24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Berita Haiti Ngabobol News Kaséhatan Jamaica Breaking News wartos jelema kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Bantuan GTRCMC aya di Jalan pikeun Pemulihan Pariwisata Haiti

GTRCMC
Pamulihan Pariwisata pikeun Haiti

Haiti aya dina masalah saatos présidén kabupatén dibunuh, saatos bencana alam sareng COVID, sareng kamari-kamari gempa ngabunuh sareng panguatna sahenteuna 724.

Pariwisata Haiti tiasa musnah sababaraha lami, tapi tetep janten alat pikeun Nagara Karibia ieu pulih. Dinten ayeuna, tatangga ti Jamaika, lalaki anu dikenal salaku jalma anu katukang ketahanan pariwisata kecap ngahontal Haiti, Hon. Edmund Bartlett.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Menteri Pariwisata Jamaika, sareng Co-Pendiri Pusat Pariwisata Ketahanan dan Krisis Global (GTRCMC), Hon Edmund Bartlett, nyatakeun prihatin ngeunaan pangaruh dahsyat tina gempa 7.2 anu anyar anu lumangsung di Haiti.
  • Dinten Sabtu 14 Agustus, gempa bumi saageung 7.2 parah ngarusak sababaraha kota, ngubur jalma-jalma di puing gedong runtuh di bagéan Haiti.
  • Sahenteuna 724 jalma maot sareng seueur deui anu leungit dina naon anu tinggal di Haiti. AS sareng nagara-nagara sanés ngintunkeun tim pamilari pikeun ngabantosan Pamaréntah Haiti.


Upami gempa 7.2 henteu cekap, badai tropis anu berpotensi ngabahayakeun nuju ka nagara Karibia ayeuna.

"Kuring simpati sareng pulau tatangga urang Haiti sabab ngagulung tina karuksakan anu disababkeun ku gempa bumi. Kajadian iklim ieu nunjukkeun urang beuki seueur, yén nagara rentan di Karibia kedah langkung siap ngatur sareng mitigasi nalika éta kajadian, "saur Menteri Jamaika Bartlett.

Bartlett resep nagara asli na Jamaika sareng padamelanna salaku menteri Pariwisata nagara éta. Nanging, anjeunna parantos ningali dunya pariwisata ngalangkungan mata global. Ieu parantos ngajantenkeun Jamaika ka payuneun wisata di mana waé dunya.

Bartlett teras nyarios: "Ieu sababna GTRCMC diciptakeun pikeun ngabantosan nagara-nagara dina kesiapan sareng pengendalian gangguan tina sagala rupi sahingga henteu ngan ukur tiasa pulih tapi pulih langkung kuat.

"Salaku bagian tina upaya nyayogikeun dukungan, GTRCMC bakal koordinasi sareng pamimpin régional kanggo pendak ngabahas dampak gempa sareng nalungtik implikasi pikeun pariwisata Karibia, nunjukkeun pangaruh négatip ieu pikeun kahirupan, mata pencaharian, sareng pamustunganana wisata, ”Tambah Menteri Bartlett.

Haiti peryogi langkung ti ngan ukur tim pencari sareng dukungan muhibah. Kaamanan sareng kaamanan mangrupikeun masalah ageung. Kusabab pemberontak ngoperasikeun jalan-jalan ngarah ka ibukota bantuan anu diperyogikeun pisan henteu tiasa disebarkeun sacara épéktip. Pamaréntah Haitian naros Amérika Serikat pikeun ngabantosan masalah kepolisian ieu, tapi réspon masih ditunda.

Peter Tarlow, kawéntar dunya ahli kaamanan sareng kaamanan pariwisata, sareng ketua pimpinan ti Jaringan Pariwisata Dunya saur dina siaran eTN News dinten ayeuna: "Kaamanan sareng kaamanan pariwisata mangrupikeun konci pikeun tujuan perjalanan janten suksés. Jaringan Pariwisata Dunya sareng teureuh tanggapan gancang kami siap damel babarengan sareng Menteri Bartlett sareng GTRCMC pikeun ngabantosan Haiti nalika aranjeunna siap. "

nu Ketahanan Pariwisata Global sareng Pusat Krisis dina kapamimpinan Menteri Pariwisata Jamaika urang Bartlett nyaéta langkung ti réspon Karibia kana bencana lokal, tapi mangrupikeun prakarsa global dina jumlah tujuan pariwisata anu tumuh.

Haiti, anu katandangan gempa bumi anu kuat di 2010 anu ngabunuh langkung ti 220,000 urang, ogé siap-siap pikeun serangan Tropical Storm Grace.

"Sakumaha kami koordinasi pondok pikeun mitigasi tengah pikeun letusan gunungapi anu lumangsung di St. Vincent sareng Grenadines, GTRCMC bakal koordinasi sareng mitra régional urang pikeun jalan payun," saur Diréktur Eksekutif GTRCMC, Professor Lloyd Waller.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment