24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Hawaii Megatkeun Warta News Kaséhatan LGBTQ rapat wartos piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Naha Masker Bener maéhan Urang Amérika? Kumaha upami Vaksin?

topéng1
Topéng ngagem

Topéng atanapi henteu Topéng?

Protes anti vaksinasi, demonstrasi anti topéng, Amérika Serikat dina jalur karusakan, bunuh diri sareng kekerasan. Hak pikeun nempatkeun sasama warga nagara dina bahaya ayeuna salah kaprah ku hak-hak asasi manusa ngancurkeun diri.
Naha Amérika Serikat dina perjalanan ka Fasisme?

Kabeneran anu teu dibantah nyaéta. Sumebarna COVID-19 AS dina puncak sadaya-waktos sareng naék.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Amérika Serikat dipisahkeun nalika datang kumaha diperyogikeunna pikeun nangtayungan warga ti CORONA Virus.
  • Amérika Serikat anu nganggap nganggo topéng ngawatesan hak-hak asasi manusa diantarana kalebet: Alabama | Alaska | Arizona | Arkansas | Colorado | Delaware | Florida | Georgia | Idaho | Indiana | Iowa | Kansas | Kentucky | Maine | Maryland | Massachusetts | Michigan | Minnesota | Mississippi | Missouri | Montana | Nebraska | New Hampshire | New Jersey | Karolina Kalér | Dakota Kalér | Kapuloan Mariana Kalér | Ohio | Oklahoma | Pennsylvania | Karolina Kidul | Dakota Kidul | Tennesse | Texas | Utah | Vermont | Virginia Kulon | Wisconsin | Wyoming
  • Amérika Serikat anu yakin yén masker dijagaan mangrupikeun warga nagara sareng amanat sanés watesan tina HAM kaasup Amérika Amérika | California | Connecticut | Kacamatan Columbia | Guam | Hawaii | Illionis | Louisiana | Nevada | New Mexico | New York | Oregon | Puerto Rico | Rhode Island | Kapuloan Virgin AS | Virginia | Washington

Topeng N95 mangrupikeun jinis réspirator. Dina Januari Jaringan Pariwisata Dunya ngabahas dina bahasa sunda naebuilding.panjang perjalanan kana topéng naon anu ngabunuh urang Amérika.

Résiko inféksi SARS-CoV-2 pikeun jalma anu divaksinasi sadayana henteu tiasa dileungitkeun sacara lengkep dimana panyebaran virus tina komunitas nyebar. Jalma anu divaksinasi berpotensi masih tiasa katépaan sareng nyebarkeun virus ka batur.

Kabeneran ngeunaan Vaksin?

  • Vaksin COVID-19 aman sareng épéktip.
  • Jutaan jalma di Amérika Serikat nampi vaksin COVID-19 dina pangawasan kaamanan anu paling sengit dina sajarah AS.

Sateuacan pertengahan abad ka tukang, panyakit sapertos batuk reungit, polio, campak, Haemophilus influenzae, sareng rubella nyerang ratusan rébu orok, murangkalih, sareng déwasa di AS Rébuan maot unggal taun ti aranjeunna. Nalika vaksin dikembangkeun sareng janten seueur dianggo, tingkat panyakit ieu turun dugi ka ayeuna seuseueurna ampir-ampiran angkat ti nagara urang.

  • Ampir sadayana di Amérika Serikat ngagaduhan cacar sateuacan aya vaksin, sareng ratusan maot tina unggal taun. Ayeuna, kaseueuran dokter henteu kantos ningali kasus campak.
  • Langkung ti 15,000 urang Amerika maot tina diphtheria di 1921, sateuacan aya vaksin. Ngan ukur dua kasus diphtheria anu dilaporkeun ka CDC antara 2004 sareng 2014.
  • Epidemi rubella (campak Jérman) taun 1964-65 katépaan 12½ juta urang Amérika, maéhan 2,000 murangkalih, sareng nyababkeun 11,000 kaluron. Ti saprak 2012, 15 kasus rubella dilaporkeun ka CDC.

Dibikeun kasuksésan sapertos kieu, sigana sigana wajar pikeun naros, "Naha urang kedah tetep divaksinasi ngalawan panyakit anu sigana moal urang tingali?" Ieu sababna:

Vaksin henteu ngan ukur nyalindungan diri:

Kaseueuran panyakit anu tiasa dicegah tina vaksin sumebar ti jalma ka jalma. Upami hiji jalma di hiji komunitas kaserang panyakit inféksi, anjeunna tiasa nyebarkeun ka batur anu teu kalis. Tapi jalma anu kebal kana panyakit sabab parantos divaksinasi moal tiasa ngagaduhan panyakit éta sareng henteu tiasa nyebarkeunana ka anu sanés. Langkung seueur jalma anu divaksinasi, pangsaeutikna kasempetan panyakit kedah nyebar.

ilustrasi: upami ngan aya anu divaksinasi, virus na nyebarkeun. upami seuseueurna divaksinasi, nyebarkeun dikandung.

Upami hiji atanapi dua kasus panyakit dilebetkeun kana komunitas anu seueur jalma henteu divaksinasi, bakal aya panyawat wabah. Dina 2013, salaku conto, sababaraha wabah campak kajantenan di sakumna nagara, kalebet wabah ageung di New York City sareng Texas - utamina diantara kelompok anu tingkat vaksinasi rendah. Upami tingkat vaksinasi turun ka tingkat anu handap sacara nasional, panyakit tiasa janten biasa sapertos sateuacan vaksin.

Ngagem topéng mangrupikeun kasepakatan di sakumna dunya, sawala ngeunaan jinis topéng.

Ayeuna jinis topéng sigana henteu ngabédakeun Amérika Serikat. Diskusi na tentang nganggo topéng pisan.

Diskusi ieu kajantenan di nagara kalayan paningkatan paling tinggi dina inféksi COVID-19 anyar, Amérika Serikat Amérika.

Total, Amérika Serikat ngagaduhan 3,364,700 kasus coronavirus dugi ka kamari. Kamari ogé 155,297 inféksi COVID-19 énggal kacatet kalayan 769 maotna anyar. Sajumlah 637,181 warga AS maot dina COVID-19. Dumasar kana populasi Amérika Serikat. mangrupikeun nomer 14 di dunya kalayan jumlah anu langkung seueur ngan ukur di Luksemburg, Georgia, Aruba, Slovenia, St. Barth, Maladéwa, San Marino, Bahrain, Gibraltar, Céko, Monténégro, Seychelles, sareng Andorra. Ayeuna, 6,597,427 warga AS gaduh kasus COVID19 aktip sareng 19,474 aya dina kaayaan serius di rumah sakit berjuang pikeun salamet.

Ngagem topéng bakal ngajagaan jalma-jalma di sakuriling anjeun tina inféksi. COVID-19 sumebar ti jalma ka jalma ku titik-titik pernapasan, anu seueur diproyeksikeun nalika batuk, nyéh, ngobrol sareng nyanyi. 

Amérika Serikat Amérika ayeuna janten Amérika Terpisah di Amérika.

Ieu mangrupikeun ringkesan Nagara anu meryogikeun ngagem topéng pelindung, sareng anu nyangka yén aranjeunna tiasa nempatkeun warga nagara sacara cilaka.

Topéng atanapi henteu topéng didaptarkeun ku Amérika Serikat:

Alabama: Henteu aya Amanat Nagara

Gubernur Kay Ivey ngagagas mandat topéng statewide efektif tanggal 16 Juli 2020, maréntahkeun masker kedah dianggo di nagara bagian nalika dina 6 kaki anggota rumah tangga anu sanés di rohangan jero rohangan umum, bari nganggo jasa transportasi atanapi di rohangan umum luar sareng pakumpulan. tina 10 jalma atawa leuwih. Gubernur Ivey ngantepkeun mandat éta kadaluarsa dina 9 April, sanaos anjeunna nyorong topéng saatos amanat réngsé.

Alaska: Henteu Amanat Nagara

Departemen Kaséhatan sareng Jasa Sosial di Alaska ngadorong topéng nganggo iraha waé jarak jauh sosial téh nangtang, tapi teu aya amanat resmi di tingkat nagara anu aya.

Samoa Amérika: Amanat dina Tempatna

Épéktip 2 Pébruari, Gubernur Lemanu PS Mauga ngagagas mandat topéng pikeun daérah éta, maréntahkeun jalma-jalma nganggo panutup wajah di jero gedong umum sareng nalika nganggo transportasi umum. Grup pulau di Samudera Pasipik anu ngawangun daérah parantos ningal aya kasus COVID-19, numutkeun World Health Organization, sareng sistem kode parantos didamel di daérah éta mimitian ti biru dugi ka beureum, meryogikeun masker janten dipaké nalika dina kode konéng atanapi beureum. Téritori ayeuna dina kode biru, anu paling henteu diwatesan.

Arizona: Henteu Amanat Nagara

Tanggal 19 Nopémber 2020, Departemen Jasa Kaséhatan Arizona maréntahkeun yén sadaya sakola di panjuru negeri kedah masker dianggo di kampus sakola, dina beus sakola sareng dina kagiatan anu aya hubunganana sareng sakola. Sababaraha bisnis ogé ngagaduhan amanat topéng, sareng sababaraha kota sareng kabupatén ngagaduhan mandat nyalira, tapi mandat nagara bagian teu acan kabentuk pikeun Arizona di luar sakola-sakola na. Gubernur Doug Ducey parantos ngaleungitkeun sadaya mandat topéng lokal, sareng ngalarang mandat topéng di sakola. Saatos CDC ngumumkeun pembalikan mandat na dina tanggal 27 Juli sareng masker anu disarankeun dianggo di sakola, Ducey nyatakeun yén Arizona bakal terus nyaramkeun mandat topéng di sakola.

Arkansas: Henteu aya Amanat Nagara

Kusabab tanggal 20 Juli 2020, mandat topéng parantos aya di nagara bagian, anu meryogikeun yén masing-masing jalma nurut kana pedoman panutup wajah nalika kakeunaan anggota rumah tangga anu sanés jarak 6 kaki henteu tiasa dijaga. Gubernur Asa Hutchinson ngangkat mandat topéng nagara éta dina 30 Maret, sanaos anjeunna ngadorong jalma pikeun sopan ka batur sareng hormat kana kaputusan usaha ka hareup. Dina April, Hutchinson nandatangan panerapan anu ngalarang mandat topéng ku pamaréntah lokal atanapi nagara sareng sakola.

California: Amanat Nagara dina Tempatna

Gubernur Gavin Newsom ngagagas mandat topéng pikeun urang California tanggal 18 Juni 2020, anu teras diénggalan supados mesen panutupan pameunteu dianggo iraha waé anu aya di luar bumi. Newsom dina April 2021 ngumumkeun yén nagara éta bakal cocog sareng rekomendasi masking luar CDC, nyatakeun yén jalma anu divaksinasi pinuh henteu kedah nganggo masker di luar kecuali upami aranjeunna aya dina riungan anu seueur. Tanggal 15 Juni 2021, mandat topéng California sajalan sareng pituduh topéng CDC pang anyarna pikeun jalma anu divaksinasi, ngamungkinkeun anu divaksinasi tong nganggo masker dina seueur suhunan. Tapi di propinsi anu paling pendudukna, Los Angeles County, mandat topéng balik deui tanggal 18 Juli 2021, pikeun sadayana nalika di jero rohangan, henteu paduli status vaksinasi.

Colorado: Henteu aya Amanat Nagara

Ti saprak 20 Juli 2020, jalma-jalma di nagara éta diperyogikeun nganggo masker di rohangan jero rohangan, umum sareng nalika nganggo atanapi ngantosan nganggo transportasi umum. Amanat ngajadikeun pengecualian pikeun 10 taun ka handap sareng jalma anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Gubernur Jared Polis dina bulan April santai syarat masker jero rohangan pikeun sababaraha kabupatén anu aya dina larangan tingkat-héjo dumasar kana tingkat pangiriman coronavirus anu handap. Tanggal 2 Méi, Polis ngumumkeun yén anjeunna ngarobih mandat masker nagara pikeun ngantep kelompok 10 atanapi langkung jalma kumpul di jero rohangan tanpa topéng upami 80% atanapi langkung jalma anu hadir divaksinasi. Tanggal 14 Méi, Polis ngumumkeun mungkas mandat topéng nagara bagian, ngalih tina sarat kana saran, saatos pitunjuk CDC pangénggalna pikeun anu divaksinasi. Masker masih diperyogikeun dina sababaraha setting, kalebet di sakola sareng transportasi umum.

Connecticut: Amanat Nagara dina Tempatna

Gubernur Ned Lamont maréntahkeun mimitian tanggal 20 April 2020, yén sadaya jalma di nagara bagian kedah nganggo masker atanapi panutupan pameunteu upami sumping dina jarak 6 kaki ti anggota sanés kulawarga, sareng nalika nganggo transportasi umum. Ti saprak Séptémber, individu tiasa didenda upami henteu nurut kana mandat topéng. Tanggal 19 Méi 2021, amanat ngan ukur di daérah jero rohangan, sareng anu divaksinasi moal diperyogikeun nganggo masker di jero rohangan. Barudak di handapeun umur 2 taun dibebaskeun tina amanat, sakumaha ogé anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu.

Delaware: Henteu aya Amanat Nagara

Amanat topéng parantos aya di nagara bagian anu dimimitian dina 28 April 2020, dimana individu diperyogikeun nganggo panutup wajah nalika nganggo transportasi umum, nalika dina bisnis sareng di luar ruangan anu ngajaga jarak 6 kaki ti anggota sanés rumah tangga sanés mungkin. Gubernur John Carney ngumumkeun yén mimiti 14 Désémber, mandat topéng universal bakal dimimiti, meryogikeun sadaya individu nganggo rupi panutup iraha waé aranjeunna di lebet sareng anggota sanés rumah tangga. Tanggal 21 Méi, amanat nagara bagian diangkat, sareng urang Delawareans ayeuna didorong nuturkeun pituduh masking luar sareng jero ruangan sakumaha anu ditetélakeun ku CDC, ngumumkeun Carney.

Distrik Columbia: Amanat dina Tempat

Walikota Muriel Bowser ngagagas mandat topéng dina tanggal 22 Juli 2020, nandeskeun yén sadaya jalma kedah nganggo masker di usaha, di daérah umum di apartemen, sareng nalika ngajaga jarak 6 kaki moal mungkin di luar ruangan. Pesenan ieu nuturkeun mandat Mei 2020 anu ngabutuhkeun panutupan raray dina bisnis penting sareng salami perjalanan penting nalika Kacamatan aya dina urutan tetep-di-bumi. Paréntah nyieun pengecualian pikeun barudak 2 taun ka handap, sareng jalma anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Tanggal 30 April 2021, Bowser nandatanganan paréntah éksékutip anu ngamungkinkeun jalma-jalma anu divaksinasi ngumpulkeun di luar ruangan dina kelompok alit tanpa topéng, atanapi sareng jalma-jalma anu henteu divaksinasi anu nganggo topéng. Jalma anu divaksinasi ogé tiasa ngariung di jero rohangan sareng jalma anu divaksinasi sanésna dina setting pribadi tanpa topéng. Dugi ka 17 Méi, jalma anu divaksinasi pinuh kedah nganggo masker di tempat-tempat anu diperyogikeun, kalebet tempat perawatan kasihatan, sakola, di usaha anu masker wajib sareng transportasi umum. Saatos CDC ngabalikkeun panduan topéng na pikeun jalma divaksinasi, Walikota Muriel Bowser ngumumkeun yén mandat topéng bakal balik pikeun sadayana nalika di jero rohangan, henteu paduli status vaksinasi, mimiti 31 Juli.

Florida: Henteu aya Amanat Nagara

Sanaos mandat tingkat kota sareng kabupatén aya, Gubernur Ron DeSantis ngagantungkeun sadayana denda sareng hukuman anu aya hubunganana sareng henteu nuturkeun larangan anu aya hubunganana sareng COVID-19 dina 25 Séptémber 2020, ngahambat pamimpin lokal ngalaksanakeun amanatna. Dina Méi, DeSantis nandatanganan panerapan anu lirén sadayana larangan COVID-19 lokal, kalebet mandat topéng lokal.

Georgia: Teu aya Amanat Nagara

Numutkeun ka Gubernur Brian Kemp, panutup raray pisan didorong di luar bumi individu, tapi henteu diperyogikeun. Paréntah 15 Agustus 2020, paréntah ngamungkinkeun kabupatén pikeun nelepon pikeun mandat topéng upami aranjeunna nampi sababaraha kasus COVID-19 per 100,00 jalma, sareng sababaraha kota, sapertos Atlanta, peryogi masker di tempat umum.

Guam: Amanat dina Tempat

Masker wilayah éta mandat maréntahkeun jalma-jalma nganggo topéng "nalika berjamaah sareng jalma sanés kulawarga anu sami." Departemen Kaséhatan Umum sareng Layanan Sosial Guam ogé maréntahkeun sistem denda sareng hukuman pikeun ngalanggar arahan topéng.

Hawaii: Amanat Nagara dina Tempatna

Dugi ka 16 Nov 2020, nagara éta ngagaduhan sababaraha mandat topéng, didikte ku pamaréntah kabupatén. Gubernur David Ige ngadegkeun mandat nagara pikeun sadaya jalma 5 taun ka luhur, teu kaasup jalma anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Tanggal 25 Méi, Ige ngumumkeun yén mandat topéng luar nagara éta bakal diangkat, épéktip langsung, tapi topéng masih diperyogikeun di jero rohangan.

Idaho: Henteu aya Amanat Nagara

Tanggal 19 Nopémber 2020, lima kabupatén di Idaho Kalér ngalaksanakeun mandat topéng, meryogikeun masker pikeun dipakai nalika jarak sosial teu tiasa kajantenan. Teu aya amanat di tingkat nagara, sanaos topéng didorong. Tanggal 27 Méi, nalika Gubernur Brad Little kaluar ti nagara, Lt. Gubernur Janice McGeachin ngaluarkeun paréntah éksékutip anu ngalarang mandat topéng di nagara éta, ngalarang nagara atanapi subdivisi pulitikna, sapertos sakola umum, henteu nerapkeun amanatna nyalira.

Illionis: Amanat Nagara dina Tempatna

Gubernur JB Pritzker nempatkeun mandat topéng dina tanggal 1 Méi 2020, anu meryogikeun yén jalma-jalma di nagara éta nganggo panutup dina rohangan jero rohangan umum, sareng nalika ngarepkeun kontak sareng anggota sanés rumah tangga dina 6 kaki. Barudak 2 taun ka handap dibebaskeun tina amanat, sakumaha ogé jalma anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Tanggal 17 Méi 2021, Pritzker ngajajarkeun mandat topéng nagara éta sareng pedoman CDC, ngamungkinkeun anu divaksinasi angkat tanpa topéng dina kaseueuran kaayaan. Tanggal 27 Juli, nagara éta nyoko kana pitunjuk pangénggalna CDC, nyarankeun yén jalma-jalma sakali deui nganggo topéng di jero bumi, henteu paduli status vaksinasi, di daérah anu COVID-19 luncat. Tanggal 4 Agustus, Pritzker ngenalkeun mandat topéng pikeun sadaya murid di sakola, henteu paduli status vaksinasi.

Indiana: Henteu aya Amanat Nagara

Kusabab 27 Juli 2020, individu diperyogikeun nganggo masker atanapi panutup wajah di nagara bagian nalika nganjang ka rohangan jero rohangan umum sareng nalika henteu tiasa ngajaga jarak 6-kaki ti anggota sanés rumah tangga bari di luar ruangan. Gubernur Eric Holcomb ngantepkeun mandat kadaluarsa dina 6 April, sareng piwuruk topéng ayeuna parantos ngagentos, nyarankeun tapi henteu meryogikeun topéng dianggo. Masker masih diperyogikeun di gedong pamaréntah, di tempat uji coba sareng vaksinasi COVID-19 sareng di sakola K-12.

Iowa: Henteu aya Amanat Nagara

Antara tanggal 17 Nopémber sareng 6 Pébruari, mandat topéng aya tempat pikeun individu nalika di rohangan umum di jero rohangan, sareng nalika dina 6 kaki anggota sanés salami 15 menit atanapi langkung. Gubernur Kim Reynolds ngangkat mandat éta, mimiti 7 Pébruari, ngadorong populasi anu rentan pikeun "terus ngawatesan kagiatanana di luar bumi." Tanggal 20 Méi, Reynolds nandatanganan undang-undang anu ngalarang mandat topéng di kabupatén, kota sareng sakola di sakumna nagara, nyaram pamimpin lokal tina maksakeun sarat topéng.

Kansas: Henteu aya Amanat Nagara

Kusabab 3 Juli 2020, mandat panutup nyanghareupan statewide parantos aya pikeun jalma-jalma di panjuru negeri nalika di rohangan umum jero rohangan, nganggo transportasi umum, sareng di luar ruangan nalika teu tiasa ngajaga jarak 6-kaki ti anggota sanés rumah tangga. Tanggal 1 April, anggota parlemén Republik di Kansas ngeureunkeun amanat, nuturkeun paréntah éksékutip ti Gubernur Laura Kelly pikeun ngajaga amanat dina tempatna.

Kentucky: Henteu aya Amanat Nagara

Gubernur Andy Beshear ngagagas mandat nutupan wajah mulai 10 Juli 2020, ngajantenkeun panutup wajah dibutuhkeun nalika nganggo transportasi umum, dina sadaya bisnis sareng nalika jarak 6 kaki sesah dijaga di sadaya rohangan jero rohangan sareng luar ruangan umum. Barudak 5 taun ka luhur dibebaskeun tina amanat, dibarengan ku jalma anu aktip olahraga di gym bari tetep jarak 6-kaki ti batur, sareng anu ngagaduhan cacat anu tiasa nyegah aranjeunna tina aman pikeun nutupan pameunteu. Beshear ngumumkeun yén dimimitian 27 April, kelompok kirang tina 1,000 individu tiasa kumpul di luar tanpa masker, sanaos anu henteu divaksinasi kedah teras-terasan nganggo masker upami jarak 6-kaki teu tiasa dijaga ti anu sanés. Sareng dina 6 Méi, gubernur ngumumkeun yén jalma anu divaksinasi tiasa kumpul dina kelompok alit di jero rohangan tanpa topéng. Saatos rekomendasi topéng jero rohangan CDC pikeun individu anu divaksinasi, Beshear ngumumkeun yén nagara éta bakal langsung nuturkeun pitunjuk anyar, ngamungkinkeun anu divaksinasi pikeun nyingkirkeun syarat topéng di jero rohangan. Tanggal 11 Juni, mandat topéng nagara diangkat. Tanggal 10 Agustus, Beshear ngumumkeun yén topéng bakal diperyogikeun di sakola, henteu paduli status vaksinasi.

Louisiana: Amanat Nagara dina Tempat

Kusabab 13 Juli 2020, jalma-jalma di nagara éta diperyogikeun nganggo masker nalika aya di tempat umum. Gubernur John Bel Edwards ngumumkeun yén dimimitian tanggal 28 April, mandat topéng nagara bagian bakal diangkat, sareng mandat ka payunna bakal ditetepkeun ku pamimpin lokal sareng pamilik bisnis. Nanging, masker tetep diperyogikeun di gedong pamaréntah, pusat pendidikan budak leutik sareng sakola K-12, di paguron luhur sareng paguron luhur, angkutan umum sareng perawatan kaséhatan. Edwards ngamuat deui mandat topéng samentawis, mimiti 4 Agustus 2021, meryogikeun jalma umur 5 taun ka luhur nganggo topéng di rohangan umum di jero rohangan.

Maine: Henteu Amanat Nagara

Gubernur Janet Mills ngagagaskeun mandat nutupan pameunteu mimiti tanggal 29 April 2020, anu meryogikeun jalma-jalma di sakumna nagara bagian pikeun ngagem panutup dina setélan umum. Épéktip tanggal 11 Désémber, éta diénggalan kalayan basa anu langkung spésifik ngeunaan panerapan amanat, anu kedah dilaksanakeun ku pamilik sareng operator sadaya rohangan umum jero rohangan. Kalayan pembaruan éta, Mills netelakeun yén nungtut dibébaskeun médis sanés alesan pikeun nolak nganggo topéng pameunteu dina rohangan umum di jero rohangan. Tanggal 27 April 2021, Mills ngumumkeun yén topéng moal diperyogikeun di luar negeri, kecuali dimana sesah pikeun ngajaga jarak fisik, saatos pengumuman CDC ngeunaan tungtunan anyar na. Amanat masker nagara diangkat dina 24 Méi, sanaos barudak umur 5 taun ka luhur masih diperyogikeun pikeun masker di setélan sakola sareng perawatan budak.

Maryland: Henteu aya Amanat Nagara

Ti saprak 15 April 2020, Marylanders diperyogikeun nganggo panutupan raray di nagara bagian bari nganggo transportasi umum sareng di perusahaan ritel, paréntah anu diénggalan kalebet sarat masker nalika di jero rohangan di tempat umum sareng di luar ruangan nalika langkah-langkah jarak fisik henteu konsistén dimungkinkeun tina anggota non-somah. Pengecualian aya pikeun barudak 5 taun ka handap, sareng pikeun individu anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Gubernur Larry Hogan ngangkat mandat topéng luar dina tanggal 28 April 2021, sanaos jalma anu henteu divaksinasi didorong pisan pikeun teraskeun masker, utamina nalika jarak sosial henteu mungkin. Amanat topeng statewide réngsé dina bulan Méi 15, saatos CDC ngumumkeun pitunjuk anyar anu ngamungkinkeun aranjeunna anu divaksinasi pinuh pikeun indit tanpa topéng di jero rohangan, sanaos anu henteu divaksinasi didorong pisan pikeun teras-terasan ngagem panutup, numutkeun pejabat kaséhatan Maryland.

Massachusetts: Henteu aya Amanat Nagara

Gubernur Charlie Baker nempatkeun amanat nutupan wajah dina 6 Méi 2020, maréntahkeun yén individu-individu di nagara éta nganggo panutup nalika di tempat umum sareng nalika henteu tiasa ngajaga jarak 6 kaki ti anggota sanés. Teras dimutahirkeun kanggo netepkeun yén masker kedah dianggo sepanjang waktos di rohangan umum. Pengecualian dilarapkeun pikeun barudak umur 5 taun ka handap, sareng pikeun individu anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Baker ngumumkeun yén mandat topéng nagara éta bakal santai pikeun sababaraha setting luar, mimiti 30 April 2021, kecuali nalika teu mungkin jarak sosial, nuturkeun rekomendasi CDC. Tanggal 29 Méi, amanat masker nagara réngsé, sanaos panutup wajah masih diperyogikeun dina transportasi umum, di sakola sareng tempat kasihatan, ogé di sababaraha tempat perawatan anu ngempelkeun. Jalma anu teu divaksinasi disarankan pikeun terus ngagem panutup wajah.

Michigan: Henteu Amanat Nagara

Saatos amanat masker Gubernur Gretchen Whitmer ditantang di pengadilan, Departemen Kaséhatan Michigan ngaléngkah, meryogikeun Michiganders nganggo panutup wajah di rohangan jero rohangan sareng ruang publik anu rame, mimiti 5 Oktober 2020. Dimimitian 26 April 2021, di tengah lonjakan kasus coronavirus di nagara bagian, barudak umur 2-4 diwajibkeun ngagem panutup, sedengkeun aranjeunna sateuacanna dibebaskeun. Jalma anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu ogé dibebaskeun tina amanat. Mimiti 6 Méi, masker henteu diperyogikeun deui dina rapat di luar sareng kirang ti 100 urang, departemén kaséhatan nagara ngumumkeun, sareng jalma anu divaksinasi henteu diperyogikeun nganggo masker di pakumpulan padumukan, naha di jero rohangan atanapi di luar ruangan. Tanggal 15 Méi, Whitmer ngumumkeun yén nagara éta bakal sajalan sareng pitunjuk CDC anu pangénggalna, ngamungkinkeun jalma anu divaksinasi pinuh pikeun indit tanpa topéng dina kaayaan paling jero rohangan. Tanggal 22 Juni, amanat masker nagara réngsé.

Minnesota: Henteu aya Amanat Nagara

Gubernur Tim Walz maréntahkeun mimitian 25 Juli 2020, yén jalma-jalma di nagara éta kedah nganggo panutup raray dina sadaya bisnis di jero rohangan sareng tempat umum, sacara kuat ngadorong warga Minnesotans supados muka sareng aranjeunna sepanjang waktos nalika angkat ka bumi. Pengecualian pikeun mandat topéng dilakukeun pikeun barudak umur 5 taun ka handap, sareng jalma anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Walz ngumumkeun yén dina 7 Méi, masker henteu diperyogikeun deui di rohangan luar, kecuali pikeun tempat ageung langkung ti 500 jalma. Gubernur ogé ngumumkeun yén mandat topéng nagara éta bakal dipungkas ku 1 Juli. Tanggal 13 Méi, saatos CDC ngumumkeun rekomendasi énggal pikeun anu divaksinasi, Walz ngumumkeun yén mandat topéng nagara éta bakal réngsé 14 Méi, sanaos anu teu divaksinasi didorong pikeun terus nganggo masker.

Mississippi: Henteu Amanat Nagara

Saatos amanat topéng nagara bagian kadaluarsana dina Oktober 2020, Gubernur Tate Reeves netepkeun mandat ku dasar kabupatén. Tapi mimitian tanggal 3 Maret, mandat topéng bakal diangkat di sadaya kabupaten Mississippi. Masing-masing didorong pikeun ngagem panutup wajah, saur Reeves, tapi henteu dititah ngalakukeun éta.

Missouri: Henteu aya Amanat Nagara

Sababaraha kota nyoko kana mandat topéng di nagara bagian éta, tapi mandat nagara bagian sadayana henteu aya. Departemen Kaséhatan sareng Jasa Senior Missouri ngabahas individu pikeun nganggo panutup raray di luar bumi nalika jarak sosial henteu mungkin.

Montana: Henteu aya Amanat Nagara

Teras-Gubernur Steve Bullock ngagagas mandat nutupan raray 15 Juli 2020, pikeun individu dina sababaraha rohangan umum jero rohangan. Tapi Gubernur Greg Gianforte, anu jabatan dina Januari sareng janji pikeun nyabut sarat topéng, ngantep mandat kadaluarsa dina 12 Pébruari, ngadorong tanggung jawab pribadi nalika nagara terus nyanghareupan pandemi COVID-19. Dina Méi, Gianforte nandatanganan panerapan anu ngabatalkeun mandat topéng lokal.

Nebraska: Henteu aya Amanat Nagara

Masker diperyogikeun pikeun sababaraha padamel di bisnis dimana konsumén tiasa kontak caket, sapertos panti pijat sareng tukang cukur, tapi teu aya mandat di sakumna nagara. Sababaraha kota, sapertos Omaha, ngagaduhan syarat panutup anu langkung ketat, anu parantos kadaluarsa.

Nevada: Amanat Nagara dina Tempatna

Dimimitian Juni 25, 2020, individu-individu di nagara éta diperyogikeun nganggo panutup wajah dina sagala tempat umum. Watesan anyar ditetepkeun dina tanggal 22 Nopémber, mandat yén nutupan pameunteu kedah dianggo nalika aya kontak sareng anggota sanés, kalebet rapat pribadi, naha di jero atanapi di luar. Tanggal 3 Méi 2021, Gubernur Steve Sisolak ngumumkeun yén jalma anu divaksinasi tiasa kumpul di jero rohangan sareng anu sanés anu divaksinasi pinuh tanpa topéng sareng tiasa ilubiung dina sababaraha kagiatan luar tanpa topéng ogé, nuturkeun tungtunan CDC pikeun individu anu divaksinasi. Tanggal 13 Méi, Sisolak ngumumkeun yén nagara éta ogé bakal nuturkeun tungtunan CDC pikeun individu anu divaksinasi di jero rohangan, ngaleungitkeun syarat topéng pikeun aranjeunna anu divaksinasi dina kaseueuran ruangan. Nagara éta dina 27 Juli ngumumkeun mandat topéng anyar, saluyu sareng bimbingan CDC, ngajantenkeun topéng wajib di ruang publik di jero rohangan di kabupatén kalayan tingkat pangiriman COVID-19 anu luhur pikeun individu anu divaksinasi sareng henteu divaksinasi, mimiti 30 Juli.

New Hampshire: Henteu aya Amanat Nagara

Gubernur Chris Sununu ngumumkeun mandat topéng mimiti 20 Nopémber 2020, pikeun jalma-jalma di rohangan umum, di jero rohangan atanapi di luar ruangan, dimana konsistén ngajaga tindakan jarak jauh henteu mungkin. Tanggal 16 April 2021, gubernur ngantepkeun mandat kadaluarsana, nyebatkeun korban panurunan sareng paningkatan vaksinasi.

New Jersey: Henteu aya Amanat Nagara

Amanat topéng jero rohangan New Jersey parantos aya ti saprak April 2020. Épéktip 8 Juli 2020, jalma-jalma di nagara éta diperyogikeun nganggo topéng dina rohangan luar tempat tindakan jarak-jauh fisik henteu mungkin. Tanggal 17 Méi 2021, Gubernur Phil Murphy ngangkat mandat topéng nagara. Tanggal 28 Méi, mandat topéng di jero nagara diangkat, sanaos masker masih diperyogikeun nalika nganggo transportasi umum, dina setting kasehatan, fasilitas perawatan jangka panjang sareng tempat ngurus budak, sareng anu sanésna.

New Mexico: Amanat Nagara dina Tempatna

Gubernur Michelle Lujan Grisham ngagagaskeun mandat nutupan wajah, mimiti 16 Méi 2020, maréntahkeun jalma-jalma di nagara éta nganggo panutup nalika di rohangan umum. Dina Juli, larangan diperpanjang ka gym, ogé, sareng denda ditumpukeun pikeun palanggaran amanat. Tanggal 14 Méi 2021, nagara éta ngajajarkeun mandat topéngna kalayan pituduh CDC anu pangénggalna, ngamungkinkeun jalma-jalma anu divaksinasi pinuh pikeun indit tanpa masker dina kaseueuran rohangan jero sareng luar.

New York: Amanat Nagara dina Tempatna

Ti saprak 17 April 2020, mandat nutupan rai parantos ditetepkeun di nagara bagian di sadaya tempat umum nalika henteu tiasa ngajaga tindakan jarak-jauh fisik, sapertos ngagunakeun transportasi umum. Paréntah nyieun pengecualian pikeun barudak di handapeun umur 2 sareng individu anu henteu tiasa sabar pikeun nutupan pameunteu. Gubernur Andrew Cuomo ngumumkeun tungtunan mandat topéng anyar, saluyu sareng rekomendasi CDC, ngamungkinkeun individu anu divaksinasi teu nganggo masker di sababaraha tempat di luar ruangan, sareng mimiti 19 Méi 2021, jalma anu divaksinasi tiasa tong nganggo topéng dina kaseueuran setting, kaasup di jero rohangan.

Karolina Kalér: Henteu Amanat Nagara

Gubernur Roy Cooper ngumumkeun 23 Nov 2020, yén jalma-jalma di nagara bagian kedah nganggo panutup wajah nalika di rohangan umum jero rohangan atanapi outdoor sareng sakitar anggota anu sanés rumah tangga. Panutup raray ayeuna diperyogikeun di sakola sareng nalika olahraga di gim, ngawangun mandat awal Juni dina kaayaan. Paréntah nyieun pengecualian pikeun barudak di handapeun umur 5 taun, sareng anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Cooper ngumumkeun paréntah éksékutif pikeun ngangkat mandat topéng luar nagara, mimiti tanggal 30 April 2021, sanaos jalma-jalma masih didorong nganggo masker di daérah anu rame. Tanggal 14 Méi, Cooper ngabéréskeun mandat topéng nagara éta, saatos pitunjuk CDC panganyarna ngeunaan syarat topéng di jero bumi pikeun anu divaksinasi. Masker masih diperyogikeun di sababaraha tempat, kalebet di sakola, tempat kasehatan sareng transportasi umum.

Dakota Kalér: Henteu Amanat Nagara

Antara Nov 14, 2020, sareng 18 Januari 2021, jalma-jalma di nagara éta diperyogikeun nganggo masker dina sadaya rohangan umum di jero rohangan sareng di luar ruangan nalika tindakan jarak jauh fisik henteu mungkin. Tapi Gubernur Doug Burgum ngantepkeun mandat kadaluarsana dina Januari, nyutat angka kasus anu ningkat, bari ngadesek masarakat pikeun ngajaga tanggung jawab pribadi nalika merangan coronavirus. Dina bulan April, badan législatif nagara ngaleungitkeun veto gubernur sareng ngalarang palaksanaan mandat topéng ku aparat kapilih atanapi aparat kaséhatan.

Kapuloan Mariana Kalér: Henteu Amanat

Ngagem masker di daérah éta henteu mandat, tapi sababaraha usaha sacara mandiri meryogikeun panutup wajah nalika lebet.

Ohio: Henteu aya Amanat Nagara

Gubernur Mike DeWine ngagagas mandat nutupan muka, mimiti Juli 23, 2020, meryogikeun sadayana jalma nganggo panutup raray di sadaya rohangan umum jero rohangan, kalebet transportasi umum, ogé di rohangan umum luar nalika langkah-langkah jarak fisik henteu dimungkinkeun . Tanggal 17 Méi, mandat topéng Ohio saluyu sareng pitunjuk CDC anu pangénggalna, ngamungkinkeun aranjeunna anu divaksinasi supados henteu nganggo masker dina suhunan paling jero sareng luar. Tanggal 2 Juni, amanat masker nagara diangkat, sanaos DeWine ngingetkeun jalma-jalma anu teu divaksinasi teraskeun masker di jero rohangan.

Oklahoma: Henteu Amanat Nagara

Gubernur Kevin Stitt nganjurkeun nganggo masker tapi henteu netepkeun mandat sakumna nagara.

Oregon: Amanat Nagara dina Tempatna

Kusabab tanggal 1 Juli 2020, jalma-jalma di sakumna nagara diwajibkeun nganggo panutupan raray dina rohangan jero rohangan umum, sareng anu teras dikembangkeun ka rohangan luar. Amanat nagara paling anyar maréntahkeun masker pikeun dipaké sepanjang waktos, sagigireun tempat cicingna atanapi nalika tuang atanapi nginum. Barudak di handapeun umur 5 taun dibebaskeun, sapertos anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Épéktip 29 April 2021, jalma anu divaksinasi pinuh henteu kedah nganggo masker di luar ruangan, kecuali di daérah anu rame atanapi dina rapat ageung. Jalma anu divaksinasi pinuh ogé tiasa kumpul tanpa masker di tempat cicing swasta di jero rohangan dina kelompok alit sareng anu sanés anu divaksinasi, nuturkeun tungtunan CDC. Tanggal 13 Méi, Gubernur Kate Brown ngumumkeun yén nagara éta bakal nuturkeun tungtunan topeng CDC pikeun jalma anu divaksinasi, langsung épéktip, ngamungkinkeun individu divaksinasi tong ngagem topéng di rohangan paling jero rohangan. Brown ngumumkeun yén mandat topéng nagara éta bakal angkat sakali 70% déwasa anu layak parantos nampi sahenteuna sakitar dosis vaksin sapanjang nagara. Tanggal 30 Juni, mandat topéng nagara diangkat. Brown ngumumkeun yén topéng bakal sakali deui diperyogikeun di rohangan umum jero rohangan mulai 13 Agustus, henteu paduli status vaksinasi.

Pennsylvania: Henteu Amanat Nagara

Sekretaris Kaséhatan Rachel Levine ngumumkeun mandat topéng anyar 17 Nopember 2020, anu meryogikeun individu umur 2 taun nepi ka nganggo masker dimana waé aranjeunna kumpul di jero rohangan sareng anggota sanés rumah tangga, sanaos aranjeunna latihan jarak jauh sacara fisik. Tanggal 17 Maret 2021, parobihan kana amanat diterapkeun, ngamungkinkeun jalma-jalma anu divaksinasi dikumpulkeun tanpa masker sareng anu sanés anu divaksinasi, sareng jalma-jalma ti hiji rumah tangga sanajan teu acan divaksinasi, saluyu sareng Pedoman CDC. Tanggal 13 Méi, perwira kaséhatan publik di nagara éta ngumumkeun yén Pennsylvania badé cocog sareng rekomendasi CDC, ngamungkinkeun anu divaksinasi pikeun nyingkirkeun syarat topéng di kaseueuran rohangan jero rohangan. Tanggal 28 Juni, mandat topéng nagara diangkat.

Puerto Rico: Amanat Topéng dina Tempatna

Topeng raray diperyogikeun di sadaya bisnis sareng salami sadaya kagiatan luar di daérah, saatos 29 Juni 2020, paréntah éksékutip. Épéktip 7 Juni 2021, jalma anu divaksinasi henteu diperyogikeun nganggo masker di luar ruangan, atanapi di jero rohangan upami sadaya individu parantos divaksinasi.

Rhode Island: Amanat Nagara dina Tempatna

Dimimitian 8 Méi 2020, jalma-jalma di panjuru nagara diwajibkeun nganggo panutup raray dina sadaya rohangan umum. Tilas-Gov. Gina Raimondo ngawangun mandat éta dina bulan Nopémber, maréntahkeun panutup wajah pikeun dipakai sepanjang waktos nalika anggota sanés kulawargi aya, kalebet nalika di luar ruangan. Pengecualian dilakukeun pikeun barudak di handapeun umur 2 taun, sareng pikeun jalma-jalma anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Gubernur Dan McKee ngumumkeun yén amanat bakal santai mulai 7 Méi 2021, ngajaga syarat masker di jero rohangan tapi henteu di luar tempat dimana jalma tiasa ngajauhan sahenteuna 3 méter ti batur. Tanggal 18 Méi, McKee ngajajarkeun mandat topéng nagara kalayan pitunjuk CDC anu pangénggalna, ngamungkinkeun jalma anu divaksinasi pinuh pikeun indit tanpa topéng dina kaayaan paling jero rohangan.

Karolina Kidul: Teu aya Amanat Nagara

Gubernur Henry McMaster sateuacanna ngadesek pejabat lokal pikeun maksa mandat topéng, tapi teu aya mandat nagara. Ti saprak Agustus 2020, Nanging, jalma-jalma di nagara éta diwajibkeun ngagem panutup wajah di gedong pamaréntah, kantor sareng fasilitas, tapi paréntah éksékutif dina 5 Maret 2021, ngaleungitkeun larangan éta. Sababaraha pamaréntahan daérah ngagaduhan amanat topéng dina tempatna, tapi paréntah éksékutif 11 Mei ngajantenkeun sadayana amanat sapertos kitu dihijikeun sareng deklarasi darurat kaayaan henteu valid. Pesanan éksékutip McMaster 11 Méi ogé masihan kolot kamampuan milih anakna kaluar tina maké masker di sakola.

Dakota Kidul: Teu aya Amanat Nagara

Nagara ieu ngadorong jalma-jalma pikeun nganggo masker, tapi Gubernur Kristi Noem henteu nempatkeun amanat nagara bagian dina tempatna.

Tennesse: Henteu aya Amanat Nagara

Gubernur Bill Lee parantos nyarankeun ka individu pikeun nyandak tanggel waler diri nalika nganggo panutup raray di tempat umum, khususna di rohangan jero rohangan sareng nalika jarak sosial henteu mungkin, tapi teu aya paréntah mandu nagara. Sababaraha kabupatén di saluruh nagara parantos ngagagas amanat topéng, tapi Lee nandatanganan paréntah éksékutip dina April anu ngaluarkeun otoritas lokal ngeunaan mandat topéng.

Texas: Henteu aya Amanat Nagara

Amanat topéng parantos aya di nagara éta ti 3 Juli 2020, anu meryogikeun individu nganggo panutup raray di rohangan jero rohangan umum, ogé di ruang publik luar nalika tindakan jarak jauh fisik henteu mungkin. Tapi dina 2 Maret 2021, Gubernur Greg Abbott nyarios dina konperénsi pers yén anjeunna bakal ngaleungitkeun amanat topéng, tanggal 10 Maret, dibarengan ku larangan COVID-19 di nagara bagian sanésna, nyutat jumlah kasus panghandapna sareng rawat inap anu ditingali ku nagara dina sababaraha bulan. . Dina Méi, Abbott ngalarang pamaréntah lokal, sakola sareng aparat kasihatan pikeun maksa mandat topéng.

Langkung seueur inpormasi ngeunaan COVID-19 di Texas

Kapuloan Virgin AS: Amanat dina Tempat

Dina Juli 2020, komisaris kasihatan maréntahkeun yén panutup muka nganggo di daérah di ruang publik, kalebet ruang kerja, bisnis, sakola sareng transportasi umum. Amanat ngabebaskeun barudak di handapeun umur 2 taun.

Utah: Henteu aya Amanat Nagara

Teras-Gubernur Gary Herbert ngumumkeun mandat topéng nagara bagian 9 Nopémber 2020, saatos ngalaksanakeun mandat sateuacanna di tingkat kabupatén. Urutan statewide diwajibkeun sadaya jalma di nagara bagian kedah nganggo masker pameunteu nalika di tempat umum di jero rohangan, ogé di luar ruangan nalika sumping dina jarak 6 kaki ti anggota sanés kulawarga. Amanat réngsé dina 10 April 2021.

Vermont: Henteu aya Amanat Nagara

Ti saprak 1 Agustus 2020, jalma-jalma di nagara bagian diperyogikeun nganggo panutup wajah nalika di rohangan umum di jero ruangan atanapi di luar ruangan dimana aranjeunna kontak sareng anggota anu sanés rumah tangga sareng dimana aranjeunna henteu tiasa ngajaga jarak 6 kaki. Amanat ngajadikeun pengecualian pikeun barudak umur 2 taun sareng langkung ngora sareng anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Épéktip 1 Méi 2021, jalma-jalma henteu diperyogikeun pikeun nganggo masker di luar ruangan, kacuali dina rohangan anu rame dimana jarak fisik henteu mungkin. Épéktip 15 Méi, jalma anu divaksinasi sacara lengkep tiasa ogé tong nganggo masker di jero rohangan. Tanggal 14 Juni, Gubernur Phil Scott ngumumkeun akhirna mandat topéng sareng sadaya larangan COVID-19 anu sanés, sabab 80% jalma anu layak di nagara éta nampi sahenteuna hiji dosis vaksin.

Virginia: Amanat Nagara dina Tempatna

Gubernur Ralph Northam ngagagaskeun mandat nutupan nyanghareupan statewide dina 29 Méi 2020, maréntahkeun jalma-jalma di sakumna nagara bagian pikeun nganggo panutup wajah nalika di rohangan umum jero rohangan sareng nalika nganggo transportasi umum. Épéktip 14 Désémber, Northam ngalegaan mandat pikeun nyertakeun sadaya daérah jero rohangan anu dibagikeun sareng anggota sanés rumah tangga, sareng daérah luar anu ngajantenkeun jarak 6-kaki ti anggota sanés tiasa henteu mungkin. Amanat éta ngabebaskeun barudak di handapeun umur 5 taun. Tanggal 14 Méi 2021, Northam ngajajarkeun mandat topéng nagara kalayan pitunjuk CDC anu pangénggalna, ngamungkinkeun aranjeunna anu divaksinasi sacara pinuh pikeun henteu nganggo topéng dina kaayaan paling jero sareng luar.

Washington: Amanat Nagara dina Tempatna

Épéktip tanggal 26 Juni 2020, jalma-jalma di nagara éta diperyogikeun nganggo panutup wajah nalika di rohangan umum di jero rohangan, sareng di rohangan umum luar nalika ngajaga jarak 6-kaki ti batur henteu mungkin. Barudak di handapeun 5 taun umur dibebaskeun tina amanat, babarengan sareng individu anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Gubernur Jay Inslee tanggal 13 Méi 2021, ngumumkeun yén nagara éta bakal sajalan sareng rekomendasi CDC anu ngamungkinkeun aranjeunna anu divaksinasi badé tanpa topéng dina kaayaan paling jero sareng luar.

Virginia Kulon: Teu aya Amanat Nagara

Gubernur Jim Justice ngagagaskeun mandat nutupan raray, mimiti 14 Nopember 2020, maréntahkeun sadaya jalma di nagara éta nganggo panutup wajah nalika di rohangan umum di jero rohangan, teu aya istiméwa nalika tuang sareng nginum di jero réstoran. Barudak di handapeun 9 taun umur dibebaskeun tina peraturan, sapertos jalma anu ngagaduhan kaayaan médis tangtu. Kaadilan ngumumkeun dina 7 Méi 2021, yén mandat topéng nagara éta bakal diangkat tanggal 20 Juni. Dina 14 Méi, Kaadilan ngajajarkeun mandat topéng nagara éta kalayan pitunjuk pangénggalna CDC, ngamungkinkeun jalma-jalma anu divaksinasi sacara leres-leres ngajantenkeun topéng dina kaayaan paling jero rohangan. Tanggal 20 Juni, amanat diangkat.

Wisconsin: Henteu aya Amanat Nagara

Saatos tantangan légal dina Oktober 2020, mandat panutup Gubernur Tony Evers dijaga. Amanat éta ngawajibkeun jalma di unggal nagara bagian pikeun nganggo panutup wajah di rohangan umum jero rohangan, ogé ruang tertutup sapertos nalika nganggo transportasi umum. Nanging, dina tanggal 31 Maret 2021, saatos perselisihan antara gubernur sareng sababaraha anggota DPRD nyandak amanat ka Mahkamah Agung nagara éta, amanat éta dibantingkeun sareng sacara efektif réngsé.

Wyoming: Henteu aya Amanat Nagara



Pesenan topéng nagara bagian diberlaku dina 9 Désémber 2020, anu meryogikeun panutup wajah di tempat umum di jero rohangan, sapertos bisnis, gedong pamaréntah, sareng nalika nganggo transportasi umum. Tapi Gubernur Mark Gordon ngumumkeun yén anjeunna bakal ngaleungitkeun mandat topéng, mimiti tanggal 16 Maret 2021, naroskeun warga Wyoming pikeun "tetep nanggungjawaban pribadi pikeun tindakanana sareng tetep rajin."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment