24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema Warta Breaking Afrika Kidul piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

COVID ngabeledug di Afrika: US $ 7.7 Milyar Dunya moal mampuh ditolak

WHO: 90% jasa kaséhatan nagara terus kaganggu ku COVID-19 pandemi
WHO: 90% jasa kaséhatan nagara terus kaganggu ku COVID-19 pandemi

Varian Delta nempatkeun dunya kana dukungan live. Dunya aya résiko, tapi henteu aya daérah anu langkung ti Afrika. WHO peryogi $ 7.7 milyar pikeun Afrika ayeuna, sareng dunya moal mampuh malire. Sakumaha ceuk Présidén AS Biden: "Kami sadayana babarengan. moal aya anu aman dugi ka sadayana salamet. "

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Organisasi Kaséhatan Dunya ngalaporkeun di Afrika, maotna ningkat 80% ngan dina 4 minggu ka tukang. Kaseueuran paningkatan ieu didorong ku varian Delta anu tiasa ditransmisikeun pisan, anu ayeuna parantos kauninga di sahenteuna 132 nagara. 
  2. WHO ngadukung nagara-nagara ku suplai oksigén, kalayan bimbingan pikeun ngabantosan nagara-nagara langkung saé mendakan varian, sareng urang teras damel unggal dinten sareng jaringan para ahli global pikeun ngartos naha varian Delta gampang nyebar. 
  3. Tujuanana WHO tetep ngadukung unggal nagara pikeun vaksinasi sahenteuna 10% pendudukna dina akhir Séptémber, sahenteuna 40% dina akhir taun ieu, sareng 70% dina pertengahan taun payun. Kirang ti 2% sadaya dosis anu dikaluarkeun sacara global parantos aya di Afrika. Ngan 1.5% penduduk buana pinuh divaksinasi. 

Dinten ayeuna WHO parantos ngaléngkah deui, sareng serat niat anu netepkeun istilah kolaborasi anu ditandatanganan ku mitra di hub: WHO; kolam renang Patén Obat; Biologis Afrigen; Institut Biologis sareng Vaksin Afrika Kidul; Déwan Panilitian Médis Afrika Kidul sareng Pusat Afrika pikeun Kontrol Kasakit sareng Pencegahan. 

Tujuanana WHO tetep ngadukung unggal nagara pikeun vaksinasi sahenteuna 10% pendudukna dina akhir Séptémber, sahenteuna 40% dina akhir taun ieu, sareng 70% dina pertengahan taun payun. Kirang ti 2% sadaya dosis anu dikaluarkeun sacara global parantos aya di Afrika. Ngan 1.5% penduduk buana pinuh divaksinasi. 

Salaku réspon tina gelombang Delta, dinten ayeuna aksés ka COVID-19 Tools Accelerator ngaluncurkeun Rapid ACT-Accelerator Delta Response, atanapi RADAR, ngaluarkeun telepon anu ngadesek pikeun 7.7 milyar dolar AS pikeun tés, pangobatan, sareng vaksin. 

Dina paralel, urang peryogi pembiayaan tambahan taun ayeuna pikeun COVAX ngalaksanakeun pilihan na kanggo mésér vaksin kanggo 2022.

Diréktur jénderal Organisasi Kaséhatan Dunya kapala Organisasi Kaséhatan Dunya sareng ditunjuk ku, sareng tanggung jawab ka Majelis Kaséhatan Dunya. Diréktur jénderal anu ayeuna nyaéta Tedros Adhanom, anu diangkat dina 1 Juli 2017
Anjeunna nyarios dina konperénsi pers kamari ngeunaan Nagara COVID-19 di Afrika.

Wilujeng enjing, wilujeng siang, sareng wilujeng wengi. 

Mimiti minggu ieu, kuring ngagaduhan kahormatan angkat ka Bahrain sareng Kuwait, dimana WHO parantos muka dua kantor nagara paling anyar kami. 

Kuring ogé ngagaduhan kasempetan pikeun nganjang ka sababaraha fasilitas anu parantos disiapkeun pikeun ngaréspon COVID-19 sareng resep pisan ku pendekatan anu inovatif sareng komprehensif. 

Kami ayeuna gaduh 152 kantor nagara di panjuru dunya. Aranjeunna pusat naon anu dilakukeun ku WHO - nagara-nagara anu ngadukung pikeun nguatkeun sistem kasihatan sareng ningkatkeun kasihatan pendudukna. 

Sateuacan éta, kuring dihargaan diondang ka Tokyo pikeun pidato dina Komite Olimpiade Internasional. 

Kuring indit pikeun ngajawab patarosan Kuring sering ditanyakeun: iraha bakal pandemi bakal bérés? 

Waler kuring nyaéta pandemi bakal réngsé nalika dunya milih pikeun ngeureunkeunana. Éta aya dina panangan urang. 

Kami ngagaduhan sadaya alat anu diperyogikeun: urang tiasa nyegah panyakit ieu, urang tiasa nguji pikeun éta, sareng urang tiasa ngubaranana. 

Sareng saprak konferensi pers terakhir kami, kasus sareng maotna ti COVID-19 teras-terasan naék. 

Ampir 4 juta kasus dilaporkeun ka WHO minggu kamari, sareng kana tren ayeuna, kami ngarepkeun jumlah total kasus ngaluluskeun 200 juta dina dua minggu ka payun. Sareng kami terang yén éta téh nganggap enteng. 

Rata-rata, dina lima tina genep daérah WHO, inféksi parantos ningkat 80%, atanapi ampir dua kali, salami opat minggu ka pengker. Di Afrika, maotna parantos ningkat 80% dina waktos anu sami. 

Kaseueuran paningkatan ieu didorong ku varian Delta anu tiasa ditransmisikeun pisan, anu ayeuna parantos kauninga di sahenteuna 132 nagara. 

WHO parantos ngingetkeun yén virus COVID-19 parantos robih saprak mimiti dilaporkeun, sareng teras robih. Sajauh ieu, opat jinis perhatian parantos muncul, sareng bakal aya deui salami virus tetep nyebar. 

Naékna ogé disetir ku ningkatna pergaulan sosial sareng mobilitas, panggunaan anu henteu sasarengan pikeun kaséhatan masarakat sareng ukuran sosial, sareng panggunaan vaksin anu henteu sami. 

Keuntungan anu dimeunangkeun hésé dina bahaya pikeun leungit, sareng sistem kasihatan di seueur nagara nuju kabebanan. 

Jumlah inféksi anu ningkat nyaéta nyiptakeun kakurangan perawatan sapertos oksigén anu ngahémat nyawa. 

Dua puluh salapan nagara ngagaduhan kabutuhan oksigén anu luhur sareng naék, sareng seueur nagara ngagaduhan panyediaan alat-alat dasar anu teu cekap pikeun ngajagi buruh kaséhatan payun. 

Samentara éta, tingkat tés di nagara-nagara berpenghasilan rendah kirang ti 2 persén tina naon anu di nagara-nagara berpenghasilan tinggi - ngantep dunya buta kana pamahaman dimana panyakitna sareng kumaha parobihanna. 

Tanpa tingkat tés anu langkung saé sacara global, urang moal tiasa ngalawan panyakit dina garis payun atanapi ngirangan résiko anu anyar, varian anu langkung bahaya muncul. 

WHO ngadukung nagara-nagara ku suplai oksigén, kalayan bimbingan pikeun ngabantosan nagara-nagara langkung saé mendakan varian, sareng urang teras damel unggal dinten sareng jaringan para ahli global pikeun ngartos naha varian Delta gampang nyebar. 

Tapi urang kedah langkung: 

Urang kedah panjagaan anu langkung kuat; 

Kami peryogi tés anu langkung strategis pikeun ningkatkeun pamahaman global dimana ayana virus, dimana ayana intervensi kaséhatan masarakat paling diperyogikeun, sareng ngasingkeun kasus sareng ngirangan transmisi; 

Kami peryogi pasién kanggo nampi perawatan klinis mimiti ku tanaga kaséhatan terlatih sareng dijagaan, kalayan langkung seueur oksigén pikeun ngubaran anu gering parna sareng ngahémat nyawa; 

Kami peryogi tanaga kaséhatan anu terlatih sareng terlindungi sareng sistem pikeun nganteurkeun jasa sareng alat pikeun nyalametkeun nyawa; 

Urang peryogi langkung seueur panilitian sareng pamekaran pikeun mastikeun yén tés, pangobatan, vaksin, sareng alat sanésna tetep épéktip ngalawan varian Delta sareng varian anu muncul séjén; 

Sareng tangtosna, urang peryogi langkung vaksin. 

Bulan kamari, urang ngumumkeun yén kami nyiapkeun pusat transfer téknologi pikeun vaksin mRNA di Afrika Kidul, salaku bagian tina usaha urang pikeun ningkatkeun produksi vaksin. 

Dinten ieu kami parantos ngaléngkah deui, sareng surat niat anu netepkeun istilah kolaborasi anu ditandatanganan ku mitra di hub: WHO; kolam renang Patén Obat; Biologis Afrigen; Institut Biologis sareng Vaksin Afrika Kidul; Déwan Panilitian Médis Afrika Kidul sareng Pusat Afrika pikeun Kontrol Kasakit sareng Pencegahan. 

Tujuanana WHO tetep ngadukung unggal nagara pikeun vaksinasi sahenteuna 10% pendudukna dina akhir Séptémber, sahenteuna 40% dina akhir taun ieu, sareng 70% dina pertengahan taun payun. 

Kami jauh pisan pikeun ngahontal target éta. 

Sajauh ieu, ngan langkung ti satengah nagara parantos divaksinasi pinuh ku 10% pendudukna, kirang ti saparapat nagara parantos divaksinasi 40%, sareng ngan 3 nagara anu divaksinasi 70%. 

Ampir sataun katukang, WHO mimiti nganyatakeun kaprihatinan ngeunaan ancaman 'nasionalisme vaksin'; 

Dina konperénsi pers dina bulan Nopémber, kami ngingetkeun résiko yén jalma miskin di dunya bakal "ditapak dina stampede pikeun vaksin"; 

Sareng dina rapat Dewan Eksekutif WHO dina Januari taun ayeuna, urang nyarios yén dunya aya dina ambang "kagagalan moral bencana". 

Nanging distribusi vaksin global tetep teu adil. 

Sadaya daérah aya résiko, tapi henteu langkung ti Afrika. 

Dina tren ayeuna, ampir 70% nagara-nagara Afrika moal ngahontal target vaksinasi 10% dina akhir Séptémber. 

Sakitar 3.5 juta dugi 4 juta dosis dikaluarkeun unggal minggu di buana, tapi pikeun ngahontal target Séptémber ieu kedah naék janten 21 juta dosis sahenteuna sahenteuna unggal minggu. 

Seueur nagara-nagara Afrika parantos siap-siap nyiapkeun vaksin, tapi vaksinna henteu acan sumping. 

Kirang ti 2% sadaya dosis anu dikaluarkeun sacara global parantos aya di Afrika. Ngan 1.5% penduduk buana pinuh divaksinasi. 

Ieu masalah anu parah pisan upami urang bakal nyandak tindakan ngalawan pandemi ieu sareng ngeureunkeunana. 

Salaku réspon tina gelombang Delta, dinten ayeuna aksés ka COVID-19 Tools Accelerator ngaluncurkeun Rapid ACT-Accelerator Delta Response, atanapi RADAR, ngaluarkeun telepon anu ngadesek pikeun 7.7 milyar dolar AS pikeun tés, pangobatan, sareng vaksin. 

Dina paralel, urang peryogi pembiayaan tambahan taun ayeuna pikeun COVAX ngalaksanakeun pilihan na kanggo mésér vaksin kanggo 2022. 

Investasi ieu mangrupikeun bagian leutik tina jumlah pamaréntah anu belanja pikeun ngungkulan COVID-19. 

Patarosanana sanés naha dunya mampuh ngadamel Investasi ieu; éta naha éta sanggup henteu. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

2 Komentar

  • Dear Sir / Ny
    Jntour sareng Travel nyerat kanggo naroskeun perusahaan anjeun
    bakal resep ngalakukeun
    bisnis sareng anjeun. Jntour & Travel Ltd mangrupikeun perusahaan anu berbasis di Zanzibar, Tanzania
    sareng urang
    ngarencanakeun bungkusan domestik pikeun konsumén urang
    kabutuhan. Kami resep damel sareng anjeun salaku agén.

    Upami aya patarosan atanapi kedah komunikasi tong ragu-ragu
    email kami dina [email dijaga]

    kanggo langkung jelasna. Atanapi mangga buka halaman wéb kami

    http://www.jntourandtravel.com
    Telepon: + 255757210649
    POBox: 4613
    Zanzibar. Tanzania

    Salam hormat,

    Mustajaba Hassan

    Diréktur Jntour Company Ltd.