24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Kenya Ngabobol Warta wartos jelema kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Kenya ngalegaan jam malam, ngalarang sadaya rapat umum salaku paku COVID

Kenya ngalegaan jam malam sacara nasional, ngalarang sadaya rapat umum salaku paku COVID
Menteri Kaséhatan Kénya Mutahi Kagwe
Ditulis ku Harry Johnson

Jumlah inféksi parantos naék unggal dinten salaku politikus, sataun jauh ti pamilihan umum, ngayakeun rally di sakumna nagara.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Jumlah kasus COVID-19 anyar pakuat di Kénya.
  • Kénya ngaleupaskeun jam wengi wengi nasional.
  • Rumah sakit Kénya kajantenan ku kasus coronavirus énggal.

Urang Kénya Menteri Kaséhatan Mutahi Kagwe ngumumkeun dinten ieu yén nagara Afrika Wétan ngalegaan jam malam sareng ngaharamkeun rapat umum sareng rapat pribadi dina usaha ngeureunkeun sumebarna COVID-19.

Menteri Kaséhatan Kénya Mutahi Kagwe

Kénya, dina sababaraha dinten terakhir, parantos nyaksian lonjakan kasus COVID-19 énggal ti varian Delta, kalayan tingkat positip 14 persén dugi ka Jumaah dibandingkeun sareng tujuh persen bulan kamari.

"Sadaya pasamoan umum sareng rapat pribadi tina alam naon waé anu ditunda di nagara. Dina hubungan ieu, sadaya pamaréntahan, kalebet rapat sareng konperénsi antarpamaréntah, kedah teras dirobih janten virtual atanapi ditunda dina 30 dinten ka payun, ”saur Kagwe dina pidato dina televisi dina dinten Jumaah, ngingetkeun yén rumah sakit nagara éta janten kabebanan.

Cenah tingkat positipitas aya résiko naék langkung jauh kecuali upami tindakan serius dilaksanakeun.

"Kami teraskeun ka sadayana Kenyans, kalebet anu nampi vaksin COVID-19, supados henteu ngajaga penjagaanna," saur Kagwe saatos rapat Komite Tanggepan Darurat Nasional ngeunaan Coronavirus.

Kenya parantos aya dina sababaraha bentuk kurfew saprak Maret taun kamari nalika pandemi mimiti pencét, sareng Kagwe nyatakeun yén éta bakal diperpanjang sacara nasional ti jam 10 sonten dugi ka 4 sonten waktos dugi ka aya béwara salajengna.

Sapertos seueur tatanggi na, Kénya nyandak tindakan gancang ngalawan COVID-19 dina awal pandemi, ngawatesan gerakan sareng nutup wates sareng sakola.

Tapi jumlah inféksi parantos naék unggal dinten salaku politikus, sataun jauh ti pamilihan umum, ngayakeun rally di sakumna nagara.

Peluncuran vaksin parantos lambat di Kénya, sawaréh kusabab kurangna bekel.

Kénya parantos divaksinasi 1.7 juta jalma, diantarana 647,393, atanapi 2.37 persén déwasa, pinuh divaksinasi.

Dina total, Kénya parantos nyatet langkung ti 200,000 kasus COVID-19 sareng 3,910 maotna.

peringatan yén rumah sakit janten kabebanan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment