24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Asosiasi News Ngabobol Warta Internasional Perjalanan Usaha Karibia Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Investasi Jamaica Breaking News wartos jelema Ngawangun deui piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Pariwisata Bieu Ngeruk Permukaan Poténsial na

Pariwisata pikeun nyalametkeun Saint Vincent
Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett

Malah ku kasuksésan anu hébat anu dialaman pariwisata Jamaika sateuacan pandemi COVID-19, Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett yakin yén aranjeunna ngan ukur ngorehan permukaan poténsi industri ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Aya kasempetan dina krisis COVID-19 coronavirus ieu.
  2. Sanaos pangaruh parah tina pandemi dina ékonomi pariwisata global, sabab rencana disatukan sareng siapkeun ngawangun deui, ayeuna mangrupikeun waktos anu sampurna pikeun ngabayangkeun deui industri.
  3. Ieu mangrupikeun kasempetan pikeun nyiptakeun produk pariwisata anu aman, inklusif, tahan banting, sareng sustainable.

Menteri Bartlett nyarios dina rapat Asosiasi Investasi Alternatif Karibia (CARAIA) anu diayakeun di AC Hotel ku Marriott di New Kingston, Jamaika, dinten ieu, 29 Juli 2021. Maca - atanapi ngadangukeun - naon anu anjeunna kedah nyarios.

BUBUKA

Pariwisata mangrupikeun salah sahiji industri panggedéna sareng paling gancang di dunya, nyetir pangembangan sosial ékonomi, kamekaran dina inpéstasi, nyiptakeun padamelan, sareng pangwangunan infrastruktur.

Angka sateuacan pandemi nyarioskeun carita. Dina 2019, industri perjalanan sareng pariwisata global anu mekar nyumbang 10.4% PDB global sareng ngadukung mata pencaharian 334 juta jalma (10.6% tina sadaya padamelan). Samentawis éta, belanja nganjang internasional $ 1.7 triliun.

Daérah, tujuan Karibia nampi perkiraan 32.0 juta kadatangan wisatawan internasional, anu nyumbang ampir $ 59 milyar dolar AS pikeun PDB bangsa-bangsa, US $ 35.7 milyar dina belanja pengunjung, sareng ngadukung 2.8 juta padamelan (15.2% tina padamelan total).

Sedengkeun sacara lokal, 2019 mangrupikeun taun anu ngarekam pikeun datangna tur pangasilan pariwisata. Kami ngabagéakeun 4.2 juta pangunjung, séktor anu kéngingkeun US $ 3.7 milyar, nyumbang 9.8% ka PDB bangsa, nyatakeun 17.0% Investasi Langsung Asing (FDI) sareng ngahasilkeun sakitar 170,000 padamelan langsung bari sacara teu langsung mangaruhan 100,000 sanés.

Pra-krisis, pariwisata ogé ngadorong 15% konstruksi, 10% perbankan sareng kauangan, 20% pabrikan sareng 21% utiliti ogé tatanén sareng perikanan. Sacara umum, sektor pariwisata tumbuh 36% salami 30 taun ka pengker ngalawan total pertumbuhan ékonomi 10%.

Nalika anjeun nambihan yén Jamaika aya di Karibia, daérah anu paling dipercaya di dunya, maka anjeun tiasa ngartos pentingna wisata ka JamaikaPamulihan ékonomi post-pandemi langkung wiyar.

Investasi dina pariwisata nawiskeun salah sahiji kasempetan anu pangsaéna pikeun Jamaika pulih sareng nguatkeun ékonomi. Kusabab kitu, kuring resep diulem pikeun nyarios ka wawakil Asosiasi Investasi Alternatif Karibia (CARAIA) dinten ayeuna sahingga urang tiasa ngajajah kasempetan investasi pariwisata anu bakal ngamajukeun kamekaran industri anu nyumbang lumayan kanggo kesejahteraan sosial sareng ékonomi masarakat urang. .

Menteri Pariwisata Jamaika Bartlett duka dikirangan ku Alfred Hoilett
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment