24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema tanggung jawab Seychelles Ngabebas Warta piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Pamilihan UNWTO Ngan Ngadamel Alain St. Ange Jutawan

Éta sadayana dimimitian dina catetan anu bahagia dina 23 Maret 2017 di Berlin dina Fungsi ITB, nalika Menteri Pariwisata Seychelles Loustau-Lalanne ngadukung mantan Menteri St.Ange salaku Calon Pulo pikeun Sekretaris Jénderal pikeun UNWTO ku ayana Taleb Rifai anu kaluar UNWTO SG.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Sebagéan ageung dunya ngahiji dina pamahaman Pamilihan UNWTO pikeun Sérétér 2017 henteu nyimpulkeun cara sakuduna. Panipuan, korupsi, penyimpangan sareng seueur deui dilaporkeun nalika prosés ngamankeun posisi ayeuna pikeun Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili
  2. Salah sahiji calon anu bersaing pikeun jabatan dina waktos éta nyaéta Tuan Alain St. Ange. Anjeunna henteu nyandak naon anu kajantenan anjeunna sakumaha anu parantos dipasihkeun. 4 taun saatosna pengadilan banding pangluhurna di Seychelles asli na dibales anjeunna 7 Juta Seychelles Rupies atanapi approximatelt $ 526,000 dina karusakan Kemis ieu.
  3. Seueur di dunya ayeuna naroskeun kumaha UNWTO bakal maju ngalangkungan krisis COVID ieu ku pamimpin anu béda anu tanggung jawab?

nu UNWTO pastina bakal langkung transparan, ramah-média, sareng kabuka pikeun swasta sareng sadaya pamaréntahan anggota lembaga anu aya hubunganana sareng PBB.

St. Ange ngajukeun gugatan di Seychelles dina Oktober 2017 saatos anjeunna didiskualifikasi ku pamaréntahanana nyalira pikeun nangtung dina pamilihan UNWTO. Éta bagja 2 dinten sateuacan pamilihan umum nalika rapat Déwan Eksekutif UNWTO di Madrid. Éta henteu kaduga sareng mangrupikeun titik anu éra pisan pikeun Calon St. Ange, para pendukungna, sareng mantan Sekretaris Jénderal Rifai sareng seueur deui anu sanés.

Anjeunna masihan pidato émosional sateuacan pamilihan umum anjeunna henteu kénging bersaing deui.

Biantara Emosi ku Alain St Ange di Dewan Eksekutif UNWTO di 2017 saatos didiskualifikasi salaku Calon UNWTO

Alain resep ka pers, anjeunna resep ka jalma sareng mangrupakeun pendukung ageung tina industri perjalanan sareng pariwisata swasta. Nalika anjeunna janten menteri pariwisata pikeun Seychelles anjeunna ngamimitian Karnaval Victoria, acara anu nyandak karnaval sareng pangunjung ti sagala penjuru dunya ka nagara pulau leutik ieu. Karnaval, anu diarak ti Trinidad, Nottingham, Cologne ka Rio de Janeiro di Seychelles masih nyarioskeun perkawis éta.

Hanjakalna, St. Ange henteu ngagaduhan kasempetan pikeun dipilih pikeun nagara-nagara anggota UNWTO.

Afrika kéngingkeun tungtung tongkat pondok mangrupikeun perhatian utama nalika pamilihan umum, sareng éta janten kanyataan anu sedih numutkeun seueur.

Deui dina 2017, dua pamimpin Afrika nyobian nyandak Afrika kana tahapan pariwisata dunya: Dr. Walter Mzembi, menteri pariwisata Afrika anu paling lami dina waktos éta ti Zimbabwé, sareng Alain St.Ange ti Seychelles.

Uni Afrika ngadukung Dr. Mzembi salaku calon pikeun Afrika, anu dikonfirmasi ku Seychelles ogé nalika éta. Kalayan dua calon ti Afrika, kasempetan pikeun Afrika pikeun masihan salah sahiji calon Sekretaris Jéndral janten tantangan anu saé. 

Zimbabwé handapeun Présidén Mugabe ngadorong Uni Afrika pikeun maksa Seychelles pikeun henteu ngantep Alain St.Ange ngajalankeun. Tekanan ka Seychelles luar biasa sareng ngancam sanksi Afrika.

Pamaréntah Seychelles masihan ngan sababaraha menit sateuacan pamilihan umum sareng sacara paksa mundur St.Ange tina pamilihan umum.

Ieu ngerakeun pisan pikeun Calon St. Ange, tapi ogé pikeun UNWTO, sareng integritas prosés pamilihan umum. Hanjakalna, ieu ngan ukur hiji tina seueur masalah kamajuan anu matak pikasieuneun anu tungtungna mastikeun calon Georgia salaku Sekretaris Jénderal pikeun Majelis Umum UNWTO di Chengdu, Cina.

Afrika ngagaduhan iteuk pondok ti mimiti, mimiti di 2017 nalika eTurboNews nulis: Aya anu bau di Madrid.

Tungtungna, Mzembi dugi ka slot nomer dua sareng éléh ku Zurab Pololikashvili. Publikasi ieu parantos ngalaporkeun ngeunaan Zurab maénkeun kaulinan anu lepat ku ni'mat sareng janji anu dipertanyakan pikeun ngamankeun sora na.

Alain St. Ange ngaraos anjeunna diperlakukeun parah ku pamaréntahanna nyalira sareng henteu pernah lirén ngagentoskeun tujuanana. Anjeunna ngagugat pamaréntahanana sareng meunang. Saatos anjeunna kéngingkeun gugatan gugatan banding, Filem parantos diajukeun sareng ayeuna anjeunna langkung unggul. Ieu sadayana kajantenan dinten Kemis, kamari.

Mahkamah Agung Seychelles dinten ayeuna (12 Agustus 2021) ngaluarkeun putusan anu mihak kana kasus menteri tilas pariwisata, Alain St.Ange.

Naha Alain St. Ange bakal nampi 7 Juta Rupiah kanggo Pamilihan UNWTO anu leungit?

St.Ange, anu ngampanyekeun tanpa lelah pikeun jabatanana ngahasilkeun karugian finansial pribadi anu ageung dina prosés nyobian ngajantenkeun sékrétaris Jéndral UNWTO kahijina.

Kaputusan pikeun mundur tina nyalonkeunana dicandak ku pamaréntah Seychelles saatos tekanan parah dilakukeun ku Uni Afrika anu ngancam sanksi ékonomi.

Présidén Seychelles, janten ngabolaykeun pencalonan St.Ange nalika anjeunna parantos ngiringan rapat Dewan Eksekutif UNWTO di Madrid, 2 dinten sateuacan pamilihan umum.

Saatos St.Ange balik ka bumi anjeunna angkat ka pengadilan sareng dibuktoskeun ku Mahkamah Agung, dipimpin ku Hakim Melchior Vidot, nalika dipasihan karusakan dina jumlah Rs164,396.14 sén (sakitar $ 12,366)

Artos ieu bahkan henteu jarak jauh nyéépkeun biaya St.Ange nanem modal dina kampanye pikeun pamilihan umum ieu. Anjeunna maréntahkeun pengacara na pikeun banding ngalawan jumlah karusakan waé. Anjeunna ogé nambihan nyeri, ka hinaan, sareng karusakan psikologis anu kajantenan disababkeun ku anjeunna.

Saatos sababaraha taun, masalah éta tungtungna parantos dicindekkeun di payuneun Mahkamah Banding, Pangadilan pangluhurna di Seychelles. Sedengkeun Jaksa-Jaksa parantos milarian, dina banding, pikeun kasus ieu diberhentikan sadayana, St.Ange parantos banding ngalawan kuantum.

Anjeunna nyatet sacara jujur ​​yén jumlah anu dilélérkeun di tingkat Pengadilan Tinggi bieu cukup pikeun nutupan biaya pengajuanana, tapi henteu sakedik pikeun ngimbangan biaya anu hébat anu ditanggung anjeunna nalika kampanyeu. 

Jaksa Agung dina banding nyobaan, henteu hasil, ngadesek yén Pamaréntah kedah dijantenkeun standar anu béda dina hukum tibatan warga nagara dina tindakan anu delictual.

Pamustunganana, upami argumenna janten suksés, éta bakal pangaruh ngajantenkeun hésé pikeun warga nagara nyandak tindakan sipil ngalawan Nagara. Janten salah sahiji anu pangheulana di daérah kami, kasus St.Ange dinten ayeuna ngagaduhan pangaruh sabalikna saatos kiamat: ngalegaan ruang lingkup warga nagara pikeun nangtang kaputusan anu dicandak ku cabang Pamaréntah Eksekutif. 

Pengadilan kamari nambihan penghargaan pikeun St.Ange ampir 7 juta rupia, sacara épéktip ngabalikeun biaya paling kaluar tina saku na salami masa kampanye na.

Jumlah ieu kalebet 1 juta rupia dina karusakan moral, salah sahiji jumlah pangluhurna anu bakal dilélér dina yurisdiksi kami pikeun karusakan non-moneter dugi ka ayeuna.

Ieu moal diragukeun janten patokan anu ngajangjikeun pikeun anu ngaku bakal maju dina sabab anu sami pikeun tindakan. 


Mr. St. Ange ditingali, kahartos, ninggalkeun gedong pengadilan kamari kalayan sumanget saatos opat taun ngalawan masalah éta dina kontéks anu musuhan, barengan tim jubilant na Pengacara Seychellois, anu diwangun ku Mr. Kieran Shah, Ny MrMichelle St. Ange-Ebrahim, sareng Tuan Frank Elizabeth.

Nagara ieu diwakilan ku Tuan Stephan Knights. Nalika Mr. St.Ange berinteraksi kalayan marahmay, sapertos biasa, sareng pencét press, teu aya koméntar ku Jaksa Agung.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment