24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Warta Breaking Uganda Rupa-rupa Berita

Uganda Ngatur Perdagangan Satwa Éléktronik, Ngalestarikeun Pariwisata

Uganda Ngatur Perdagangan Satwa

Kamentrian Uganda Pariwisata, Margasatwa sareng Barang Kuno parantos dinten 29 Juli 2021, ngaluncurkeun sistem ijin éléktronik anu munggaran pikeun ngatur perdagangan satwa ogé produk satwa di nagara éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Dina téma "Nguatkeun Peraturan Perdagangan Satwa Lestari," sistem idin éléktronik tujuanana pikeun ngendalikeun perdagangan hukum di satwa sareng nyegah perdagangan spésimen ilegal.
  2. Ieu dilakonan ngalangkungan ijin éléktronik sareng lisénsi pikeun perdagangan (impor, ékspor, sareng ékspor deui) dina spésimén.
  3. Spesimen ieu didaptarkeun dina Konvénsi Perdagangan Internasional Spesies Liar liar sareng Flora (CITES) anu Terancam.

Uganda ayeuna janten nagara munggaran di Afrika Wétan sareng ka 8 di buana Afrika pikeun ngembangkeun sistem ijin CITES éléktronik.

Ngembangkeun sistem idin éléktronik parantos dibiayaan ku urang Amérika dina kaayaan Badan Amérika Serikat pikeun Pengembangan Internasional (USAID) / Uganda Combating Wildlife Crime (CWC) ngalangkungan Wildlife Conservation Society (WCS) anu gawé bareng sareng Menteri Pariwisata, Margasatwa jeung Purba.

Peluncuran ieu dimoderasi ku Dr. Barirega Akankwasah, PhD, Komisaris Konservasi Margasatwa sareng Diréktur Pamaréntahan Kementerian Pariwisata Margasatwa sareng Barang Antik (MTWA), dina format hibrid online sareng fisik. Hadirin Menteri Pariwisata Margasatwa sareng Barang Antik, terhormat Tom Butime, anu mingpin peluncuran; Sekretaris Permanén na, Doreen Katusiime; Duta Besar Amérika Serikat ka Uganda, Duta Besar Natalie E. Brown; sareng Kepala Delegasi Éropa di Uganda, Duta Besar Attilio Pacifici. Haruko Okusu, Kepala Proyék, tiasa ngawakilan Sekretariat CITES sacara virtual.

Nyarios dina acara éta, Duta Besar Brown nyorot proyék-proyék anu didukung ku USAID pikeun merangan perdagangan liar sareng kaasup Unit Canine di Karuma Wildlife Reserve, dimana anjing-anjing dilatih sareng dilengkepan pikeun ngahalangan produk satwa di daérah éta. 

Duta Pasifik ngadaptarkeun karuksakan leuweung kalebet Bugoma kana gula komérsial anu dipelak ku Hoima Sugar Limited sareng Zoka Forest ka tukang balok yén rombongan Uni Éropa parantos nganjang dina bulan Nopémber 2020 sareng ngadokumentasikeun karusakan ku gambar satelit. Leuweung Bugoma mangrupikeun habitat pikeun endemik Uganda Mangabey, sareng Leuweung Zoka mangrupikeun habitat endemik ka Bajing Ngalayang. Duanana leuweung parantos aya di tengah kampanye anu berkelanjutan ngalawan kartél parebut lahan sareng unsur korupsi di kantor-kantor luhur.

Haruko Okusu, CITES Secretariat, nyatakeun yén "… Idin mangrupikeun alat utami pikeun ngawaskeun perdagangan spésiés anu didaptarkeun ku CITES sareng kritis pikeun paham kana skala perdagangan CITES. Sistem Uganda narékahan pikeun ngamankeun unggal léngkah tina jaringan hak asuh. "

Dr Barirega masihan kasang tukang ngeunaan panandatanganan CITES sareng Uganda kalebet panarjamahan Appendices I, II, sareng III kana spésiés Listing Konvénsi anu ngagaduhan tingkat anu béda atanapi jinis panyalindungan tina eksploitasi teuing.

Cenah, salaku Otoritas Manajemén CITES, Menteri Pariwisata, Margasatwa sareng Barang Purwa Uganda ditugaskeun pikeun mastikeun yén perdagangan di spesies CITES anu didaptarkeun sareng satwa liar sanés tiasa lestari sareng sah. Hal ieu dilakukeun diantara cara anu sanés ngalangkungan ijin CITES dina rekomendasi ti Otoritas Margasatwa Uganda pikeun sato galak; Departemen Tatanén, Industri Sato sareng Perikanan pikeun lauk hias; sareng Menteri Cai sareng Lingkungan pikeun pepelakan anu asalna liar. Éta tanggung jawab otoritas ilmiah CITES pikeun mastikeun yén perdagangan, khususna spésiés sato atanapi tutuwuhan, henteu ngarugikeun kasalametan spésiésna di alam liar.

Dugi ka ayeuna, Uganda sapertos nagara-nagara sanés parantos nganggo sistem sertifikasi sareng panerbitan ijin anu berbasis kertas, anu tiasa rentan dipalsukan, peryogi langkung waktos pikeun ngolah sareng verifikasi, sareng dina munculna COVID-19, gerakan dokumén tiasa janten résiko népakeun panyakit. Kalayan sistem éléktronik, sababaraha titik fokus CITES sareng lembaga penegak hukum tiasa sacara instan verifikasi ijin sareng ngabagi inpormasi real-time ngeunaan perdagangan satwa. Ieu bakal nyegah perdagangan satwa ilegal anu ngancam populasi sababaraha spésiés satwa anu paling terkenal sapertos gajah, sahingga ngarusak pendapatan wisata Uganda sareng kaamanan nasional.

Joward Baluku, Petugas Margasatwa di Menteri Pariwisata, Margasatwa sareng Barang Purba, nunjukkeun sistem online nunjukkeun kumaha urang kedah lebet kredensialna liwat hiji tautan dina halaman wéb Kementerian Pariwisata Margasatwa sareng Antiquities anu nyandak anu ngalamar ngalangkungan prosés pendaptaran sateuacan aranjeunna disahkeun sareng disahkeun.

Badan Amérika Serikat pikeun Pengembangan Internasional (USAID) / Uganda Combating Wildlife Crime (CWC) mangrupikeun kagiatan 5 taun (13 Méi 2020 - 12 Méi 2025) dilaksanakeun ku Wildlife Conservation Society (WCS) babarengan sareng konsorsium mitra kaasup Afrika Wildlife Foundation (AWF), Jaringan Konservasi Sumber Daya Alam (NRCN), sareng The Royal United Services Institute (RUSI). Tujuan tina kagiatan éta nyaéta pikeun ngirangan kajahatan margasatwa di Uganda ku nguatkeun kapasitas pamangku kapentingan CWC pikeun ngadeteksi, ngahalangan, sareng ngudag kajahatan margasatwa ngalangkungan kolaborasi anu caket sareng lembaga kaamanan sareng penegak hukum, mitra ngalaksanakeun USAID, perusahaan sektor swasta, sareng komunitas anu hirup caket ka daérah anu dijagaan.

Konvénsi Perdagangan Internasional Spésiés Liar Liar sareng Flora (CITES) anu ditandatanganan ditandatanganan dina 3 Maret 1973, sareng mimiti dimuat tanggal 1 Juli 1975. Konvénsi ieu ngabahas perdagangan internasional spésimén spésiés anu dipilih pikeun otorisasina ngalangkungan sistem lisénsi . Uganda, pésta konvensi ti saprak 16 Oktober 1991, parantos nunjuk Menteri Pariwisata, Margasatwa sareng Antiquities salaku Otoritas Manajemén CITES pikeun ngatur sistem lisénsi sareng koordinasi implementasi CITES di Uganda. Uganda ogé parantos nunjuk Otoritas Margasatwa Uganda; Kamentrian Cai sareng Lingkungan; sareng Menteri Pertanian, Industri Sato sareng Perikanan janten CITES Penguasa Ilmiah pikeun sato liar, pepelakan liar, sareng lauk hias masing-masing pikeun nawiskeun nasihat ilmiah ngeunaan pangaruh perdagangan dina konservasi spésiés di alam liar. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Tony Ofungi - eTN Uganda

Leave a Comment