Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Hawaii Megatkeun Warta News Kaséhatan Hotél & Resor rapat wartos jelema Ngawangun deui piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Diénggalan | Watesan COVID Anyar di Hawaii pikeun Anu Datang & Warga

David Ige
Pers Konperénsi Gubernur Hawaii Ige 10 Agustus

Hawaii angkat tina paningkatan panghandapna dina inféksi COVID, kana jumlah vaksinasi pangluhurna di Amérika Serikat, kana sababaraha tingkat inféksi pangluhurna, nalika pariwisata berkembang pesat. Dinten ayeuna Gubernur Ige ngaréaksikeun saatos rumah sakit ngeusi kapasitas di Aloha Nagara.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Gubernur Hawaii Ige nyarioskeun watesan anyar pikeun warga sareng pengunjung anu langsung dilaksanakeun

  • Gubernur Hawaii David Ige ngumumkeun langkah-langkah anyar pikeun ngalambatkeun sumebarna varian COVID-19 Delta di nagara éta.
  • Kapasitas di réstoran, gim, setélan jero ruangan disetél dina 50%.
  • Panyokong di pendirian sapertos réstoran kedah jarak 6 kaki.

Jeung COVID ningkat di luar kendali di Hawaii, kabutuhan pikeun ngajaga industri perjalanan sareng pariwisata anu booming tetep hirup tiasa nyababkeun larangan anu dilaksanakeun ayeuna ku Gubernur David Ige.

Seueur pangunjung sareng warga tiasa teuing betah dina ngalakukeun larangan sacara serius.
Éta kalebet pelanggar karantina, rékaman vaksinasi CDC palsu, sareng rapat ilegal. Gubernur nyarios yén pelanggaran sapertos kitu dituntut agrésif, tapi teu cekap sumber daya manusa di jurusan pulisi pikeun ngudag sadaya palaku.

Sapertos dinten réstoran, bar, gim di Nagara Hawaii kedah nungkulan larangan sakali deui.

Perusahaan sapertos kitu diijinkeun tetep kabuka, tapi kapasitas watesna 50%.
Kapasitas jero rohangan maksimum di toko sareng tempat anu sanés nyaéta 10, di luar aya 25.

Kalolobaan réstoran di daérah wisata sapertos Waikiki anu tetep ngajalankeun kapasitas tanpa larangan sapertos kitu, ieu bakal janten tantangan ogé pikeun industri perjalanan sareng pariwisata anu booming ku Hawaii.

Watesan lemes dibandingkeun sareng lockdowns lengkep anu ditempatkeun sataun katukang ku nomer inféksi jauh langkung handap tibatan ayeuna

Gubernur nyingkahan réspon upami keterbatasan bakal dilebetkeun kana kapasitas hotél sareng henteu némbalan eTurboNews dina konferensi pers dinten ieu ngeunaan masalah ieu.

Gubernur nyarios yén moal aya parobihan atanapi langkung larangan pikeun palancong anu hoyong didatangan Aloha Nagara. Program perjalanan anu aman bakal tetep sapertos anu didatangan divaksinasi tiasa sumping tanpa tés tambihan.

Gubernur ngaku aya kakurangan dina tés.

Pernikahan, pamakaman, garéja, konser, sareng acara olahraga kalayan 50 urang langkung seueur kedah disatujuan ku otoritas County heula.

Dina konferensi pers ayeuna walikota ti sadaya Kapulauan Hawaii ngadukung kaputusan ku Gubernur Ige.

Walikota di Maui prihatin ngeunaan rumah sakit sareng ICU anu ngoperasikeun kapasitas.

Anjeunna nyarios yén nalika urang milari jasa darurat di rumah sakit sareng aranjeunna henteu tiasa nganteurkeun, ieu mangrupikeun garis beureum, sareng urang kedah nyandak tindakan.

Kecap anu leres tina urutan Darurat ku Gubernur Hawaii Ige

PESANAN EKSEKUTIF No. 21-05
(Wates statewide pikeun rapat sosial, réstoran, bar,
sareng Pendirian Sosial)
Padahal, dina 4 Maret 2020, kuring ngaluarkeun Proklamasi nyatakeun kaayaan
darurat pikeun ngadukung réspon Nagara sareng kabupatén anu lumangsung kana Panyakit Coronavirus
(COVID19);
Kusabab kitu, kuring teras ngaluarkeun sababaraha proklamasi anu aya hubunganana sareng pandemi COVID19, kalebet proklamasi anu antar alpina ditunda hukum anu tangtu pikeun ngamungkinkeun
Réspon Nagara sareng kabupatén ka COVID-19; sareng nerapkeun mandiri mandiri pikeun sadaya jalma anu lebet kana Nagara sareng ngumbara di antara kabupaten, anu diamanatkeun
prakték aman pikeun ngirangan panyebaran COVID-19, sareng ngalaksanakeun vaksinasi sareng
kawijakan tés pikeun sadaya padamel Nagara sareng kabupatén;
Padahal, Délta, saringan virus SARS-CoV-2 anu seueur tepa, parantos nyababkeun
nomer kasus spiking di sakumna dunya sareng Amérika Serikat Amérika, sareng
terus sumebar dina tingkat anu matak pikasieuneun di Nagara kami;
Padahal, varian Delta tina virus SARS-CoV-2 parantos ngarobah jalan
tina pandemi di Nagara urang mendesak, sapertos kitu COVID-19 teras ngabahayakeun
kasihatan, kasalametan, sareng karaharjaan masarakat Hawai'i sareng meryogikeun saharita na
perhatian serius, usaha, sareng pangorbanan sadaya jalma di Nagara pikeun nyegah anu teu tiasa diatur
galur dina sistem kasehatan urang sareng pangaruh musibah anu sanés ka Nagara;
Padahal, sanaos kasuksésan usaha mitigasi sareng vaksinasi Nagara,
dumasar kana kajadian anyar sakitar naékna dadakan kasus COVID-19 salaku hasil tina
varian Delta, rumah sakit, sareng maot sareng rekomendasi anu kuat ti urang
Dinas Kaséhatan sareng ahli sanés anu ngabantosan réspon COVID-19 anu lumangsung,
2 of 3
palaksanaan wates statewide pikeun rapat sosial, ogé tambihan
dibekelan pikeun réstoran, bar, sareng pendirian sosial perlu.
Ayeuna, Kukituna, kuring, David Y. Ige, Gubernur Hawai'i, numutkeun ka abdi
otoritas éksékutip dina tulisan V Konstitusi Nagara Hawai'i, bab
127A, Undang-Undang Revisi Hawai'i, sareng sadaya otoritas anu berlaku deui, ngalakukeun ieu maréntahkeun,
mimiti tanggal 10 Agustus 2021, ieu di handap:

  1. Pikeun palaksanaan statewide sareng sakumaha anu ditetepkeun ku masing-masing kabupaten (sareng di
    sasuai sareng definisi anu ditetepkeun ku masing-masing kabupaten):
    a. Ngumpulkeun Sosial. Kumpulan sosial di jero rohangan langkung ti sapuluh
    jalma sareng rapat sosial luar langkung ti dua puluh lima jalma dilarang.
    b. Réstoran, Bar, sareng Pendirian Sosial. Réstoran, bar,
    sareng pendirian sosial bakal nerapkeun tungtunan ieu bari ngajaga
    ukuran ngumpulkeun sosial anu diperyogikeun di luhur sareng sakumaha anu tiasa ditangtoskeun ku
    kabupatén:
    abdi. Panyokong kedah tetep calik sareng partéyna.
    ii. Genep kaki jarak kedah dijaga antara kelompok.
    iii. Henteu pergaulan.
    iv. Topeng kedah dianggo sepanjang waktos kecuali nalika aktip tuang
    atanapi nginum.
    c. Kajadian Profesional. Acara propésional kedah saluyu sareng sadaya nagara sareng
    paréntah kabupatén, aturan, sareng arahan ngeunaan operasi. Anu ngatur profesional
    kajadian anu langkung ageung ti limapuluh (50) jalmi, pikeun mastikeun prakték aman anu pantes, wajib
    ngabéjaan sareng konsultasi sareng instansi kabupatén anu cocog alesan sateuacan acara
    3 of 3
    d. Watesan Kapasitas Dina Ruangan. Pikeun sadaya kagiatan anu résiko tinggi, di jero rohangan
    kapasitas disetél dina 50%. Ieu kalebet bar, réstoran, gim, sareng sosial
    pendirian.
  2. Watesan statewide anu ditetepkeun di dieu moal mangaruhan kana kabupaten '
    Kawijakan COVID-19 ngeunaan katégori kagiatan anu sanés.
  3. Sadaya tindakan anu ditetepkeun di dieu bakal dilaksanakeun ku kabupatén numutkeun
    paréntah kabupatén, aturan, sareng arahan anu ngaidentipikasi pelanggaran sareng hukuman pikeun tiap kabupatén.
  4. Pesenan ieu ngagentoskeun pesenan, aturan, atanapi arahan anu langkung terbatas pikeun salah sahiji
    kabupatén kana wates anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun watesan sareng pangwatesan
    ngandung dieu.
  5. Sanaos kaayaanana anu ditetepkeun di dieu, walikota propinsi mana waé
    tiasa ngaluarkeun paréntah, aturan, atanapi arahan anu langkung terbatas.
  6. Kacuali diganti ku paréntah anu salajengna, Perintah Darurat ieu wajib
    tamat dina 18 Oktober 2021.
    Rengse di State Capitol, Honolulu,
    Nagara Hawai'i, dinten ka-10 ieu
    Agustus, 2021.
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment