24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
wartos Tanzania Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Rangers Afrika merangan perburuan handapeun kaayaan COVID-19 pandemi

Ngalawan perburuan

Pandemi COVID-19 nyababkeun naékna perburuan di penjuru Afrika sabab rangers satwa dibentang dugi ka wates, nyababkeun alarem sareng hariwang pikeun aktivis sareng konservasi.


Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Survei anu dilakukeun ku amal dorongan konservasi, Tusk sareng Propinsi Alam, mendakan yén rangers Afrika henteu ningali tanda lega.
  2. Nyababkeun panyawat leres-leres ningkat kusabab pandemi COVID-19 teras-teras mangaruhan masarakat sareng kahirupan liar di Afrika.
  3. Survey survey 60 organisasi lapangan di 19 nagara di Afrika.

Dana Konservasi sareng Margasatwa di Taman Nasional Hwange, Zimbabwé, nyatakeun parantos ningali kanaékan 8,000% jebakan sareng jebakan antara Méi sareng Juli 2020.

"Aya lonjakan anu pikasieuneun dina tingkat penangkapan anu patali sareng gading anu dilakukeun ku tim kami salami taun kamari. Anu nyerang moal istirahat sanaos aya pandemi, janten urang kedah ngajaga operasi sareng lapangan anu luhur ku mayungan sareng miara tim urang, "saur Nyaradzo Hoto, sersan di Yayasan Anti Panjagaan Internasional di Zimbabwé.

"Kami nangtung kuat komitmen urang pikeun ngaronda di daérah gurun anu lega anu dipercayakeun ka urang sareng ngajagaan anu teu tiasa mandiri diri ngalawan pemburu liar," tambah Hoto.

Jurnal Internasional Daérah Lindung sareng Konservasi mendakan yén 78.5% nagara-nagara Afrika anu disurvei ngalaporkeun yén COVID-19 parantos mangaruhan kamampuanna pikeun ngawas perdagangan satwa ilegal, sareng 53 persén ngalaporkeun tingkat pangaruh anu tinggi ti COVID-19 ngeunaan kamampuan pikeun ngirangan konflik manusa-satwa.

Edwin Kinyanjui, perwira komunitas satwa senior di Mount Kenya Trust di Kénya, nyatakeun rangers kedah langkung waspada dina sataun katukang.

"Kegiatan ilegal kusabab kaleungitan panghasilan nyebar ningkat sareng nalika merangan kagiatan ieu, rangers aya résiko kaserang COVID-19," saur Kinyanjui.

"Métode perburuan ogé beuki canggih, sareng sistem kaadilanna teuing. Kami tetep jalan kusabab urang ngartos yén anu diperjuangkeun langkung ageung tibatan kami, "saur Kinyanjui.

perlu waragad pikeun wisata satwa ogé parantos dina krisis kusabab pandemi. Juru bicara ti Frankological Zoological Society nyatakeun yén pangaruh COVID-19 dirasakan di Taman Nasional Nsumbu di Zambia.

"Pariwisata berkurang ieu parantos mangaruhan padamelan sareng mata pencaharian anu aya hubunganana sareng nyayogikeun tantangan pikeun ngahubungkeun nilai alam sareng nilai kahirupan manusa," saur masarakat.

Charity Badak Ark, anu ngabantosan Taman Nasional Aberdares di Kénya, nyatakeun pendapatan wisata pikeun Layanan Margasatwa Kenya turun ku 96%, anu micu pemotongan anggaran pikeun program satwa pamaréntah sareng kaamanan leuweung.

Dina usaha pikeun ngungkulan éta masalah, langkung ti 150 tim ranger anu ilubiung dina 2021 Wildlife Ranger Challenge, mangrupikeun serangkaian tantangan méntal sareng fisik anu puncakna dina Séptémber 18 dina balapan 21 kilométer ngalangkungan rupa-rupa wilayah anu nangtang di Afrika. .

Dana anu dikumpulkeun bakal nutupan biaya operasi sahenteuna 5,000 rangers, ngamungkinkeun aranjeunna nyayogikeun kulawarga sareng ngajaga komunitas sareng satwa di sababaraha daérah anu paling rentan di Afrika.

"Rangers mangrupikeun nadi tina upaya konservasi urang sareng ngan saukur teuing kaleungitan," saur Judi Wakhungu, duta besar Kénya di Perancis, Portugal, Serbia, Monako, sareng Holy See.

Kampanye anti perburuan di Afrika lumangsung dina kakurangan dana anu serius anu disababkeun ku jumlah wisatawan anu handap nalika pandemi.

Di Tanzania, salah sahiji nagara-nagara Afrika anu beunghar margasatwa, dilaporkeun yén sakumna 33,386 tukang nyusuk ditéwak dina 5 taun ka pengker berkat kampanye anti anti perburuan anu diprakarsai ku Pasukan Tugas Pencegahan Anti Pemburuan Nasional (NTAP).

Dina période anu sami, 2,533 senjata dirampas; jumlahna 5,253 kasus diajukeun di pengadilan; sareng 914 disimpulkeun ngarah panjara 1,600 jalma.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment