24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos kasalametan piknik Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita

COVID-19: Kami sadayana babarengan, tapi dunya henteu kalakuan sapertos kitu

Diréktur Jéndral WHO ngeunaan prediksi COVID-19

Jumlah inféksi COVID-19 anu kacatet ngaleuwihan 200 juta minggu kamari, ngan 6 bulan saatos ngalangkungan 100 juta. Dina tingkat ieu, dunya tiasa ngalangkungan 300 juta ku mimiti taun payun saur Diréktur Jénderal Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus.


Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Sanaos kanyataanna aya sababaraha vaksin anu sayogi, jumlah kasus sareng maotna anyar terus naék di sakumna dunya.
  2. Angka éta khususna kapangaruhan ku varian Delta kusabab ciri anu kacida-ditransmisikeunna.
  3. Sanaos sadayana teras-terasan nyarioskeun ngahontal imunitas barung, Sutradara Departemen Imunisasi WHO nyarios yén teu aya "angka sihir."

Anjeunna nambahan yén prediksi sareng catetan kaki yén angka-angka ieu ampir pasti kirang seueur sareng naon waé pikeun ngirangan virus ieu badé nyandak tindakan anu drastis.

Tedros nyarios, "Kami sadayana babarengan, tapi dunya henteu kalakuan sapertos kitu."

Anjeunna duka yén sanaos kanyataan yén aya sababaraha vaksin anu sayogi, jumlah kasus sareng maotna anyar terus naék, khususna katépaan telat ku varian Delta sareng ciri anu tiasa ditularkeun pisan.

Sanaos sadayana teras-terasan nyarioskeun ngeunaan ngahontal kekebalan kawanan, Diréktur éta Organisasi Kaséhatan Dunya Dinas Imunisasi, nyatakeun teu aya "angka sihir." Anjeunna ngajelaskeun: "Éta leres-leres aya hubunganana sareng kumaha virus na tiasa ditularkeun. Anu parantos kajantenan ku coronavirus ... nyaéta yén nalika varian muncul sareng langkung gampang ditularkeun, éta hartosna yén fraksi jalma anu langkung luhur kedah divaksinasi supados kamungkinan ngahontal sababaraha tingkat kekebalan awak. Ieu mangrupikeun daérah anu teu dipastian ilmiah. ”

Salaku conto, campak pisan nular anu sakitar 95% penduduk kedah kebal atanapi divaksinasi supados henteu sumebar. Nalika urang leres-leres nampi divaksinasi cacar dugi ka conto sapertos di Orok di Amérika divaksinasi dina yuswa 12 bulan, kabaruan COVID-19 ngajantenkeun jalma-jalma henteu resep atanapi sieun atanapi duanana. Aya seueur teuing anu henteu percanten yén aranjeunna henteu dianggo salaku marmot pikeun nguji épéktipitas "vaksin énggal énggal ieu." Samentawis éta, éta korban maot di seluruh dunya ti COVID-19 ngahontal 4,333,094 dinten ayeuna.

Pikeun aranjeunna anu kaserang virus, asa aya kanyataanna pejabat WHO nyatakeun yén langkung seueur panilitian anu dilakukeun pikeun pangobatan pikeun COVID-19. Sidang multi-nagara anu pernah aya di jaman baheula anu disebut Solidarity Plus bakal ningali épéktipitas 3 ubar énggal di 52 nagara.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment