar ngeunaan sarat asupna, utamina ti nagara-nagara anu gaduh coronavirus anyar, wisatawan kedah parios sareng operatorna sateuacan dipesen.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment