Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema Warta Breaking Afrika Kidul piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Afrika Kidul ngagaduhan Menteri Pariwisata anu énggal: Saha Lindiwe Sisulu?

Hon. Liniwe Nonceba, Menteri Pariwisata Afrika Kidul

Dinten Rebo, 4 Agustus Hon. Lindiwe Nonceba Sisulu nyaéta Menteri Padumukan Manusa, Cai, sareng Sanitasi pikeun Afrika Kidul. Dina dinten éta anjeunna ngabagéakeun investigasi SIU ka departemenna pikeun ngabasmi panipuan sareng korupsi. Dinten engké dina Kemis, 5 Agustus menteri ieu diangkat janten Menteri Pariwisata Afrika Kidul.
Praktek korupsi di sadaya departemén nagara bagian sareng perusahaan milik pamaréntah henteu unik atanapi terasing ka Cai sareng Sanitasi.

Nyitak Friendly, PDF & Email
Dewan Pariwisata Afrika siap perang sareng tim anu meunang pikeun ngawangun deui pariwisata di Afrika
  1. Lindiwe Nonceba Sisulu lahir tanggal 10 Méi 1954 sareng anggota politikus Afrika Kidul, anggota parlemén ti saprak 1994.
  2. Anu Hon. Lindiwe Nonceba Sisulu diangkat janten Menteri Pariwisata ku Présidén SA Cyril Ramaphosa di tengah krisis COVID-19.
  3. Cuthbert Ncube, Pupuhu Déwan Pariwisata Afrika ngabagjakeun Sisulu sareng nawiskeun dukunganna pikeun ngabantosan menteri anyar ngarobih narasi Afrika liwat pariwisata.

Kadatangan wisata di Afrika Kidul ngahontal rékor dina Januari 2018 kalayan 1,598,893 dina Januari sareng catetan handap 29,341 dina April taun 2020 kusabab pandemi COVID-19.

Afrika Kidul mangrupikeun tujuan wisata sareng industri nyayogikeun lumayan tina pendapatan nagara éta.

Afrika Kidul nawiskeun turis domestik sareng internasional rupa-rupa pilihan, diantarana bentang alam anu indah sareng cadangan kaulinan, warisan budaya anu beragam, sareng anggur anu dipikasieun pisan. Sababaraha tujuan anu paling populer diantarana sababaraha taman nasional, sapertos Taman Nasional Kruger anu lega di beulah kalér nagara, garis pantai sareng pantai KwaZulu-Natal sareng propinsi Cape Kulon, sareng kota-kota gedé sapertos Cape Town, Johannesburg, sareng Durban.

Menteri anyar nyandak pangalaman sababaraha dasawarsa tapi bakal gaduh tanganna pinuh dina ngawangun deui nagara perjalanan sareng industri pariwisata. Ayeuna, COVID-19 aya dina puncak anu sanés sareng tingkat vaksinasi kirang, ngajantenkeun pariwisata internasional ka nagara ieu caket teu mungkin.

Cuthbert Ncube, ngalambangkeun Industri Pariwisata Afrika salaku Pupuhu basis Eswatini Déwan Pariwisata Afrika ngaluarkeun pernyataan.

Pupuhu ATB Cuthbert Ncube
Cuthbert Ncube, Pupuhu Déwan Pariwisata Afrika

Tim kami nyaéta tim anjeun! Ieu pesen ngeunaan harepan sareng dukungan ti éksékutip Déwan Pariwisata Afrika.

Kami siap ngadukung menteri Afrika Kidul anu anyar. Ieu bakal ngabantosan henteu ngan ukur Afrika Kidul, tapi sadaya daérah sareng nagara-nagara Afrika dimana industri pariwisata nyumbang seueur kana PDB.

Cuthbert nyarios: Éta kalayan hormat sareng pikagumbiraeun pisan nalika kami ngabagéakeun sareng ngabagjakeun Hon Lindiwe Nonceba Sisulu salaku Menteri Pariwisata di Afrika Kidul. Pangalaman anu lega sareng musiman pastina bakal ngajalankeun inisiatif pamulihan sanés ngan ukur pikeun Afrika Kidul tapi pikeun Buana sacara umum. Afrika Kidul nangtung salaku Hub konéktipitas Benua di Afrika.

Di Déwan Pariwisata Afrika, kami ningali damel sareng damel caket sareng éta Dinas Pariwisata di Afrika Kidul dina mempermudah Dagang sareng Investasi kana Pariwisata Afrika, ngawangun deui Pariwisata Afrika, ngarobih naratif sareng Ngamajukeun eko-wisata di Afrika, nalika urang ningkatkeun kamekaran berkelanjutan, nilai sareng kualitas perjalanan sareng pariwisata ka-ti sareng di jero Afrika.

Pariwisata mangrupikeun séktor ékonomi anu paling ngajangjikeun di Afrika. Éta ngagaduhan poténsi pikeun henteu ngan ukur ngadorong pertumbuhan ékonomi di Benua tapi pikeun ngatalisan pangwangunan ékonomi inklusif kukituna nyungkeun kolaborasi anu langkung caket di Amérika Anggota kami sareng sadaya praktisi séktor pikeun ngabina perjalanan anu tahan banting sareng sektor Pariwisata.

Dewan Pariwisata Afrika sareng duta besarna ngalangkungan buana Afrika nyaéta damel sareng sektor swasta sareng umum dina ngawangun deui industri perjalanan sareng pariwisata di Afrika.

saha Hon Lindiwe Nonceba Sisulu

Présidén Afrika Kidul Cyril Ramaphosa parantos nunjuk Menteri Lindiwe Sisulu salaku Menteri Pariwisata tanggal 5 Agustus 2021 dina rombakan anu teu ngagaduhan tujuan khusus dina pipikiran, kecuali pikeun ngaleungitkeun pamaréntahan fraksi Zuma dina Kabinet. 

Menteri pariwisata anyar dirojong ku Wakil Menteri Pariwisata, Fish Mahlalela. Amanat Dinas Pariwisata nyaéta nyiptakeun kaayaan anu ngamungkinkeun pikeun tumuh berkelanjutan sareng pamekaran pariwisata di Afrika Kidul.

Menteri Pariwisata Afrika Kidul, Hon. Lindiwe Sisulu

Sisulu lahir ka pamimpin revolusioner Walter jeung Albertina Sisulu in Johannesburg. Anjeunna adina wartawan Zwelakhe Sisulu sareng politikus Max Sisulu.

Ibu Sisulu ditunjuk janten Menteri Pariwisata tanggal 5 Agustus 2021. Anjeunna Menteri Perumahan Manusa, Cai, sareng Sanitasi ti 30 Méi 2019 dugi ka 5 Agustus 2021. Anjeunna Menteri Hubungan Internasional sareng Kerjasama ti 27 Pébruari 2018 dugi ka 25 Méi 2019 Cik Lindiwe Nonceba Sisulu mangrupikeun Menteri Perumahan Manusia Républik Afrika Kidul ti 26 Méi 2014 dugi ka 26 Pébruari 2018.

Anjeunna parantos janten Anggota Parlemén ti saprak 1994. Anjeunna parantos janten pimpinan diresmikeun Konperénsi Menteri Afrika ngeunaan Perumahan sareng Pangwangunan Perkotaan ti saprak 2005. Ibu Sisulu mangrupikeun anggota Komite Eksekutif Nasional Kongrés Nasional Afrika (ANC) sareng anggota Komite Kerja Nasional ANC. Anjeunna mangrupikeun wali ti Amanah Pendidikan Démokrasi Afrika Kidul; wali Amanat Albertina sareng Walter Sisulu; sareng anggota Déwan Yayasan Nelson Mandela.

Kualifikasi Akademis
Ibu Sisulu réngsé Sértipikat Umum Pendidikan (GCE) Universitas Cambridge Tingkat Biasa di St Michael's School di Swaziland di 1971, sareng GCE Cambridge University Advanced Level di 1973, ogé di Swaziland.

Anjeunna ngagaduhan gelar Master of Arts dina Sejarah ti Pusat Studi Afrika Kidul di Universitas York sareng M Phil ogé ti Pusat Studi Afrika Kidul di Universitas York kéngingkeun 1989 sareng topik tésis: "Awéwé dina Gawé sareng Perjuangan Pembebasan di Afrika Kidul. "

Ibu Sisulu ogé ngagaduhan gelar BA, gelar BA Honors dina Sejarah, sareng gelar Diploma Pendidikan ti Universitas Swaziland.

Karir / Posisi / Kaanggotaan / Kegiatan Lainnya
Antara taun 1975 sareng 1976, Ibu Sisulu ditahan pikeun kagiatan politik. Anjeunna teras ngagabung sareng Umkhonto we Sizwe (MK) sareng damel kanggo struktur bawah tanah ANC nalika diasingkeun ti 1977 dugi ka 1978. Di 1979, anjeunna nampi latihan militér khusus kana intél militér.

Dina taun 1981, Ibu Sisulu ngajar di Menengah Tengah Manzini di Swaziland, sareng di 1982, anjeunna kuliah di Jurusan Sejarah Universitas Swaziland. Ti taun 1985 dugi ka 1987, anjeunna ngajar di Manzini Teacher Training College sareng anjeunna mangrupikeun pimpinan examiner Sejarah Sejarah Ujian Sertifikat SMP kanggo Botswana, Lesotho, sareng Swaziland. Dina 1983, anjeunna damel salaku sub-editor kanggo The Times of Swaziland di Mbabane.

Ibu Sisulu balik deui ka Afrika Kidul di 1990 sareng damel salaku asistén pribadi ka Jacob Zuma salaku kapala Dinas Intél ANC. Anjeunna ogé janten Kepala Administrator pikeun ANC dina Konvénsi pikeun Démokratik Sor-Afrika di 1991 sareng salaku administrator Intél di ANC Departemen Intél sareng Kaamanan di 1992.

Dina 1992, Ibu Sisulu janten konsultan Komite Hak Barudak Nasional Organisasi Pendidikan, Ilmiah, sareng Budaya PBB. Dina 1993, anjeunna damel salaku diréktur Govan Mbeki Research Fellowship di University of Fort Hare, sareng ti 2000 dugi 2002, anjeunna janten kepala Pusat Komando kanggo Rekonstruksi Darurat.

Cik Sisulu mangrupikeun anggota Komite Manajemén, Polisi Organisasi sareng kursus manajemén Universitas Witwatersrand di 1993; anggota manajemén Sub-Council on Intelligence, Transitional Executive Council di 1994, sareng pimpinan Komite Tetep Gabungan Parlemén ngeunaan Intél ti 1995 dugi ka 1996.

Sateuacan diangkat janten Menteri Pelayanan Publik sareng Administrasi, Ibu Sisulu parantos janten Wakil Menteri Dalam Negeri ti taun 1996 dugi ka 2001. Anjeunna janten Menteri Intelijen ti Januari 2001 dugi ka April 2004; Menteri Perumahan ti April 2004 dugi ka Méi 2009; sareng Menteri Pertahanan sareng Samaun Militer ti Mei 2009 dugi ka Juni 2012.

Anjeunna janten Menteri Pelayanan Publik sareng Administrasi Républik Afrika Kidul ti Juni 2012 dugi ka 25 Méi 2014.

Panilitian / Presentasi / Penghargaan / Dekorasi / Bursaries sareng Publikasi
Cik Sisulu parantos nyebarkeun karya-karya ieu:

  • Awéwé Afrika Kidul dina Bagian Pertanian (pamplet). Universitas York di 1990
  • Awéwé dina Gawé sareng Perjuangan Pambébasan di taun 1980an
  • Téma dina Abad Puluh Puluh di Afrika Kidul, Oxford University Press. 1991
  • Kaayaan Gawé Awéwé di Afrika Kidul, Analisis Kaayaan Afrika Kidul. Panitia Hak Barudak Nasional. UNESCO. 1992
  • Pangiriman Perumahan sareng Piagam Kabébasan: Suar Harepan, Agenda Anyar sareng Kuartal Kadua. 2005.

Ibu Sisulu dilélér Fellowship Pusat Hak Asasi Manusa di Jenéwa di 1992. Proyékna pikeun Pusat Perserikatan Bangsa-Bangsa ngahasilkeun Universitas Witwatersrand School of Business nyiapkeun kursus latihan pikeun ningkatkeun kamampuan policing anggota MK.

Anjeunna nampi Award Présidén pikeun Breaking New Ground dina Perumahan Strategi Pangiriman ku Institute for Perumahan Afrika Kidul di 2004; Dina 2005, anjeunna nampi penghargaan ti Asosiasi Internasional Perumahan Perumahan salaku pangakuan kana sumbangan anu luar biasa sareng prestasi pikeun ningkatkeun sareng ngarengsekeun masalah perumahan di dunya.

saha Mr Fish Mahlalela, Wakil Menteri Departemen Pariwisata Républik Afrika Kidul?

Bapak Lauk Mahlalela parantos janten Wakil Menteri Departemen Pariwisata Républik Afrika Kidul ti saprak 29 Méi 2019. Anjeunna mangrupikeun anggota Kongrés Nasional Afrika di Majelis Nasional Afrika Kidul

Wakil Menteri Pariwisata SA Ikan Mahlalela

Anjeunna kéngingkeun sertipikat matrikna ti Nkomazi Menengah sareng ngagaduhan Gelar Kehormatan dina Tata Pemerintahan sareng Kapamingpinan ti Universitas Witwatersrand.

Saatos pamilihan umum 1994, anjeunna dikaluarkeun salaku anggota parlemén sareng parantos ngawula ka nagara éta dina tanggung jawab anu béda dina propinsi boh legislatif nasional.

Anjeunna parantos janten anggota legislatif propinsi, dimana anjeunna damel diantara anu sanésna salaku ketua pikeun Komite Tetep dina Akun Publik (SCOPA) sareng ketua pikeun Asosiasi Komite Akun Publik di Afrika Kidul, sareng ogé janten pimpinan di Kidul Panitia Pangwangunan Afrika ngeunaan Akun Publik.

Salami jabatanana di propinsi Mpumalanga, anjeunna ngajabat dina sababaraha jabatan eksekutif sareng khususna tanggung jawab ieu, MEC pikeun jurusan Lingkungan Lingkungan sareng pariwisata, MEC pikeun Dinas Budaya, Olahraga sareng Rékréasi, MEC pikeun Dinas Pamaréntah Daérah sareng Lalu Lintas, MEC pikeun Dinas Jalan sareng Angkutan, MEC pikeun Dinas Kasalametan sareng Kaamanan, sareng MEC pikeun Dinas Kaséhatan sareng Pangembangan Sosial.

Anjeunna ogé sateuacana janten Pecut ANC dina Komite Portopolio Kaséhatan di Majelis Nasional

Mr. Mahlalela gaduh sajarah anu reueus dina perjuangan ngalawan apartheid di Afrika Kidul, diasingkeun di 1980s sareng nampi latihan militér di sababaraha nagara salaku anggota sayap militér ANC, Mkhonto We Sizwe Di 2002 anjeunna kapilih janten Ketua ANC di Propinsi Mpumalanga di 2002.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment