24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha India Ngabobol Warta Investasi wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab piknik kandaraan News Kawat Wisata USA Breaking News

Maskapai penerbangan ultra murah murah énggal tiasa janten kauntungan pikeun Boeing

Maskapai penerbangan ultra murah murah énggal tiasa janten kauntungan pikeun Boeing
Maskapai penerbangan ultra murah murah énggal tiasa janten kauntungan pikeun Boeing
Ditulis ku Harry Johnson

Usaha énggal tiasa janten salah sahiji poéna pangbadagna taun di luar Amérika Serikat pikeun ngagaleuh pesawat Boeing 737 anu dibeli atanapi diséwakeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Boeing ningali kasempetan pikeun ningkatkeun jabatanana di India.
  • Milyarder India ngumumkeun maskapai penerbangan murah murah anyar.
  • Usaha énggal parantos maju,

Tukang pesawat AS Boeing bisa meunang kasempetan pikeun meunangkeun deui tempat anu leungit di India ku miliarder Rakesh Jhunjhunwala ngumumkeun rencana pikeun ngaluncurkeun maskapai penerbangan ultra-murah murah anyar.

Maskapai penerbangan ultra murah murah énggal tiasa janten kauntungan pikeun Boeing

Jumeneng pasar India Boeing kaserang ku tumiba salah sahiji palanggan na pangageungna, Jet Airways, dua taun ka pengker.

Jhunjhunwala, anu dikenal salaku "India Warren Buffett" pikeun investasi saham anu suksés, ngarencanakeun badé gabung sareng mantan CEO IndiGo, maskapai pangbadagna di nagara éta, sareng Jet Airways pikeun nungtut paménta perjalanan udara domestik.

Sedengkeun anu diajukeun Jhunjhunwala's Akasa Air sumping dina waktos industri penerbangan India nuju reeling tina pangaruh pandemi COVID, anu parantos ningali maskapai kaleungitan milyaran dolar, prospek jangka panjang séktor éta ngajantenkeun pasar anu panas pikeun anu damel pesawat Boeing sareng Airbus.

Hiji sumber industri nyarios yén usaha énggal éta parantos ngalih kana naon anu tiasa janten salah sahiji poéna pangbadagna taun di luar Amérika Serikat pikeun mésér 737 anu dipésér atanapi diséwakeun.

Pikeun Boeing, ieu mangrupikeun kasempetan anu hadé pikeun ngaléngkah sareng ngamaenkeun buruan na, nunjukkeun yén aranjeunna henteu ngagaduhan operator utama sanés pikeun pesawat 737 na di India sajaba ti SpiceJet.

Boeing henteu masihan koméntar kana rencana Akasa tapi nyatakeun éta salawasna milari kasempetan sareng ceramah ka konsumén ayeuna sareng poténsial ngeunaan kumaha éta pangsaéna tiasa ngadukung armada sareng kabutuhan operasionalna.

Jhunjhunwala, anu ngémutan nanem modal $ 35 juta sareng bakal gaduh 40 persén operator, ngarepkeun kéngingkeun sertipikat bantahan ti menteri penerbangan India dina 15 dinten ka payun, saur anjeunna. Tim maskapai murah-murah nuju ningali ngawangun armada pesawat 70 180-panumpang dina opat taun, saur anjeunna.

Pendukung sanés Akasa nyaéta Aditya Ghosh, anu nyéépkeun dasawarsa sareng IndiGo sareng dipasihan kasuksésan awalna, sareng Vinay Dube, mantan CEO Jet anu ogé parantos damel sareng Delta.

Langit India didominasi ku operator béaya rendah (LCCs) kalebet IndiGo, SpiceJet, GoFirst sareng AirAsia India, seuseueurna diantarana ngoperasikeun armada pesawat awak sempit Airbus.

Boeing mendominasi pasar lega badan India tina 51 pesawat tapi perang ongkos sareng biaya anu tinggi nyababkeun korban diantara operator jasa lengkep, kalebet Kingfisher Airlines di 2012 sareng Jet Airways di 2019, ngajantenkeun LCCs sareng Airbus langkung dominan.

Bagéan Boeing ngeunaan pesawat 570 awak sempit India turun ka 18 persén saatos Jet maot tina 35 persén di 2018, data tina konsultasi CAPA India nunjukkeun. Jet nembé disalametkeun tina kabangkrutan sareng diperkirakeun ngapung deui.

Operator India gaduh langkung ti 900 pesawat dina urutan, diantarana 185 nyaéta pesawat Boeing 737 sareng 710 nyaéta Airbus, anu kaitung IndiGo salaku salah sahiji konsumén na anu pangageungna global.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment