24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan palabuan udara hal hiber Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Wisata ka Istana Présidén di Kabul sareng Pejuang Taliban salaku panungtun

TalibanControl
Taliban di Istana Présidén

Pamingpin Taliban Mullah Abdul Ghani Baradar parantos dinyatakeun salaku présiden anyar Apganistan.
Taliban Fighters masihan kasempetan poto pikeun wartawan Al Jazeera ti kantor présidén di Kabul.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Présidén Afghanistan Ashraf Ghani parantos angkat ti Afghanistan nalika Taliban nutup di Kabul, numutkeun negosiator perdamaian luhur nagara éta Abdullah Abdullah.
  • Al Jazeera TV parantos nyiarkeun sinyalna éksklusif ti jero istana nunjukkeun Taliban FIghters linggih di kantor présidén di Kabul
  • nu Kedubes AS di Kabul nuju maréntahkeun para waris AS ngeunaan laporan ngeunaan Bandara Kabul kabeuleum. Naséhat ka urang Amérika terdampar di Afghhanistan pikeun ngungsi di tempatna
Émirat Islam Afganistan badé diumumkeun ku Taliban

Regimasi Taliban ngarencanakeun ngaganti nami Afghanistan ka Émirat Islam Afganistan.
Samentawis éta Amérika Serikat ngirimkeun 6000 prajurit langsung ka Apganistan, ieu mangrupikeun tambahan 1000 kanggo anu parantos 5000 di jalan.

Wartawan anu ngalaporkeun jaringan berita basis Qatar Al Jazeera diulem dinten ayeuna pikeun ngalalana di Istana Présidén di Kabul, Afganistan. Pejuang Taliban nuju pose di kantor présidén nganggo senapan mesin.

Sigana aya panik sareng kasieunan, tapi henteu aya korban getih anu dilaporkeun di Ibu Kota CIty Kabul dinten ayeuna sareng para pajuang Taliban ngawasa kota kalayan gancang.

It dimimitian isuk-isuk dina Minggu, 15 Agustus, sareng réngsé wengi. Apganistan aya deui dina kadali Taliban saatos 20 taun sareng trilyunan nyéépkeun supaya aranjeunna kaluar.

Telat dina dinten Minggu, diumumkeun yén Ghani parantos angkat ti nagara sareng sababaraha anggota kabinet na.

"Tilas Présidén Afganistan parantos angkat ti Afganistan. Anjeunna parantos ngantepkeun nagara ieu dina kaayaan ieu [pikeun éta] Gusti bakal ngahukum anjeunna, "Abdullah Abdullah, pupuhu Déwan Tinggi pikeun Rekonsiliasi Nasional, saur dina pidéo anu dipasang dina halaman Facebookna.

Runtuhna pamaréntahan anu didukung Kulon di Kabul asalna tina serangan Taliban blitzkrieg anu dimimitian tanggal 6 Agustus sareng nyababkeun langkung ti dua belasan propinsi Afghanistan ku dinten Minggu énjing.

Présidén Afghanistan Ashraf Ghani parantos ngungsi ka Afganistan pikeun Tajikistan. Ieu katempona henteu patriotik ku warga Afghanistan.

Nagara-nagara kulon frustasi anu scrambling pikeun évakuasi staf kadutaan. Perdana Menteri Inggris Boris Johnson ngadesek bangsa-bangsa pikeun henteu mikawanoh Pamaréntah Taliban pikeun Afganistan.

Putus asa: Jalma-jalma di landasan bandara nyobian kabur ti Taliban nguasaan Apganistan

Aya sakitar 1500 warga Nepal di Afganistan. Kamentrian Luar Negri Nepal nyatakeun yén Nepal ngusahakeun ngadamel pengaturan pikeun ngabantosan wargana kanggo angkat ti Afganistan.

Perancis ngalihkeun kedutaanna ka daérah bandara di Kabul, sedengkeun laporan AS nyatakeun bandara na diduruk sareng ditutup. Para diplomat UÉ parantos direlokasi ka lokasi anu teu katutup.

Rusuh di Kabul AIrport

Diplomat lumpat kabur. Katingali ti Kedubes Pakistan di Kabul, Afganistan

Departemen Luar Negeri AS nyebarkeun wawancara ieu sareng Sekretaris Nagara AS Anthony Blinken sareng ABC News

Antony J. Blinken, Sekretaris Nagara

Washington, DC

PERTANYAAN: Sareng ayeuna Sekertaris Nagara Tony Blinken. Sekretaris Blinken, hatur nuhun parantos ngagabung sareng kami.

Sékretaris BLINKEN: Nuhun parantos gaduh abdi.

PERTANYAAN: Hayu urang mimitian ku status kadutaan urang di Kabul. Naha anjeun yakin kana kaamanan tanaga Amérika di kedutaan sanajan Taliban ngurilingan Kabul?

Sékretaris BLINKEN: Éta mangrupikeun padamelan hiji pikeun kuring, John. Kami damel pikeun mastikeun yén tanaga kami aman sareng aman. Kami nuju mindahkeun lalaki sareng awéwé kedutaan kami ka lokasi di bandara. Kusabab kitu Présidén ngirimkeun sababaraha kakuatan pikeun mastikeun yén, nalika urang teras-terasan narik ayana diplomatik kami, urang ngalakukeun éta kalayan aman sareng teratur sareng dina waktos anu sareng ngajaga ayana diplomatik inti di Kabul.

PERTANYAAN: Janten kuring pastikeun kuring nguping anjeun leres. Anjeun nuju ngalihkeun personel ka kedutaan - naha éta hartosna anjeun nutup senyum kedutaan AS di Kabul, yén gedong éta bakal ditilar?

SEKRETARIAN BLINKEN: Ayeuna, rencana anu bakal kami lakukeun nyaéta mindahkeun personalia ti majelis kedutaan di Kabul ka lokasi di bandara pikeun mastikeun yén aranjeunna tiasa beroperasi kalayan aman sareng aman, ogé pikeun tetep ngajantenkeun jalma-jalma ninggalkeun Afghanistan salaku urang parantos ngalakukeun ti bulan April - akhir April, 28 April. Kami parantos maréntahkeun angkat ti saprak éta. Kami parantos ngalaksanakeunnana ku cara anu ngahaja pisan. Kami parantos ngarobih gumantung kana kanyataan dina taneuh. Kusabab kitu urang ngagaduhan kakuatan anu langsung yén Présidén ngirimkeun pikeun mastikeun yén urang tiasa ngalakukeun ieu dina cara anu aman sareng teratur. Tapi sanyawa éta nyalira - jalma urang angkat di ditu sareng ngalih ka bandara.

PERTANYAAN: Dokumén internal anu dikirim ka tanaga kedutaan dina dinten Jumaah maréntahkeun personil Amérika di kedutaan pikeun ngirangan jumlah inpormasi sénsitip ngeunaan properti éta, sareng éta ogé nyarios, "Punten… kalebet barang-barang nganggo logo kedutaan atanapi agénsi, bendera Amérika, atanapi barang anu tiasa disalahgunakeun dina upaya propaganda. ” Janten anu jelas kaprihatinan di dieu nyaéta yén Taliban - sareng ieu ogé, kuring anggap, naha anjeun mindahkeun jalma-jalma ka bandara - yén Taliban bakal ngabahekeun sareng nyandak sanyawa kedutaan éta.

SEKRETARIAN BLINKEN: Ieu prosedur operasi standar dina kaayaan sapertos kitu. Aya rencana di tempat upami urang ngantunkeun majemuk kadutaan, mindahkeun jalma kami ka tempat anu sanés, pikeun nyandak sadayana léngkah-léngkah éta, anu nembé didaptarkeun. Janten ieu anu bakal dilakukeun ku kami dina kaayaan sapertos kieu, sareng deui, ieu dilakukeun ku cara anu ngahaja pisan, éta dilakukeun sacara teratur, sareng éta dilakukeun ku pasukan Amérika di dinya pikeun mastikeun yén urang tiasa ngalaksanakeunana dina jalan anu aman.

PERTANYAAN: Hormat, henteu seueur ngeunaan naon anu urang tingali sigana tartib teuing atanapi prosedur operasi standar. Kakara bulan kamari, Présidén Biden nyarios yén dina kaayaan teu aya - sareng éta - na mangrupikeun kecap-kecap na - tanpa kaayaan aya tanaga Amérika Serikat, tanaga kedutaan diangkat ti Kabul dina pamutaran adegan anu urang tingali di Saigon di 1975. Janten henteu kitu anu urang tingali ayeuna? Maksad abdi, bahkan gambarna ngajugjug tina kajadian di Vietnam.

Sékretaris BLINKEN: Hayu urang mundur. Ieu nyata sanés Saigon. Kanyataanna nyaéta: Urang angkat ka Apganistan 20 taun ka pengker sareng hiji misi dina pikiran, sareng éta pikeun ngurus jalma-jalma anu nyerang urang dina 9/11. Sareng misi éta parantos suksés. Kami nyandak bin Laden kaadilan sapuluh taun ka pengker; al-Qaida, grup anu nyerang kami, parantos ngaleutikan pisan. Kapasitasna pikeun nyerang urang deui ti Afganistan parantos - ayeuna teu aya, sareng kami bakal mastikeun yén kami tetep aya di daérah kapasitas, kakuatan anu diperyogikeun pikeun ningali aya deui ancaman téroris sareng nepi ka bisa ngungkulanana. Janten dina hal anu urang badé laksanakeun di Apganistan, kami parantos ngalaksanakeunana.

Sareng ayeuna, sapanjang waktos, Présidén ngagaduhan kaputusan anu sesah, sareng kaputusan éta naon anu kedah dilakukeun sareng pasukan sésana anu urang wariskeun nalika sumping ka kantor anu aya di Apganistan, kalayan tenggat waktos anu didirikeun ku administrasi samemehna pikeun nyandak aranjeunna kaluar ku 1 Méi. Éta kaputusan anjeunna nyandak. Kami parantos aya di Apganistan salami 20 taun - $ 1 triliun, 2,300 nyawa Amérika kaleungitan - sareng deui, sukur, parantos hasil ngalakukeun naon anu mimiti urang lakukeun. Présidén netepkeun yén waktuna pikeun ngeureunkeun perang ieu pikeun Amérika Serikat, kaluar tina tengah perang sipil di Apganistan, sareng pikeun mastikeun yén urang ningali kapentingan urang di panjuru dunya, di sakumna dunya, sareng yén kami disiapkeun kanggo mayunan kapentingan éta. Éta anu urang lakukeun.

PERTANYAAN: Tapi Présidén ogé disarankan ku penasihat militér luhurna, sakumaha anu kuring pahami, tinggalkeun sababaraha ayana militér di nagara sakitar 3-4,000 pasukan AS. Naha aya kasieun ayeuna yén anjeunna henteu nyandak naséhat éta, naséhat penasihat militér na anu luhur, ninggalkeun sababaraha ayana militér di Afganistan?

Sékretaris BLINKEN: Ieu pilihan anu disanghareupan ku Présidén. Deui, émut yén tenggat waktos didirikeun ku administrasi kaping 1 Méi kanggo nyandak pasukan urang sésana kaluar ti Afganistan. Sareng pamendak yén urang tiasa ngadukung status quo ku ngajaga kakuatan urang di dinya sigana mah lepat, sabab ieu anu bakal kajadian upami Présidén mutuskeun ngajaga pasukan éta di dinya: Salami waktos ti nalika perjanjian kasapukan dugi ka 1 Méi, urang Taliban parantos lirén nyerang pasukan urang, lirén nyerang pasukan NATO. Éta ogé nahan serangan serius ieu anu urang tingali ayeuna pikeun ngusahakeun ngambil alih nagara, pikeun milarian ibukota propinsi ieu, anu dina sababaraha minggu ka pengker éta parantos berhasil ngalakukeun. 

Datang ka 2 Méi, upami Présidén mutuskeun cicing, sadaya sarung tangan pasti pareum. Kami bakal janten perang deui sareng Taliban. Aranjeunna bakal nyerang pasukan urang. Urang bakal ngagaduhan 2,500 kakuatan atanapi langkung di nagara éta kalayan kakuatan udara. Ku teu sangka éta bakal cekap pikeun nungkulan naon anu urang tingali, anu mangrupikeun serangan di panjuru nagara, sareng kuring bakal aya dina program ieu dina conto éta panginten kedah ngajelaskeun naha urang ngirim puluhan rébu pasukan balik deui ka Apganistan pikeun neraskeun perang anu dipercaya nagara kedah dipungkas saatos 20 taun, $ 1 triliun, sareng 2,300 nyawa leungit, sareng kasuksésan dina ngahontal tujuan anu urang atur nalika urang mimiti.

PERTANYAAN: Hayu atuh maénkeun anjeun hal anu Présidén Biden nyarios awal taun ayeuna nalika anjeunna ditaroskeun ngeunaan prospek naon, dina dasarna, urang ningali ayeuna, pengambilalihan Taliban di Apganistan:

            "Kamungkinan bakal aya Taliban ngungkulan sagala rupa sareng gaduh sakumna nagara henteu dipikaresep."

Janten naha anjeunna kasasar ku lembaga intelijen nyalira? Naha anjeunna henteu ngupingkeun aranjeunna? Naha anjeunna salah pisan ngeunaan éta?

Sékretaris BLINKEN: Dua hal. Cenah sareng urang parantos nyarios yén Taliban aya dina posisi anu kuat. Nalika urang sumping ka jabatan, Taliban aya di posisi terkuatna iraha waé ti saprak 2001, kumargi éta kakawasaan terakhir di Apganistan sateuacan 9/11, sareng éta tiasa ngawangun kapasitas na salami sababaraha taun ka pengker dina pisan cara signifikan. Janten éta mangrupikeun hal anu urang tingali sareng tipayun.

Saatos nyarios yén, Pasukan Kaamanan Afghanistan - Pasukan Kaamanan Afghanistan anu kami inpéstasi, komunitas internasional parantos nanem modal salami 20 taun - ngawangun kakuatan 300,000, ngalengkepan aranjeunna, nangtung ku pasukan udara yén aranjeunna ngagaduhan yén Taliban teu gaduh - kakuatan éta kabuktosan henteu mampuh pikeun membela nagara. Sareng éta kajadian langkung gancang tibatan anu diantisipasi.

PERTANYAAN: Janten naon ieu sadayana hartosna pikeun gambar Amérika di dunya sareng naon anu diucapkeun ku Presiden Biden anu kuat, kabutuhan pikeun merjuangkeun démokrasi sareng nilai-nilai demokratis, ningali urang angkat sareng kelompok ekstrimis anu datang sareng nyandak kakuatan anu hoyong nutup hak budak awéwé pikeun sakola, nyaéta ngaéksekusi prajurit anu nyerah, éta mangrupikeun wawakil tina nilai-nilai demokratis anu Présidén Biden nyarios yén Amérika Serikat kedah ngadukung?

Sékretaris BLINKEN: Janten saur kuring aya dua hal anu penting di dieu. Mimiti, kuring balik deui kana dalil ieu yén dina hal anu urang badé lakukeun di Apganistan - alesanna urang aya di tempat munggaran, pikeun ngurus jalma-jalma anu nyerang urang dina 9/11 - urang hasil ngalakukeun éta. Sareng pesen éta kuring pikir kedah disada pisan.

Éta ogé leres henteu aya anu hoyong pesaing pesaing urang di panjuru dunya langkung ti ningali urang bogoh di Afghanistan salami lima, sapuluh, atanapi dua puluh taun deui. Éta sanés pikeun kapentingan nasional.

Hal anu sanésna nyaéta kieu: Nalika urang ngémutan awéwé sareng awéwé, sadaya jalma anu parantos hirupna maju, ieu searing. Éta barang sesah. Kuring kantos pendak sareng sababaraha pamimpin awéwé ieu anu parantos seueur ngerjakeun nagara sareng awéwé sareng budak awéwé di Apganistan salami 20 taun ka pengker, kalebet April ayeuna nalika kuring aya di Kabul. Sareng kuring pikir ayeuna ditanggung pikeun komunitas internasional pikeun ngalakukeun sagala rupa anu urang tiasa anggo unggal pakakas anu urang ngagaduhan - ékonomi, diplomatik, politik - pikeun nyokong kauntungan anu aranjeunna hasil. 

Sareng pamustunganana éta pikeun kapentingan diri Taliban - aranjeunna kedah nangtoskeun éta, tapi éta pikeun kapentingan diri upami aranjeunna leres-leres milari ditampa, pangakuan internasional; upami aranjeunna hoyong dukungan, upami aranjeunna hoyong sanksi diangkat - sadayana éta bakal ngajantenkeun aranjeunna ngajunjung hak dasar, hak dasar. Upami aranjeunna henteu sareng upami aranjeunna dina posisi kakuatan sareng aranjeunna henteu ngalakukeun éta, maka kuring pikir Afghanistan bakal janten nagara paria.

PERTANYAAN: Sekretaris Nagara Tony Blinken, hatur nuhun pisan parantos ngiringan ngiringan énjing.

Sékretaris BLINKEN: Nuhun parantos gaduh abdi.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment