24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Chili Breaking News Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos Ngawangun deui kasalametan News Kawat Wisata trending Ayeuna

Varian Lambda: Tahan Vaksin sareng langkung tepa?

Varian Lambda
Ragam COVID-19

Variasi Lambda tina COVID-19 tiasa pisan janten undak tina Delta Variant anu ayeuna, disangka nyababkeun parobihan transmisi atanapi nyababkeun panyakit anu langkung parah.
Nanging éta masih dina panilitian. Studi laboratorium nunjukkeun yén éta ngagaduhan mutasi anu nolak antibodi anu diinduksi vaksin.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Varian Lambda parantos narik perhatian salaku poténsial ancaman anyar dina pamekaran pandemi COVID-19
  2. Varian Lambda tina coronavirus, mimiti diidentipikasi di Peru dina bulan Désémber, tiasa surut, tapi ogé ngagaduhan kamungkinan nyababkeun panyakit langkung parah upami henteu dieureunkeun. Kasus parantos dipendakan di Texas sareng Karolina Kidul, sareng dina 81% kasus anu aya di Peru.
  3. Varian Lambda ngagaduhan mutasi anu nolak vaksin.

Dua mutasi dina Lambda varian — T76I sareng L452Q — ngajantenkeun langkung tepa tibatan varian COVID anu ngalangkungan dunya dina taun 2020

Kasimpulan tina panilitian cocog sareng papanggihan ku hiji tim di Chili anu mendakan varianna ogé tiasa nyingkahan antibodi vaksin, dilaporkeun Cile Infection Control.

Laporan ieu teu acan ditinjau ku sasama.

Varian COVID-19 anu kabukti tahan kana vaksin ngajaga ahli médis, pejabat kaséhatan publik, sareng ahli perawatan kaséhatan dina garis payun pandemi COVID-19 sapeupeuting.

Naon varian Lambda numutkeun panilitian ti Chili?

kasang tukang Garis keturunan SARS-CoV-2 anu nembé dijelaskeun nembé diklasifikasikeun salaku varian minat ku WHO (varian Lambda) dumasar kana tingkat sirkulasi anu luhur di nagara Amérika Kidul sareng ayana mutasi kritis dina protéin paku. Pangaruh tina mutasi sapertos kitu dina inféktivitas sareng kabur imun tina nétralisasi antibodi sadayana henteu dipikaterang.

métode Kami ngalakukeun uji coba nétralisasi virus pseudotyped sareng nangtoskeun pangaruh tina varian Lambda kana inféktivitas sareng kabur imun nganggo sampel plasma ti pagawé Podomoro (HCW) ti dua pusat di Santiago, Chili anu nampi skéma dua dosis tina vaksin virus anu teu aktip CoronaVac.

Results:
 Kami niténan paningkatan inféksi dimédiasi ku protéin paku Lambda anu langkung luhur tibatan D614G (nasab B) atanapi varian Alpha sareng Gamma. Dibandingkeun sareng jinis Wild (nasab A), nétralisasi diréduksi ku 3.05-kali kanggo varian Lambda samentawis 2.33 kali lipat pikeun varian Gamma sareng 2.03-kali pikeun varian Alpha.

conclusions Hasil kami nunjukkeun yén mutasi anu aya dina protéin lonjakan tina varian minat Lambda nguntungkeun ningkat inféktivitas sareng kabur imun tina nétralisasi antibodi anu dihasilkeun ku CoronaVac. Data ieu nguatkeun gagasan yén kampanye vaksinasi masif di nagara-nagara anu sirkulasi tinggi SARS-CoV-2 kedahna dibarengan ku panjagaan génomik anu ketat anu ngamungkinkeun idéntifikasi isolat anyar anu ngagaduhan mutasi lonjakan sareng studi imunologi anu ditujukeun pikeun nangtoskeun pangaruh mutasi ieu dina kabur imun sareng vaksin narabas.

Munculna varian prihatin sareng varian minat SARS-CoV-2 mangrupikeun ciri tina pandemi COVID-19 salami 2021.

Garis keturunan SARS-CoV-2 anu nembé ditugaskeun nembé diklasifikasikeun salaku varian minat ku WHO dina 37 Junith sareng dijantenkeun salaku varian Lambda. Ayana varian anyar ieu parantos dilaporkeun di langkung ti 20 nagara per Juni 2021 kalayan sekuen sekuen anu sayogi asalna ti nagara Amérika Kidul, khususna ti Chili, Peru, Ékuador sareng Argentina5. Varian karesep anyar ieu dicirikeun ku ayana ngahapus konvergén dina gén ORF1a (Δ3675-3677) anu parantos dijelaskeun dina Béta sareng Gamma varian prihatin sareng mutasi Δ246-252, G75V, T76I, L452Q, F490S, T859N dina protéin paku6. Pangaruh tina mutasi lonjakan ieu kana inféktivitas sareng kabur kana nétralisasi antibodi leres-leres henteu dipikaterang.

Chili ayeuna ngalaman program vaksinasi masif. Numutkeun data umum ti Kamentrian Kaséhatan Chili per 27 Junith 2021, 65.6% penduduk target (umur 18 taun ka luhur) nampi skéma vaksinasi lengkep7. Seuseueurna (78.2%) tina populasi divaksinasi sapinuhna nampi skéma dua dosis tina vaksin virus anu teu aktip CoronaVac, anu sateuacanna parantos dilaporkeun ngasilkeun nétralisasi antibodi tapi dina titer anu langkung handap upami dibandingkeun sareng plasma atanapi sera ti jalma-jalma anu ngagaleuh.

Di dieu, kami nganggo uji nétralisasi virus pseudotyped anu parantos dijelaskeun sateuacanna12 pikeun nangtukeun pangaruh varian Lambda kana réspon antibodi nétralisasi anu dihasilkeun ku vaksin virus anu teu aktip CoronaVac. Data kami nunjukkeun yén mutasi aya dina protéin lonjakan varian Lambda nambihan paningkatan inféksi sareng kabur kana nétralisasi antibodi anu dihasilkeun ku vaksin virus anu teu aktip CoronaVac.

métode

Pagawé perawatan kaséhatan ti dua situs di Santiago, Chili diulem pikeun ilubiung. Sukarelawan nampi skéma dua-dosis CoronaVac, unggal dosis dikaluarkeun 28 dinten deui numutkeun program vaksinasi Chili. Sampel plasma dikumpulkeun antara bulan Méi sareng Juni 2021. Sadaya pamilon nandatanganan ijab kabul sateuacan aya prosedur diajar dilakukeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment