24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Berita Pamaréntah wartos tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Sadayana Warga AS Diperiksa Ninggali Afghanistan langsung

Sadayana Warga AS Diperiksa Ninggali Afghanistan langsung
Kedubes AS di Kabul, Afganistan
Ditulis ku Harry Johnson

Kedubes AS ngadesek warga Amérika Serikat ninggalkeun Afghanistan langsung nganggo pilihan penerbangan komersial anu sayogi.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Tanpa dukungan AS, militér Apganistan parantos gancang layu dina nyanghareupan ancaman Taliban.
  • Kedubes AS di Kabul ngalaporkeun yén nyerah pasukan Afghanistan parantos dieksekusi ku Taliban.
  • Pejabat intél AS ngaramal yén Taliban bakal ngendalikeun Kabul dina sababaraha minggu ka genep dugi ka genep bulan.

Kedubes AS ngaluarkeun peringatan kaamanan teu lami saatos Taliban ngaku parantos néwak Kandahar, kota panggedéna kadua di Afghanistan

Kedubes AS di Kabul parantos ngadesek sadaya warga Amérika Serikat langsung angkat ka Afganistan, nganggo sadaya pilihan penerbangan komersial anu sayogi, nawiskeun pikeun nginjeum artos ka urang Amérika anu henteu sanggup mayar tiket pesawat di bumi upami diperyogikeun.

Sadayana Warga AS Diperiksa Ninggali Afghanistan langsung

"The Kedubes AS ngadesek warga Amérika Serikat ninggalkeun Afghanistan langsung nganggo pilihan penerbangan komersial anu sayogi, ”maca peringatan kaamanan ti kedutaan dina Kemis. 

Kedubes nawiskeun bantosan sareng visa imigran pikeun anggota kulawarga asing.

Peringatan kaamanan indit teu lami saatos Taliban ngaku parantos néwak Kandahar, kota kadua panglobana Afghanistan. Sateuacanna, aranjeunna ngaku meunangna di kota Ghazni, 150km (95 mil) ti ibukota. Ghazni mangrupikeun ibukota propinsi Afghanistan ka-10 anu murag ka Taliban ti saprak ditarikna AS ti Apganistan dimimitian dina bulan Méi.

Pullout diperkirakeun réngsé dina akhir Agustus, sareng pejabat intél Amérika Serikat ngaduga yén Taliban bakal ngendalikeun ibukota dina waktos sababaraha minggu ka genep dugi ka genep bulan.

Sababaraha ratus pasukan AS tetep ditugaskeun di Kabul, di kedutaan sareng di bandara kota éta. Nanging, padamel kedutaan anu tiasa ngalaksanakeun padamelanana jarak jauh parantos disarankan dina April angkat, kalayan Departemen Luar Negeri nyatakeun "paningkatan laporan kekerasan sareng ancaman."

Tanpa dukungan AS, militér Apganistan parantos gancang layu dina nyanghareupan ancaman Taliban. Pasukan anu ditempatkeun di caket wates nagara éta disetir ngalangkungan wates Afghanistan sareng nagara-nagara tatangga, sareng tadi dinten Kemis kedutaan AS di Kabul ngalaporkeun yén nyerah pasukan Afghanistan parantos dieksekusi sareng pamimpin militér sareng sipil na sacara haram ditahan ku pasukan Taliban.

Kedubes ngajelaskeun eksekusi salaku "pisan ngaganggu," nambahan yén aranjeunna "tiasa janten kajahatan perang."

Sanaos perundingan perdamaian anu dimédiasi ku Amérika Serikat ayeuna nuju di Qatar, juru carios Présidén Ashraf Ghani nyarios dinten Senén yén kelompok éta ngan ukur resep "nyobian ngarebut kakuatan ku kakuatan," bari juru bicara Taliban Zabihullah Mujahid nyarios dina Rebo yén kelompok éta ngagaduhan " henteu pernah nyerah kana taktik tekanan asing sateuacanna sareng kami ogé henteu ngarencanakeun capitulate iraha waé ogé. " 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment