24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Investasi wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab Saudi Arabia Ngabobol Warta Spanyol Breaking News piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Nagara UNWTO peryogi Nyalametkeun sareng Saudi Arabia Ngarespon Milyaran Milyaran

kaayaan nu walurat
Telepon darurat pikeun pariwisata
Ditulis ku Dmytro Makarov

911, naon Darurat anjeun? Arab Saudi ngaréspon Krisis Pariwisata Dunya kalayan miliaran Dolar kanggo dibalanjakeun. Hiji nagara ngalakukeun langkung ti ukur ngobrol, éta nyéépkeun artos anu serius pikeun nyalametkeun industri perjalanan sareng pariwisata dunya - sareng ieu sanés ngan ukur misi réspondén anu munggaran.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. "Kami ngadamel sajarah dinten ayeuna!" Ieu mangrupikeun laporan ngeunaan bintang anu bersinar dina industri perjalanan sareng pariwisata eTurboNews diterbitkeun dina 6 Oktober taun kamari.
  2. Bentangna mangrupikeun awéwé anu paling berpengaruh dina pariwisata dina waktos éta, Gloria Guevara. Dina waktos éta anjeunna janten CEO di Déwan Wisata sareng Pariwisata Dunya (WTTC). Saeutik anjeunna henteu terang sabaraha tina penggerak sareng pengocok industri ieu dina tingkat séktor ieu sareng dunya henteu acan kantos ningali anjeunna janten ayeuna.
  3. Dinten Pusat industri perjalanan sareng pariwisata ngahiji dina hiji tempat: Riyadh, Arab Saudi. Ieu tiasa nyababkeun langkah anu munggaran ti UNWTO (Organisasi Pariwisata Dunya) pikeun mindahkeun kantor pusatna ti Spanyol ka Arab Saudi.

Kahareupna sareng pamulihan salah sahiji industri global panggedéna tiasa di tangan bangsa anu marahmay, Karajaan Saudi Arabia.

Pamingpin sareng visi 2030 di balik sadayana ieu, upami suksés, bakal janten Menteri Pariwisata Arab Saudi, Hon. Ahmed Al-Khateeb. Nona balik reformasi pariwisata dunya bisa jadi urut CEO WTTC, Gloria Guevara ti Méksiko, anu ayeuna damel salaku panaséhat luhur sareng menteri anu sami, Ahmed Al-Khateeb.

G20 panginten janten dinten Gloria Guevara nampi tawaran padamelan, anjeunna henteu tiasa nolak. Alesan anjeunna henteu tiasa nolak panginten henteu ngan ukur gaji séhat anu tiasa dibayangkeun ku nagara Saudi Arabia tapi konsisténna dina ngalancarkeun perjalanan sareng pariwisata di dunya.

Salaku kanyataan, Arab Saudi ngaluarkeun sakitar 500 Milyar Dolar AS kanggo ngawangun industri pariwisata dunya boh di nagara na nyalira, tapi ogé ngabantosan sareng investasi ka batur.

Nalika artos parantos garing di kaseueuran nagara pikeun nempatkeun industri ieu, Arab Saudi anu beunghar minyak ningali investasi na dina pariwisata sanés ngan ukur salaku kasempetan win / win tapi salaku kontribusina pikeun dunya.

Dina Méi 2021 WTTC dina kapamingpinan Gloria Guevara suksés dina puncak global pamimpin pariwisata munggaran anu ngahiji di Cancun, Méksiko.

Maksudna salaku CEO WTTC, organisasi anu ngagaduhan perusahaan panggedéna dina perjalanan sareng pariwisata salaku anggota, nyaéta nyalametkeun sektor swasta. Guevara milari koordinasi internasional. Réspon sumping ti Arab Saudi dibungkus ku uleman pikeun ngahadiran G20. Ieu mangrupikeun waktos munggaran para pamangku kapentingan swasta diulem.

Ieu anu diperyogikeun ku industri swasta, kerjasama publik-swasta sareng anu tiasa ngabédakeun.

KTT perjalanan sareng pariwisata global anu munggaran saprak wabah COVID-19 lumangsung. Tempatna nyaéta kota Resort Cancun di Méksiko. Gloria Guevara anu reueus, anu ngagaduhan jabatan Sekretaris Pariwisata pikeun México ti 10 Maret 2010, dugi ka 30 Nopémber 2012, nyimpulkeun puncak komunikasi sareng pangharepan ieu pikeun dunya pariwisata.

Anu teu aya di Mexico, nyaéta Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili.

Nanging Zurab henteu aya di Saudi Arabia. Sedengkeun pendirian resmina nyaéta yén anjeunna henteu ngagaduhan masalah sareng nagara host UNWTO Spanyol, UNWTO parantos muka kantor régional di Saudi Arabia.

Numutkeun laporan média Spanyol, diplomat di Spanyol sareng Saudi Arabia parantos sibuk pisan di balik layar.

Seueur anggota UNWTO, khususna kabupatén anggota UNWTO anu sanés anggota déwan ékséksi anu bergengsi lembaga anu aya hubunganana sareng PBB anu karaos ditilar ku UNWTO ti saprak Zurab nyandak pimpinan. UNWTO henteu ngagaduhan jalma, artos, sareng sumberdaya pikeun nempatkeun bédana anu signifikan pikeun anggota anu mayar na. Anggota sering ngaraos henteu ngan ukur ditingal tapi dijantenkeun cadas. Kaanggotaan dina UNWTO henteu murah, khususna nalika industri ngalangkungan krisis anu paling parah.

Sadaya ieu bakal bérés upami UNWTO HQ tiasa dipindahkeun ka Saudi Arabia, sareng bakal dipaksa damel deui sareng organisasi sanés, sapertos WTTC. Tulisanana parantos aya dina témbok. Boh UNWTO sareng WTTC parantos muka kantor régional di Riyadh. Ieu diumumkeun dina G20. Saudi Arabia siap nyalametkeun sarengpeluncuran pariwisata. Organisasi anu sanés dina prosés, langkung seueur anu mikir yén kedah suku di Arab Saudi.

Sacara umum, Spanyol sepi dugi ka ayeuna, tapi numutkeun sumber anu dipercaya di Madrid, Spanyol ambek. Nalika dihubungi ku eTurboNews, menteri Pariwisata di Madrid henteu némbalan.

Numutkeun laporan média lokal di Madrid, pejabat di Spanyol ngusulkeun direnovasi anu lami teuing tina Markas UNWTO anu ayeuna pikeun ngalengkepan kakurangan salaku host permanén.

Tapi kumaha ogé éta bakal telat, sabab nagara-nagara parantos ngetrokan panto Saudi Arabia pikeun ngadukung pindahna UNWTO HQ ka Karajaan.

Unggal nagara lapar pikeun investasi sareng dana nalika ngeunaan pariwisata, sareng Saudi Arabia parantos ngabales seueur telepon darurat.

Béntang anu unggul anu henteu dibantah dina KTT WTTC di Cancun éta, tanpa diragukeun, menteri Pariwisata ti Saudi Arabia. Seueur delegasi ngawartosan eTurboNews alesan utama pikeun aranjeunna ngahadiran gempungan nyaéta pikeun pendak sareng rombongan Saudi Arabia. Artos anu diajak ngobrol di Cancun sareng nyarios ayeuna.

Menteri ti Arab Saudi nampi hadiah sareng pangakuan di Cancun nalika CEO WTTC Gloria Guevara muka panto pikeun naon anu urang tingali ayeuna.

Aya seueur anu kedah dilakukeun, tdidieu seueur ketidakadilan sareng tantangan eTurboNews dilaporkeun ti tajug.

Bakal aya énjing énggal pikeun pariwisata diprediksi eTurboNews penerbit Juergen Steinmetz karék kira sabulan katukang. Isukan énggal ieu atanapi aya anu nyebatkeun normal anu anyar panginten parantos dimimitian. Sigana Arab Saudi muncul salaku pamikir sareng pamimpin anu jelas.

Aya seueur anu nyarios dina dunya pariwisata. Éta kalebet CEO, menteri, sareng kepala asosiasi. Unggal nagara ngagaduhan hiji masalah anu sami: Masalahna nyaéta teu aya solusi, teu aya artos bahkan ngabahas solusi anu aya. Teu aya anu terang kumaha nyalametkeun perjalanan sareng pariwisata sareng jutaan pamangku padamelan na.

Sareng rerencangan di Riyadh, impian tiasa janten kanyataan. Éta panginten mahal, tapi aya solusina, sareng Saudi Arabia parantos ngaréspon 911 (112) panggilan salaku sobat sareng bangsa anu sigana paduli kana industri ieu, masarakat anu damel di séktor ieu, sareng nagara-nagara sanés dina kaayaan anu parah .

Barina ogé, sanaos pariwisata henteu énggal pikeun Arab Saudi, muka pariwisata barat ka Karajaan anyar, sareng ngabantosan sesa dunya tiasa janten masalah budaya, tapi ogé kasempetan bisnis dina jangka panjang pikeun karajaan.

Hon. Edmund Bartlett sareng HE Ahmed Al Khateeb pendak di KTT Pemulihan Pariwisata Afrika

Dimana urang ayeuna nangtung?

Ningali di tingkat menteri, ngan sakedik menteri anu nyobian nyéépkeun bédana. Diantarana pastina nyaéta Hon. Edmund Bartlett ti Jamaica.

Bartlett na Al-Khateeb nandatanganan dokumén intend nembé, duanana nganggo topi Bob Marley. Fokus jangkauan internasional Bartlett sacara jelas dirobah janten Saudi Arabia.

G20 panginten janten dinten Gloria Guevara nampi nawaran padamelan ti Arab Saudi, anjeunna henteu tiasa nolak. Éta ogé kajadian nalika Arab Saudi ngajanjikeun milyaran Dolar dukungan global pikeun sektor éta- sareng nganteurkeun jangji.

Kumaha saur Ketua Jaringan Pariwisata Dunya:

Juergen Steinmetz, pupuhu éta Jaringan Pariwisata Dunya sareng host tina ngawangun deui perjalanan diskusi nyarios:

"Pariwisata Dunya peryogi bantosan, sareng Saudi Arabia ngaréspon. "

Steinmetz, anu ogé panerbit ti eTurboNews nambihan: "WTN nembé ngamimitian aktip pisan Grup minat Arab Saudi dina kapamimpinan tina Paduka Dirina Dr Abdulaziz Bin Nasser Al-Saud.

”Éta sanés ngeunaan némbongan masihan kakuatan wisata ka hiji nagara. Éta ngeunaan damel sareng palaku sareng sanés ngan ukur pengikut sareng anu nyarios. Saudi Arabia mangrupikeun palaku sareng parantos nunjukkeun kapamimpinan langkung seueur dina industri perjalanan sareng pariwisata salami krisis ieu tibatan nagara-nagara sanés anu ngagabung.

"Saudi Arabia nempatkeun artos na balik janji. Abdi teu ningali nanaon anu salah di dieu. Pariwisata bakal tetep janten industri tina seueur kagiatan régional. Barina ogé, éta biasana industri egois dimana tujuan saling bersaing.

"Gaduh pusat pariwisata di hiji tempat mangrupikeun gagasan anu saé. Upami host pikeun pusat global sapertos kitu gaduh artos pikeun ngalaksanakeunna, éta sigana menang pikeun dunya perjalanan sareng pariwisata.

"Upami ngagaduhan pusat global pikeun pariwisata sanés hartosna dunya ieu nyiptakeun idéologi global atanapi pamaréntah global pikeun pariwisata. Teu aya hubunganana sareng idéologi politik nagara host. Idéologi hiji nagara moal pernah dominan Pariwisata Dunya. PBB umpama sanés sanés agénsi Amérika Serikat, sanaos éta diayakeun di Amérika Serikat. Éta meureun tibalik. Dina ngahijikeun dunya nagara host tiasa diajar, ngadopsi sareng muka ideu sareng budaya anyar.

"Upami gaduh Markas Pariwisata di hiji tempat moal mindahkeun rupa-rupa cara wisata ditingali sareng beroperasi di sababaraha penjuru dunya. Mangrupikeun dunya leutik, sareng Zoom nunjukkeun ieu ka urang sadayana.

"Urang kedah ngalem Arab Saudi pikeun ngajawab 911 telepon. Nagara ieu janten réspondén munggaran pikeun industri urang sareng ngagaduhan sumber daya pikeun ngabantosan. Arab Saudi dugi ka ayeuna parantos ngaréspon kalayan marahmay sareng imut. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asalna ti Ukraina, cicing di Amérika Serikat salami 10 taun salaku mantan pengacara.

Leave a Comment

1 Comment

  • Hapunten Juergen, kuring henteu kataji atanapi yakin ieu ideu anu bijaksana. Naha Arab Saudi dianut nalika aranjeunna masih teu nyayogikeun hasil hukum pikeun rajapati sareng ngabongkar anggota tim pelapor Washington Post..Jamal Khashoggie? Kumaha upami plot ngancurkeun Pusat Perdagangan Dunya di NYC ngan 20 taun ka pengker netep di karajaan ... sareng kumaha upami kurangna budaya pikeun ngahargaan hak-hak awéwé?
    Kantun kusabab nagara ngagaduhan artos-naha éta tara sareng kahadéan? Cina gaduh seueur artos ogé-naha sanés kapamingpinan ngajantenkeun aranjeunna?