24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Industri silaturahmi wartos Seychelles Ngabebas Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Pesona Pulo La Digue

Pulo digali La

Salaku Pésta Asumsi, ogé katelah Lafet La Digue ka warga lokal, caket, urang teuleum kaéndahan atah pulau.


Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Pésta Asumsi, dipikaterang ku warga satempat salaku Lafet La Digue, mangrupikeun kajadian utama anu narik sadayana ka La Digue.
  2. Perayaan éta lumangsung salami sababaraha dinten kalayan acara-acara utama dina tanggal 15 Agustus, kalebet massa terbuka di "La Grotto" anu dihadiran ku Uskup Seychelles.
  3. Massa dituturkeun ku prosesi tradisional ngaliwatan jalur La Digue ka Garéja St.

Perayaan éta dilanjutkeun sareng kagiatan budaya, pésta jalanan sareng acara musik langsung kalayan musisi lokal anu nuju telat magrib. Pésta éta moal kumplit tanpa kios kadaharan anu nampilkeun asakan anu beragam, khususna masakan kréol tradisional pikeun anu datang. Lafet La Digue mangrupikeun gambaran anu hirup tina gaya hirup tradisional masarakat Seychellois.

Logo Seychelles 2021

Anu pangleutikna tina tilu pulau utama di Nusantara Seychelles, Pulo La Digue kasohor ku pesona otentik, pedesaan, néwak haté para pelancong ti mana waé. Kalayan suasanana anu santai, pulau leutik ieu ngarobah deui jam pikeun kahirupan padesaan anu saderhana dimana jalur sapédah sareng tapak téh mangrupikeun tapak anu paling kasohor ayana manusa.

Perjalanan ngan ukur 20 menit ti Pulo Praslin, kalayan henteu aya bandara, La Digue mangrupikeun sababaraha pantai anu paling teu dirobih Seychelles sapertos Anse Source D'Argent anu terkenal, salah sahiji pantai anu paling difoto di dunya. Bersantai di basisir mutiara ieu dijejeran ku batu watu granit anu kandel, jangkung, anu ngan ukur tiasa kapendak di nusantara Samudera Hindia ieu.

Pulo leutik ieu ngaktipkeun deui waktos, masihan anjeun gaya hirup Seychellois anu khas sateuacan gelombang modérenisasi, hiji hal anu ngan ukur ningali sababaraha pulau utama anu sanés. Angkat sapédah anjeun sapanjang basisir ka Taman L'Union Estate sareng ngajajah pabrik kopra tradisional, dimana minyak kalapa parawan dihasilkeun, sareng ngumbara ngaliwatan kebon anggur vanili. Perumahan ogé mangrupikeun bumi perkebunan tradisional gaya kolonial Perancis sareng kuburan kanggo padumuk tani vanili asli.

Salajengna ka handap, di tungtung L'Union Estate, anjeun bakal mendakan diri naék kana basisir bodas anu pearly tina Anse Source D'Argent dikurilingan cai pirus sareng batu-batu ngagurilap. Tangkal korma sareng vegetasi anu subur di sakurilingna ngan ukur ningkatkeun kaéndahan tempat aheng ieu, populer di kalangan wisatawan sareng warga. Anjeun bahkan tiasa pop ku Ile de Cocos anu mempesona sareng snorkel handapeun cai anu jelas-jelas langkung caket kaajaiban kahirupan laut Seychelles.

Lintasan alam héjo zamrud bakal ngadeukeutkeun anjeun ka alam ti batan sateuacan sateuacan narik anjeun sareng biodiversiti anu hirup. Upami anjeun untung anjeun panginten ningali flycatcher surga langka di antara tangkal takamaka sareng bodamier di tempat suci La Digue Veuve Reserve.

Dina gaya pulau anu leres, tuang nganggo sampéan di pasir di salah sahiji réstoran pantai di pulau atanapi candak di gigir sapanjang pantai. Pulo bakal ngaraosan rasa ngeunah anjeun ku rasa anu raos tina asakan kréol, nganggo bahan-bahan anu paling seger kalebet kadaharan ti laut anu ditangkep lokal anu pangsaéna. Anjeun bahkan tiasa mendakan sababaraha pamayang lokal dina pirogues kai atanapi nyandak buah tina padamelanana dina tongkat.

Sanaos alit sareng sepi, La Digue ngagaduhan seueur kaajaiban pikeun sadayana, ninggali kesan anu awét ku daya tarikna sareng silaturahmi anu haneut.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment