24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
palabuan udara Megatkeun Warta Éropa Perjalanan Usaha Jérman Ngabobol Warta wartos Pengumuman Pers teknologi piknik kandaraan News Kawat Wisata

Kanaékan Lalu Lintas Anu Raheut pikeun Bandara FRAPORT

Fraport AG suksés nempatkeun catetan promissory
Fraport AG suksés nempatkeun catetan promissory

Kahiji kalina ti saprak wabah pandemi coronavirus, Fraport deui ngahontal hasil Grup positip (laba bersih) dina periode ngalaporkeun - didukung ku ningkatna paménta sareng ngirangan biaya, ogé pamayaran kompensasi pandemi ti pamaréntah.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Laporan Sementara Grup Fraport - Satengah Kahiji 2021: 

  1. Dina Satengah Mimiti 2021, Lalu Lintas Rebound Anu Kacatet di FRAPORT Bandara /
  2. Angka panumpang naék dina usum perjalanan usum panas - Waragad dikirangan signifikan - Fraport ngahontal hasil Grup positip berkat épék hiji-hiji
  3. Kinerja bisnis perusahaan bandara global Fraport terus dipangaruhan ku pandemi Covid-19 salami genep bulan mimiti 2021. Saatos kuartal kahiji anu lemah, angka patalimarga nyata-nyata diangkat deui dina kuartal kadua 2021 di peuntas Grup. bandara sadunya.

CEO Fraport AG, Dr. Stefan Schulte, nyarios: "Kompensasi pandemi ti pamaréntah Jérman sareng Nagara Hesse nguatkeun basis ekuitas kami. Ieu ngamungkinkeun urang pikeun neraskeun nanem modal dina panyalindungan iklim sareng proyek pangwangunan infrastruktur. Dina waktos anu sasarengan, kami parantos ngirangan biaya urang sacara signifikan. Hasilna, hasil operasi kami ayeuna hideung deui. Ogé berkat portopolio bandara internasional anu lega sareng beragam, Fraport Group diposisikan ogé pikeun kauntungan tina ekspektasi pulih dina perjalanan udara. "

Lalu lintas panumpang rebound diperhatoskeun

Dina Juni 2021, nomer panumpang di Fraport's Frankfurt Airport (FRA) base home rebound ketara - naékna ampir 200 persén taun ka taun kana sakitar 1.8 juta wisatawan. Angka awal nunjukkeun yén trend ieu dilanjutkeun dina bulan Juli, kalayan patalimarga naékkeun sakitar 116 persén janten sakitar 2.8 juta panumpang. Lalu lintas panumpang FRA dina dinten-dinten puncak ayeuna ngahontal sakitar 50 persén tingkat anu didaptarkeun nalika taun catetan pra-pandemi taun 2019.

Ngarujuk kana pangaruh kamekaran lalu lintas sareng lonjakan operasi bandara, CEO Schulte ngajelaskeun: "Kanaékan paningkatan lalu lintas nyababkeun tantangan operasional pikeun Bandara Frankfurt, kusabab patalimarga konsentrat pisan nalika sababaraha waktos puncak sadidinten. Salaku tambahan, ukuran anti-Covid ayeuna peryogi langkung seueur waktos sareng sumber daya pikeun prosés terminal sareng operasi penanganan darat pesawat. Gawe bareng raket sareng mitra kami, kami teras-terasan ningkatkeun prosés, bari adaptasi kapasitas kami pikeun turun naek paménta. "

Sanaos tren positif anu ditingali dina sababaraha minggu ka pengker, FRA tetep ngadaptarkeun kamunduran patalimarga sacara 46.6 persén taun ka taun ka ampir 6.5 juta panumpang salami periode Januari-ka-Juni 2021. Ieu disababkeun ku kanyataan yén, salami periode genep bulan anu sami taun ka tukang, pandemi Covid-19 ngan ukur mimiti ngalaman pangaruh négatip anu kuat dina patalimarga ti pertengahan Maret 2020 sareng teras. Dibandingkeun sareng inohong catetan anu kahontal dina satengah mimiti pre-pandemik 2019, FRA bahkan ngadaptarkeun turunna 80.7 persén patalimarga dina satengah munggaran 2021. Kontrasna, throughput kargo Frankfurt Airport (airfreight + airmail) naék ku 27.3 persén taun ka tukang -taun ampir 1.2 juta métrik ton ti Januari dugi ka Juni 2021 (dugi 9.0 persén dibandingkeun sareng période anu sami dina 2019). Di bandara Fraport's Group sadunya, patalimarga ogé ningkat deui dina Juni 2021, tapi lalu lintas umum pikeun babak kahiji tetep jauh di handapeun tingkat taun saméméhna.

Panghasilan ngirangan sakedik - Pangaruh hiji-positip positip tina pamayaran kompensasi pamaréntah 

Ngeunaan pamekaran lalu lintas sacara umum, pendapatan Grup Fraport turun ku 10.9 persén janten € 810.9 juta dina paruh mimiti 2021. Nyaluyukeun kanggo pendapatan tina pangwangunan anu aya hubunganana sareng pengeluaran modal capacitive di anak perusahaan Fraport sadunya (dumasar kana IFRIC 12), pendapatan Grup turun ku 8.9 persen kana € 722.8 juta. "Panghasilan sanés" Fraport sacara positip kapangaruhan ku perjanjian pamaréntah Jérman sareng Nagara Hesse pikeun masihan kompensasi Fraport pikeun ngajaga kesiapan operasional FRA nalika lockdown coronavirus munggaran di taun 2020. Jumlah kompénsasi lengkep € 159.8 juta ngagaduhan pangaruh positif anu saluyu sareng Grup EBITDA. Fraport ngarepkeun bakal nampi pambayaran dina paruh kadua 2021. Aliran arus kas ieu teras bakal mangaruhan pangaruh kana likuiditas Grup sareng hutang kauangan bersih. 

Parlemén Yunani ogé nyatujuan santunan ka Fraport (dina perjanjian konsési) pikeun karugian operasional anu ditanggung dina 2020 di 14 bandara Yunani di Grup kusabab pandemi éta. Khususna, Nagara Yunani sapuk pikeun ngaleungitkeun biaya konsési tetep pikeun Fraport, dumasar kana jumlah pangunjung anu ditampi. Sumawona, Fraport dibéré gantung samentawis pikeun mayar biaya konsési variabel. Pikeun paruh mimiti 2021, ieu ditarjamahkeun kana pangaruh positip € 69.7 juta dina pendapatan operasi Fraport anu sanés sareng Grup EBITDA.

Salaku tambahan, hiji perjangjian ngahontal dina kuartal kahiji 2021 antara Fraport sareng Pulisi Federal Jerman (Bundespolizei) ngeunaan remunerasi jasa kaamanan penerbangan - disayogikeun ku Fraport kapungkur - ngahasilkeun pendapatan € 57.8 juta, anu sacara positip mangaruhan Grup EBITDA ku jumlah anu sami.

Biaya operasional dikirangan nyata - Hasil Grup Positip dihontal

Kusabab paningkatan volume lalu lintas anu nembé naék, Fraport nyata ngirangan padamelan waktos pondok pikeun staf operasional di Bandara Frankfurt (diwanohkeun dina Jérman Pagawéan sakedap program pikeun ngaréspon pandemi). Infrastruktur bandara samentawis henteu dianggo kusabab pandemi parantos seueur dioperasikeun - kalebet Terminal FRA 2. Sanaos langkah-langkah terakhir ieu, Fraport masih tiasa ngirangan biaya operasional sacara umum di Frankfurt via manajemen biaya anu ketat ku sakitar 18 persén dina satengah mimiti 2021. Di perusahaan Grup Fraport anu parantos dikonsolidasi sadunya, biaya operasional dikirangan sakitar 17 persén dina periode ngalaporkeun.

Didukung ku épék hiji-hiji tina pamayaran kompensasi, Grup EBITDA ngahontal € 335.3 juta, ngalangkungan EBITDA paruh pertama taun kamari € 22.6 juta ku € 312.7 juta. Teu kaasup épék hiji-hijieun khusus ieu, Grup masih ngahontal hasil operasi anu positip dina paruh mimiti 2021.

Grup EBIT ngahontal € 116.1 juta dina periode ngalaporkeun, naek tina dikurangan € 210.2 juta dina paruh mimiti taun 2020. Hasil kauangan dikurangan € 96.2 juta tetep ampir tingkat sareng paré satengah mimiti anu sami taun ka tukang (H1 / 2020: dikurangan € 98.7 jutaan). Sanaos hasil kauangan diuntungkeun tina kontribusi positip anu penting € 35 juta ti perusahaan konsolidasi di-Equity, ieu henteu tiasa ngimbangan kenaikan 37 juta € dina pengeluaran bunga akibat tina ningkat tanggungan kauangan. 

Grup EBT ningkat janten € 19.9 juta dina paruh mimiti 2021 (H1 / 2020: dikurangan € 308.9 juta). Hasil Grup atanapi kauntungan net ningkat kana € 15.4 juta (H1 / 2020: dikurangan € 231.4 juta).

melong

Kalayan kacindekan paruh pertama taun 2021, dewan éksékutip Fraport masih ngarepkeun patalimarga panumpang di Bandara Frankfurt dugi ka kirang ti 20 juta dugi ka 25 juta kanggo sataun pinuh 2021. Luyu sareng pandangan saméméhna, bandara Grup di internasional Fraport portopolio diharepkeun bakal ningali pamulihan patalimarga anu langkung dinamis tibatan Frankfurt. Pendapatan grup ogé diperkirakeun masih ngahontal € 2 milyar dina 2021.

Pamayaran kompensasi pandemi sakitar € 160 juta anu nembe dipasihkeun ku pamaréntah Jérman sareng Nagara Hesse henteu kalebetkeun kana pandangan saméméhna. Kalebet épék ieu, dewan éksékutip ayeuna ngarepkeun Grup EBITDA salami sataun di kisaran antara € 460 juta dugi € 610 juta (dirévisi ka luhur antara antara € 300 juta dugi € 450 juta, sapertos ramalan dina Fraport Laporan Tahunan 2020). Kompensasi éta ogé bakal mangaruhan pangaruh kana Grup EBIT, anu sateuacanna dipiharep rada négatip tapi ayeuna diperkirakeun ngahontal wilayah anu positip. Saméméhna ngaramal janten négatip, hasil Grup (laba bersih) ayeuna diperkirakeun aya dina kisaran ti rada négatip dugi ka rada positip.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment