24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Karibia Berita Pamaréntah Berita Haiti Ngabobol Industri silaturahmi wartos Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Pupusna, cilaka, karusakan dilaporkeun salaku gempa bumi ageung nyerang Haiti

Pupusna, cilaka, karusakan dilaporkeun salaku gempa bumi ageung nyerang Haiti
Pupusna, cilaka, karusakan dilaporkeun salaku gempa bumi ageung nyerang Haiti
Ditulis ku Harry Johnson

Pusat Peringatan Tsunami AS ngaluarkeun ancaman tsunami, tapi ancaman éta diangkat dina sajam.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Gempa bumi kuat ngancurkeun Haiti.
  • Laporan anu henteu dikonfirmasi nunjukkeun sababaraha maotna sareng seueur cilaka.
  • Peringatan tsunami dikaluarkeun, tapi dibatalkeun teu lami saatosna.

Gempa bumi masif, langkung kuat tibatan gempa bumi anu ngancurkeun 2010, parantos nyerang Haiti mimiti dinten Sabtu énjing, nyababkeun karusakan parah di beulah kidul nagara Karibia.

Pupusna, cilaka, karusakan dilaporkeun salaku gempa bumi ageung nyerang Haiti

Survei Geologi AS nempatkeun intensitas tremor dina skala 7.2, atanapi "mayor". Pusat gempa na 12km (7.5 mil) kalér-wétaneun Saint-Louis-du-Sud, kota anu langkung ti 50,000 jiwa.

Laporan anu henteu dikonfirmasi nunjukkeun sababaraha maotna sareng seueur cilaka. USGS nyatakeun yén "korban jiwa anu ageung kamungkinan sareng bencana sigana nyebar" di Haiti.

Karuksakan parah dilaporkeun di Haiti, kalayan gambar ti kota caket dieu Jeremie nunjukkeun gedong anu rubuh sareng jalan-jalan anu runtuh.

Pidéo ti Jeremie nunjukkeun méga lebu kandel minuhan jalan-jalan, sabab imah-imah ngagoler.

Sababaraha jalma anu masang dina média sosial ngalaporkeun perasaan gempa dugi ka Jamaika, sareng Pusat Peringatan Tsunami AS ngaluarkeun ancaman tsunami teu lami saatosna. Nanging, ancaman éta diangkat dina sajam.

Gempa ngagempur sababaraha menit saatos gempa bumi saageung 6.9 ngoyagkeun Semenanjung Alaska. Nanging, gempa bumi Alaska pencét di daérah anu langkung jarang pendudukna, dimana poténsi karusakan jauh langkung handap.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment