24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
kabudayaan Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Riwayat Hotel: Libby's Hotel sareng Mandi, New York, NY

Libby urang Hotel sareng Mandi

Dina akhir taun 1920an, pasar saham naék pisan, usaha resep nguntungkeun catetan sareng pamekar ngawangun gedong énggal kalayan gancang.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Perusahaan hipotik mimiti nawiskeun jaminan jaminan hipotik, jinis investasi anyar.
  2. Salah sahiji gedong anyar nyaéta Libby's Hotel and Baths 12-tingkat, diwangun taun 1926 di juru Chrystie sareng Delancey Streets di sisi wétan handap New York.
  3. Éta mangrupikeun hotél méwah mimiti-Yahudi anu munggaran kalayan kolam renang anu dihias, gim modern, kamar mandi sareng kamar Rusia-Turki anu kabuka pikeun sakumna masarakat.

Pamekarna nyaéta Max Bernstein, imigran ti Slutzk, Rusia, anu sumping di New York sareng kulawargana di taun 1900 nalika Max yuswa 11 taun. Jalan-jalan dimana Max ageung di beulah wétan handap dieusian ku padagang pushcart, sababaraha nganggo gerbong tarik kuda, murangkalih maénkeun kaulinan jalanan sareng padumukan tenement anu bersosialisasi dina stoops. Hanjakalna, nalika indungna Libby pupus dina sataun, Max kabur ti bumi sareng wengi di taman leutik caket dieu. Dina sababaraha taun ka pengker, Max nyarios yén impianana pikeun ngawangun Libby's Hotel di juru Chrystie sareng Delancey Streets sumping ka anjeunna wengi éta.

Saatos mangtaun-taun gaduh serangkaian réstoran, masing-masing namina Libby, Max tiasa kéngingkeun lahan di juru karesepna dimana anjeunna ngawangun hotél anu dibuka tanggal 5 April 1926. Max tétéla mangrupikeun publicis lahir alami kusabab anjeunna nanem modal jumlah énergi sareng artos anu luar biasa dina kampanye promosi anu seueur dina koran harian anu nganggo basa Yiddish. Dina dinten pembukaan, anu New York Times ngagabung kana makalah anu sanés dina ngalaporkeun pembukaan anu hébat. Libby Hotel nampilkeun lobi dua tingkat anu spektakuler kalayan plaster siling warna-warni anu didukung ku kolom marmer suling. Hotél ngagaduhan ruang rapat, ruang bal sareng dua réstoran halal. Max ngayakeun acara amal sareng kelas ngojay pikeun barudak lingkungan.

Libby Hotel nyiarkeun ti stasiun radio Yiddish anu munggaran, WFBH (ti luhur Hotel Majestic westside) anu ngagaduhan penghibur terkenal, téater langsung sareng lampu sapertos Sol Hurok, Rube Goldberg sareng George Jessel. Bernstein henteu nyéépkeun biaya, padamel salaku sutradara musik na Josef Cherniavsky, pamimpin Yiddish-American Jazz Band sareng dikenal salaku Yahudi Paul Whiteman. Salami dua taun kahijina, hotél katingalina janten kasuksésan anu ageung tapi dina akhir taun 1928, hateupna murag.

A glut tina hotél anyar parantos dibuka di New York. Seueur, pikeun tetep pelarut, mimiti ngalayanan urang Yahudi, nyerep klién Max. Max panginten langkung saé tiasa bersaing upami kaayaan émosina henteu acan aya dina spiral handap; dina tanggal 20 Oktober 1926, pamajikanana Sarah pupus. Dina sidang pengadilan engké, Max bakal mere kasaksian yén kasedihan anu dialamkeun anjeunna ngajantenkeun anjeunna henteu tiasa fungsina.

Saterasna, kiridit utami na nyaéta American Bond and Mortgage Company (AMBAM), anu masihan pinjaman teu tiasa dibantah. Pas sateuacan kacilakaan pasar saham 1929, AMBAM diistrénan di hotél sareng, dina nasib anu anéh, Walikota Jimmy Walker nunjuk Joseph Force Crater, pengacara anu aya hubunganana sareng Tammany salaku panarima. Numutkeun ka Hakim Kawah, AMBAM panginten parantos terang kana rencana kota pikeun ngalegaan Chrystie Street. Dina acara naon, AMBAM ayeuna nyatakeun yén hotél éta hargana $ 3.2 juta (saatos pangajen Libby's Hotel ngan ukur $ 1.3 juta kanggo perampasan). Ngaliwatan domain terkenal, New York City nyandak kapamilikan sareng mayar AMBAM $ 2.85 juta. Kota ieu teras ngabongkar gedong-gedong anu aya di blok kaasup Max Bernstein's Libby's Hotel sareng Baths.

Tapi aya deui carita. Dina 1931, AMBAM dihukum skéma anu sami ngeunaan Hotel Mayflower di Washington, DC Hakim Kawah anu sami nyaéta panarima tina panyandakan Mayflower. Anjeunna ngaleungit opat bulan engké sareng teu acan kapendak ti saprak éta. Chrystie Street dilebarkeun, Great Depression disetél sareng akhirna, situs éta dijantenkeun janten Taman Sara Delano Roosevelt ku Robert Musa.

Nalika Max Bernstein pupus dina tanggal 13 Désémber 1946, éta New York Times obituary wrote: "Max Bernstein, 57, Sakali Pamilik Hotel… Ngawangun $ 3,000,000 Edifice di Slums, ngan ukur ningali Peringatan ka Ibu Razed."

Éta bakal janten akhir carita anu matak ieu kecuali anu Pakn Treger * tulisan ngalaporkeun tuluyan ieu:

Carita Libby luntur janten kabur dugi usum panas 2001, nalika bagian tina trotoar caket juru Chrystie sareng Jalan Delancey caved, nyiptakeun sinkhole. Liang na ageung cukup ageung pikeun ngelek hiji tangkal sareng mimiti ngalangkungan jalan-jalan kota sareng pusat senior anu caket di Taman Sara Delano Roosevelt. Dina dinten-dinten polos sateuacan 11 Séptémber, sinkhole sigana mangrupikeun ancaman pangbadagna anu nyanghareupan Manhattan handap.

Insinyur kota henteu terang sababna, maka aranjeunna nurunkeun kaméra kana kakosongan. Kaingetan aranjeunna, 22 méter handapeun permukaan aranjeunna mendakan kamar utuh, kumplit sareng lomari buku. Nalika aranjeunna milarian rékaman di Arsip Kotamadya, aranjeunna terang yén Libby's Hotel sakali nangtung di dinya sareng yén aranjeunna mendakan kamar di dasar bumi na. Dijero New York Times tulisan ti 11 Séptémber 2001, Komisaris Taman Kota New York Henry J. Stern dikutip saurna, "Éta ngingetkeun kuring ngeunaan Pompeii."

Béda jeung Pompeii, henteu usaha pikeun ngahontal kamar atanapi ngali. Insinyur kota milih ngeusianana ku grout, ngubur kamar sareng eusina anu misterius. Tangkal anyar dipelak, sareng taman ngalereskeun.

* "Ritz sareng Shvitz" ku Shulamith Berger sareng Jai Sion, Pakn Treger, Spring 2009

Buku énggalna "Great American Hotel Architects Volume 2" nembé diterbitkeun.

Buku Hotel anu Diterbitkeun Lainnya:

• Hotél Amérika Ageung: Pelopor Industri Hotel (2009)

• Diwangun Pikeun Terakhir: 100+ Hotel Berumur Taun di New York (2011)

• Diwangun Pikeun Terakhir: 100+ Hotel Taun-lami Wétaneun Mississippi (2013)

• Hotel Mavens: Lucius M. Boomer, George C. Boldt, Oscar of the Waldorf (2014)

• Hotél Amérika Ageung Jilid 2: Pelopor Industri Hotél (2016)

• Diwangun Pikeun Terakhir: 100+ Hotel Berumur Taun Kulon ti Mississippi (2017)

• Hotel Mavens Jilid 2: Henry Morrison Flagler, Henry Bradley Plant, Carl Graham Fisher (2018)

• Arsiték Hotel Amérika Anu Hadé Jilid I (2019)

• Hotel Mavens: Jilid 3: Bob sareng Larry Tisch, Ralph Hitz, Cesar Ritz, Curt Strand

Sadaya buku ieu tiasa dipesen ti AuthorHouse ku ngadatangan www.stanleyturkel.com sareng ngaklik judul buku na.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Stanley Turkel CMHS hotel-online.com

Leave a Comment