24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Warta Breaking Uganda Rupa-rupa Berita

Kumaha "Piaraan Tangkal" Inisiatif Parobihan Iklim Bakal Ngabantosan Wisata Uganda

"Piaraan Tangkal" Pariwisata Uganda

Prakarsa parobihan iklim "Piaraan Pohon" diluncurkeun di Uganda ku Menteri Nagara Pariwisata, Terhormat Martin Mugarra Bahinduka, inisiatif ku lembaga non-pamaréntah Afrika Pariwisata sareng Inisiatif Lingkungan dina 5 Agustus 2021, di Uganda Wildlife Education Center (UWEC) di Entebbe.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Nalika ngaluncurkeun inisiatif éta, Menteri nyatakeun dukungan lengkepna pikeun organisasi.
  2. Proyék ieu langsung kalebet dina Rencana Pangembangan Nasional Uganda tina 40 juta kampanyeu.
  3. Menteri negeskeun yén hubungan antara pariwisata sareng lingkungan saling gumantung pikeun satwa anu peryogi tatangkalan salamet. Janten aya perluna pikeun ngalestarikeun tangkal anu tos aya bari melak langkung seueur.

Lingkungan, ku alami, budaya-sajarah, poténsi iklim sosial, ngagambarkeun motivasi perjalanan turis, sedengkeun lingkungan anu bersih sareng teu robih moal aya tanpa latihan eko-wisata.

Sutradara Nagara Dana Hidupan Liar Dunya Uganda (WWF), Mr. David Dduli, ngahaturkeun nuhun ka pendiri "Piaraan Tangkal" pikeun ngalahirkeun sapertos inisiatif anu cemerlang, sareng komitmen pangrojong organisasi pikeun mayunan tujuan restorasi tangkal. "Kudu ngigelkeun nonoman pikeun miluan prakarsa. Ngaran piaraan sok janten bagian tina tradisi Afrika, sareng éta nyiptakeun kantétan. Hayu urang anggo 'Piaraan Tangkal' kanggo malikeun prakték namina ingon-ingon, ”saur Duli. "Kami nangtung dina kasempetan anu dimeunangkeun ku karuhun urang sareng leungit, sareng ayeuna mangrupikeun kasempetan urang pikeun ngasilkeun deui pikeun generasi anu bakal datang."

Pimpinan Déwan inisiatif Pariwisata sareng Lingkungan Afrika, anu ogé Ketua Déwan Asosiasi Pamilik Hotel Uganda, Ibu Susan Muhwezi, ngahatur nuhun ka Otoritas Kehutanan Nasional (NFA), WWF, UWEC, sareng Menteri Pariwisata satwa sareng Antiquities pikeun ngadukung inisiatif anu luar biasa sapertos anu fokus kana malikkeun kaanekaragaman hayati. Anjeunna nyarios ngeunaan kumaha anjeunna teras-terasan ngadukung inisiatif sapertos dina kapasitasna masing-masing sareng bakal teras-terasan ngalakukeun éta. Ibu Muhwezi nangtang ka pamaréntah sareng mitra pamekaran pikeun terus ngadukung inisiatif nonoman anu ngembangkeun nagara.

Diréktur Eksekutif UWEC, Dr. James Musinguzi, mamatahan urang Uganda supados janten pakewuh melak tangkal dina acara-acara khusus sapertos kawinan, ulang taun, sareng sajabana. Anjeunna nambihan: "Planet menuntut manusa henteu ngan ukur mikir dina jangka pondok tapi ogé sacara turun-tumurun meureun pikeun kahiji kalina dina sajarah umat manusa. Urang kedah nampi tantangan anu ngadasarkeun kana parobihan iklim. ”

Menteri Lingkungan Hidup, Yang Terhormat Beatrice Anywar, diwakilan ku Stuart Maniraguha, Diréktur Perkebunan di NFA, anu nekenkeun perluna melak sahenteuna 124 héktar lahan per taun dina gerakan anu ditujukeun pikeun mayunan panutup leuweung anu leungit. Cenah dina jangka waktu 30 taun, populasi tangkal turun tina 24% janten 8% tapi nyatakeun ayeuna aya sinar harepan kalayan prakarsa sapertos kitu. Dampakna dirasa ku paningkatan ka 10% tutupan leuweung, sareng anjeunna ngajanjikeun dukungan NFA kana kampanye "Piaraan Pohon". Salajengna nyauran kasadaran anu diperpanjang sareng partisipasi unggal Uganda sareng organisasi pikeun ngiringan kampanye perubahan iklim dina gerakan anu ditujukeun pikeun malikkeun alam.

Menteri Karajaan Tooro pikeun Pariwisata, Joan Else Kantu, atas nami karajaan nyayogikeun kampanye "Piaraan Pohon" 5 hektar lahan pikeun melak leuweung di Tooro nganggo nami piaraan Tooro. "Kami ngupingkeun ceurik alam. Leuweung ieu pikeun mastikeun anak incu urang ngaapresiasi keanekaragaman hayati sapertos urang resep. "

Amumpaire Moses Bismac, anu Ngadegkeun "Piaraan Tangkal" sareng Inisiatif Pariwisata sareng Lingkungan Afrika, nyatakeun apresiasi pikeun lembaga pamaréntah WWF, Otoritas Kehutanan Nasional, Uganda Pusat Pendidikan Satwa Uganda, sareng Otoritas Margasatwa Uganda pikeun ngadukung kampanye "Piaraan Tangkal". Anjeunna nyauran sasama wartawan sareng sadaya urang Uganda pikeun sahenteuna ngagaduhan hiji tangkal Piaraan. "Ku cara khusus, kuring ngahargaan dukungan WWF ngeunaan inisiatif lingkunganana sareng dukungan pikeun kampanye 'Piaraan Pohon' ieu."

Di Uganda, Karajaan Bunyoro-Kitara, salah sahiji lembaga budaya nagara adaptasi peletakan bibit tibatan wreaths di burial dina inisiatif ku Omukama (King) Solomon Gafabusa Iguru I pikeun ngahijikeun deui karajaan, prakték anu saprak éta parantos ngakar dina sababaraha taun ka pengker.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Tony Ofungi - eTN Uganda

Leave a Comment