24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema trending Ayeuna Rupa-rupa Berita Berita Breaking Zambia

Hasil Pamilihan henteu resmi saatos Rahayat Zambia milih

Voting di Zambia
Voting di Zambia

Zambia milih: Numutkeun kana hasil anu henteu dikonfirmasi Mr Hichilema ayeuna dina posisi polling ku 64.9% sora, dituturkeun ku Présidén Edgar Lungu dina 33.1%. Aranjeunna labuh ku calon Démokratik Harry Kalaba (0.4%) sareng Fred M'membe tina Partai Sosialis (0.3%).

Présidén Zambia ayeuna Edgar Lungu milarian pamilihan umum.
Lawanana nyaéta Hakainde Hichilema, eksekutif bisnis terkenal di Zambia.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Platform komunikasi, sapertos SKYPE atanapi WhatsApp, Facebook atanapi Twitter tetep pareum di bagéan Zambia dina waktos ayeuna, nanging sababaraha daérah sigana online deui numutkeun eTurboNews statistik lalu lintas internét asup.
  2. Itung-itung teu resmi mimiti datang ti sababaraha daérah, tapi sora hasil anu adil sareng henteu adil dipasang kana obrolan média sosial Zambia.
  3. Ngitung sora final ayeuna dilakukeun di tempat pamungutan suara anu béda-béda di panjuru nagara. "Punten mastikeun sumber anjeun nalika ngabagi inpormasi pamilihan ngeunaan pamilihan umum 2021 pikeun nyingkahan panyebaran inpormasi anu salah sareng nyasabkeun." nyaéta tulisan ku Kelompok Pangawas Garéja Christian.

Pamilihan Afrika Diputuskeun di daérah padesaan sareng diperebutkeun di Kota-kota. Ieu koméntar ku Dr. Walter Mzembi, tilas menteri Pariwisata di Zimbabwé sareng anggota Eksekutif Déwan Pariwisata Afrika. Anjeunna nyauran kecap na: Mzembi électoral logika!

Tadi wengi anjeunna tweet: "Ngantosan hasil di Zambia - nyanyian" We Want Change! " - naha kuring nguping leres? Atanapi ceuli lilin kuring? Luar biasa mémang!

Kaseueuran cacah henteu resmi anu ngaduga parobihan pamaréntahan di Zambia ayeuna ayeuna.

Présidén Zambia kapilih nganggo sistem dua babak. Tina 167 anggota Majelis Nasional, 156 anu kapilih ku sistem anu sateuacana-di-pos dina konstituén anggota tunggal. Dalapan deui anu ditunjuk ku Présidén sareng tilu anu janten anggota resmi: wakil présidén, Speaker, sareng hiji wakil pembicara anu kapilih ti luar Majelis Nasional. Wakil juru bicara anu kadua kapilih tina anggota dewan anu dipilih.

Umur sora di Zambia nyaéta 18, sedengkeun calon Déwan Nasional sahenteuna kedah 21.

Tanggal 28 Juli Sekretaris Jéndral UPND Batuke Imenda ngaleupaskeun pernyataan yén pésta éta kuciwa kalayan lembaga pamaréntahan anu dianggo ku Présidén Lungu pikeun ngahalangan calon présidén UPND Hakainde Hichilema tina kampanye.

 Tanggal 30 Juli Hichilema sareng tim kampanye na dicegah tina lebet Chipata sareng ditahan di landasan Bandara Chipata. Sateuacan kadatangan Hichilema di Chipata, pulisi parantos nyambat panyokongna. Tanggal 3 Agustus pulisi di Mbala ngahalangan Hichilema sareng tim kampanyeu tina lebet ka kota, sareng pulisi nyatakeun yén anjeunna peryogi ijin lebet.

Ziva mangrupikeun organisasi non-pamaréntahan, anu ngabela & ngamajukeun hak paménta pamilih ti Zambia pikeun ngablokir internét anu nyarios: "Proses pamilihan kapilih pikeun Pamilih / pamilih. #Buka blokir Internét Naha meungpeuk internét? Kurangna transparansi ngabahayakeun hasil pamilihan ieu.

Jumlah pamilih anu langkung luhur biasana henteu mangrupikeun tanda anu saé pikeun pamimpin, sareng pamilih pamilih seueur numutkeun laporan lokal.

Abdi bangga pisan ka urang Zambia sabab kami parantos NAMPAK

Baris pamilih di Zambia kamari

Wanda dina Zambia sacara teguh mantep ngalawan upaya rig pamilihan. Mobil ieu mendakan mawa sora pamilihan umum disangka pikeun rigging. Para pamilih ngantunkeun antrianana pikeun ngungkulan éta hal ku cara anu henteu kedah peryogi katerangan.

Pesen ti Zambia nyarios:
Wilujeng énjing Zambia! Data anu sumping positip pisan sareng kersa masarakat jelas. Tapi waspada - nalika rezim kaluar panik, éta tiasa ngagunakeun tindakan nekat. Janten tetep tenang sareng fokus. Urang bakal mayungan sora urang ku katengtreman sareng kaasih dina manah. Parobihan TEU AYA.

Pesen anu ngadesek ti Zambia nyatakeun Kami nelepon ZICTA pikeun langsung ngablokir internét sahingga warga tiasa nuturkeun prosés pamilihan umum sareng neraskeun kahirupanna henteu kahalangan. Éra pisan yén bahkan PF anu maréntahkeun mareuman éta ngaluarkeun pernyataan anu teu dikendali ngalangkungan VPN.

Zambia sateuacana duka nyanyi Présidén pendiri Kenneth Kaunda: Damai, Pariwisata, Perubahan Iklim mangrupikeun lagu na.

Langkung seueur ngeunaan pamilihan Zambia klik di dieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment