24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Pencét didieu upami ieu siaran pers anjeun! Pos Tamu

Nurunkeun Biaya Ranté Pasokan di Aerospace sareng Industri Pertahanan

Ditulis ku jelema nu nyunting

Ranté suplai Aerospace and Defense (A&D) nyanghareupan usum anu sesah.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Pandemi COVID-19 parantos nyababkeun sadayana industri penerbangan kana tuur, nyésakeun pabrik sareng panyadia sami-sami berebut deui tingkat produksi normal.
  2. Pamaréntah, salaku réspon tina ékonomi anu lumpuh, parantos nurunkeun pengeluaran pikeun A&D pikeun alat-alat militér.
  3. Usaha swasta, dina gerakan anu sami, ngirangan ngirangan peralatan aerospace.

Tren ieu nyéépkeun seueur firma anu henteu tiasa dipercaya pasangan ranté pasokan aerospace ngagelenyu. Tapi sanés ngan ukur ranté pasokan A&D anu sangsara. Pamaréntahan Biden nembe dilaksanakeun penilaian 100 dinten tina ranté suplai kritis. Timuan nunjukkeun sababaraha kalemahan dina industri ranté pasokan. 

Amérika Serikat turun tina 37 persén produksi semikonduktor global janten 12 persén salami 20 taun ka pengker. Amérika Serikat ayeuna ngahasilkeun ngan ukur 6 dugi 9 persén chip logika anu langkung dewasa, téknologi semikonduktor anu maju. Numutkeun ka présidén, perséntase handap ieu "ngancam sadaya bagéan ranté pasokan semikonduktor ogé daya saing ékonomi jangka panjang urang."

Turunna harga parantos nyababkeun administrasi Biden ngumumkeun "kakuatan mogok" perdagangan, anu dipimpin ku Perwakilan Perdagangan AS Katherine Tai, anu bakal "ngusulkeun tindakan panerapan sapihak sareng multilateral ngalawan prakték perdagangan anu henteu adil anu ngikis ranté pasokan kritis."

Kusabab pamangku kapentingan pamaréntah sareng komérsial fokus kana cara anu épéktip pikeun nyugemakeun kaperluan aerospace, pabrik A&D kedah ngirangan biaya pikeun kéngingkeun tawaran sareng ngajaga margina kauntungan. 

Ieu sababaraha léngkah pikeun ngabantosan ukuran alit sareng tengah hal hiber pabrik tiasa mangaruhan optimalisasi ranté suplai pikeun biaya anu langkung handap:

1. Digitize ranté suplai 

Modél ranté suplai klasik tiasa dianggo sacara linier, sareng pembuat kebijakan biasana gaduh sudut pandang anu sempit ngeunaan ranté suplai umum, anu ngarah kana kamungkinan kamungkinan sareng paningkatan pengeluaran. 

Ranté suplai anu didigitalkeun, Nanging, nyayogikeun pandangan anu lengkep ngeunaan ranté suplai pikeun kajelasan anu langkung saé, kemitraan, kalenturan, sareng réspon anu gancang. Sacara sederhana, digitalisasi nganggo data pikeun ngalancarkeun ranté pasokan. 

Integrasi data sapanjang ranté suplai ngabantosan optimasi ranté suplai ku cara ngatur sareng nangtoskeun tujuan akhir pasokan anu gaduh keterlibatan manusa terbatas.

 Salaku conto, aplikasi pengambilan saham, sistem panjagaan, pembuatan tangkas, kecerdasan buatan, sareng mesin pangatur mandiri sanésna tiasa dilebetkeun kana struktur ranté pasokan pikeun sistem anu langkung gancang sareng fleksibel. 

Pikeun ngahontal digitalisasi ranté pasokan anjeun, anjeun panginten kedah pasangan sareng perusahaan manajemén ranté suplai global. Aya sababaraha pilihan di Amérika Serikat. Pitunjuk ieu daptar perusahaan manajemén ranté suplai global anu pangsaéna anu aktip dina sektor aerospace sareng pertahanan.

2. Ngamangpaatkeun Alat Costing

Ngartos biaya supplier sareng tingkat ranté suplai ngabantosan pabrik Aerospace sareng Pertahanan nampi harga rasional pikeun pesenanna. Kaseueuran pabrik nganggap yén biaya pemasok dibereskeun. Nanging, sababaraha biaya tiasa dirobih upami pabrikna gaduh inpormasi anu leres. Analisis biaya strategis nyaéta jalan pikeun jalan.

Numutkeun ka US Peraturan akuisisi Federal (FAR) 15.407-4, analisis biaya strategis kedah nganilai "ékonomi sareng épisiénsi tanaga gawé kontraktor, metode, bahan, alat, perumahan, sistem operasi, sareng manajemén." 

Kami ngarékoméndasikeun dua modél pikeun nangtoskeun sistem harga anu adil:

Model Modal Kedah: Dina modél ieu, kontraktor nganggo harga pasar komérsial sareng ékonomi pikeun nangtoskeun nilai pasar anu adil pikeun produk. Modél ieu henteu ngémutan panyokong anu naroskeun harga tapi langkung saé terang naon anu matak harga produk dumasar kana faktor sapertos bahan baku, biaya overhead, tenaga kerja, sareng inflasi.

Analisis cimata-handap: Analisis cimata-down ngarecah produk kana konstituén leutik pikeun ngahartikeun harga pragmatis atanapi nilai unggal konstituén saluyu sareng operasina. Salain ti desain industri, alat ieu nganilai kamahéran, kateguhan, produktivitas, kredibilitas, kaamanan, sareng fitur anu sanés. 

Diajar langkung seueur ngeunaan ngagunakeun pakakas pikeun biaya dina artikel ieu.

3. Daptar pariksa sareng Parabot

Organisasi ogé kedah ngahasilkeun daptar daptar modél sareng pakakas anu tiasa dianggo ku sutradara sateuacan ngadamel akuisisi. Daptar pariwara sapertos kitu bakal ngajelaskeun saran sapertos naha pabrik ngagaduhan komponén anu ramah anggaran tapi tiasa ngalakukeun fungsi anu sami. 

Pakakasna tiasa janten grafik sareng lembar kerja anu ngabantosan sutradara pikeun gancang ngadamel ukuran kinerja, nyandingkeun biaya pikeun konstituén sareng dealer sanésna, sareng nalungtik tren pasar. 

Sutradara kedah gaduh pandangan anu jelas ngeunaan kabutuhan paduli naha suplai nungtut jumlah minimum order. Tujuanana sanés sanés ngan ukur pikeun nyingkahan komponén tapi ogé pikeun ngirangan inventaris.

4. Negosiasi langkung Épéktip sareng Pamasok

loba Aeroangkasa sareng Pertahanan perusahaan yakin yén aranjeunna henteu ngagaduhan cukup ngungkit pikeun ngayakinkeun dealer na pikeun ngirangan harga, utamina padagang anu jero-jero anu nyambung kana program-program utama. 

Perusahaan-perusahaan ieu khususna ngaleupaskeun maén sateuacanna dimimitian. Sanaos negosiasi sanés jalan-jalan di taman, aya sababaraha cara anu tiasa dianggo ku perusahaan Aerospace sareng Pertahanan pikeun ngaoptimalkeun biaya.  

Nangtukeun harga target anu tiasa dibélaan

Kaseueuran produser biasana gaduh sakedik intuisi perkawis ékonomi unsur pikeun komponén ti panyadia anu dibéré. Akibatna, léngkah munggaran nyaéta pikeun ngahasilkeun nilai udagan anu akurat pikeun biaya konstituén. Perusahaan tiasa nerapkeun sababaraha cara pikeun ngahontal ieu.

Perusahaan ningali kumaha biaya panyadia pikeun konstituén khusus mindahkeun kurva biaya dina pendekatan luhur-handap. Pikeun alat-alat anu canggih pisan, produk anu mimiti réngsé tina garis pamasangan hargana langkung seueur tibatan saratus, anu antukna hargana langkung seueur tibatan sarébu. 

Laju turunna pikeun total biaya sistem mangrupikeun hubungan standar antara kuantitas produksi kumulatif perusahaan sareng biaya produksi. Dibikeun jumlah unit, jinis rakitan anu diperyogikeun, sareng biaya awal awal, kurva biaya nunjukkeun naon anu diperyogikeun ku dealer peringkat luhur saatos jumlah anu pasti. 

Aya sababaraha cara anu handap pikeun nangtukeun biaya target. Pendekatan struktur produk nyababkeun ningali sub-fitur tina sapotong mesin anu ditangtoskeun. Éta biasana sayogi dina pasar gratis, sareng perusahaan tiasa nangtoskeun nilai anu pas pikeun masing-masing, dibarengan biaya padamelan pikeun ngahijikeunana. 

Perusahaan ogé tiasa ningali harga konstituén anu sami sareng fitur anu aya hubunganana. Henteu salah sahiji cara ieu leres-leres dibuktikeun, tapi ku ngagunakeun sadayana, perusahaan tiasa ngembangkeun kisaran harga target anu leres pikeun komponén pasti. Éta masihan aranjeunna alesan anu tiasa dipercaya sareng tiasa diukur pikeun negosiasi sareng anu nyayogikeun pikeun ngirangan biaya.

Ngembangkeun titik pangungkit sareng panyadia

Cara alternatip pikeun nawar langkung épéktip sareng panyadia nyaéta nangkep daérah pangungkit. Dina kaseueuran kasus, perusahaan tiasa kéngingkeun langkung ngungkit tibatan anu aranjeunna pikirkeun ku ngagunakeun data anu sayogi di sababaraha daérah. Nanging, mimitina, Pabrikan Peralatan Asli (OEM) kedah ngartos kumaha panyadia ngahasilkeun kauntunganana sareng kumaha pangasilanana condong ningkat dina sababaraha waktos.

Salaku conto, sababaraha panyadia nyiptakeun seuseueurna artos aranjeunna ngajual ka OEM salaku bagian tina kontrak aslina pikeun sistem. Anu sanés ngadamel langkung ku ngajual langsung ka pamaréntah boh sacara global atanapi ka pamaréntahanana. 

Masih, anu sanésna nekenkeun saatos penjualan séluar pikeun mesin anu atos lami-lami. Ku nangkep rencana perusahaan pemasok, perusahaan tiasa nangtoskeun kumaha komunikasi anu pangsaéna sareng panyusun pikeun ngawangun pangungkit nalika negosiasi. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment

1 Comment

  • Contona, sababaraha suppliers nyieun lolobana duit maranéhanana ngajual ka OEMs salaku bagian tina kontrak aslina pikeun sistem. Anu sanésna langkung seueur ku ngajual langsung ka pamaréntah boh sacara global atanapi ka pamaréntahanana. Hatur nuhun pikeun babagi informasi ieu.