24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional News Kaséhatan wartos piknik trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

WHO ngumumkeun banding $ 7.7 milyar anu ngadesek pikeun lirén lirén

Varian COVID seueur pisan rumah sakit

Kalayan langkung seueur kasus COVID-19 dilaporkeun dina 5 bulan kahiji 2021 tibatan dina taun 2020, dunya masih dina fase akut tina pandemi - sanaos tingkat vaksinasi tinggi di sababaraha nagara anu mayungan populasi tina panyawat parah sareng maot.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Banding pikeun US $ 7.7 milyar sanés kabutuhan dana tambahan tapi mangrupikeun bagian tina APD-akselerator sacara umum anggaran 2021, anu diperyogikeun penting dina 4 bulan ka payun pikeun merangan varian COVID.
  2. Pangujian anu teu cekap sareng tingkat vaksinasi anu handap anu ngagegedekeun pangiriman panyakit sareng sistem kasihatan lokal anu rongkah.
  3. Kaayaan anu ayeuna nyababkeun sadayana dunya rentan ka varian anyar.

Seueur nagara ngalaman gelombang inféksi énggal - sareng sanaos seueur nagara berpenghasilan luhur sareng sababaraha nagara berpenghasilan menengah luhur parantos ngalaksanakeun vaksinasi nyebar, nempatkeun sistem tés anu langkung mantep, sareng ngajantenkeun pangobatan beuki sayogi - seueur anu handap sareng handap handap -bilangan nagara anu bajoang ngaksés alat penting ieu kusabab kurangna dana sareng pasokan. Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) ngumumkeun yén investasi dina ACT-Accelerator pikeun nyayogikeun alat-alat pikeun sadayana, dimana waé, bakal nguntungkeun sadaya nagara ku réspon anu langkung inklusif sareng terkoordinasi sacara global.

The Access to COVID-19 Tools Accelerator (ACT-Accelerator) mangrupikeun koalisi global organisasi anu ngembangkeun sareng nyebarkeun diagnostik, pangobatan sareng vaksin anu diperyogikeun pikeun ngeureunkeun fase akut tina pandemi. Kemitraan ieu dibentuk dina awal pandemi pikeun ngaréspon panggero ti pamimpin G20 sareng diawalan dina April 2020 dina acara anu diayakeun ku Diréktur Jénderal Organisasi Kaséhatan Dunya, Présidén Perancis, Présidén Komisi Éropa, sareng Yayasan Bill & Melinda Gates. Pendanaan kritis pikeun usaha éta asalna tina mobilisasi donor anu teu pernah dilakukeun, kalebet nagara, swasta, filantropis, sareng mitra multilateral.

Sedengkeun 4 varian prihatin ayeuna ngadominasi épidemiologi, aya kasieun yén anyar, sareng kamungkinan langkung bahaya, varian prihatin tiasa muncul.

Kalayan kauntungan anu dimeunangkeun tina 3 bulan terakhir anu résiko, anu ACT-Accelerator parantos naék $ USBanding 7.7 milyar, Rapid ACT-Accelerator Delta Response (RADAR), pikeun ngadesek:

  • Nguji skala: US $ 2.4 milyar pikeun nempatkeun sadaya nagara-nagara berpenghasilan rendah sareng handap-tengah dina jalur nuju kanaékan sapuluh kali uji COVID-19 sareng ngajantenkeun sadaya nagara dugi ka tingkat tés anu nyugemakeun. Ieu sacara signifikan bakal ningkatkeun pamahaman lokal sareng global ngeunaan épidemiologi panyakit anu robih sareng varian anu dipikahariwang anu muncul, ngawartosan aplikasi anu cocog pikeun kasihatan umum sareng ukuran sosial sareng ngarusak ranté transmisi.
  • Ngajaga usaha R&D pikeun tetep mayunan virus: US $ 1 milyar kanggo R&D anu mayeng, ngamungkinkeun ngawangun pasar sareng manufaktur, bantosan téknis sareng generasi paménta pikeun mastikeun yén tés, pangobatan sareng vaksin tetep épéktip ngalawan varian Delta sareng varian anu muncul anu sanés, sareng éta tiasa diaksés sareng terjangkau dimana diperyogikeun.
  • Alamat oksigén akut kedah ngahemat nyawa:  US $ 1.2 milyar pikeun gancang ngabéréskeun kabutuhan oksigén akut pikeun ngubaran anu gering parna sareng ngendalikeun lonjakan pati éksponénsial anu disababkeun ku varian Delta.
  • Ngagulung alat: US $ 1.4 milyar pikeun ngabantosan nagara-nagara ngaidentipikasi sareng alamat bottlenecks konci pikeun panyebaran anu efektif sareng panggunaan sadaya alat COVID-19. Salaku pasokan vaksin COVID-19 tanjakan dina sababaraha bulan ka payun, pembiayaan anu fleksibel penting pisan pikeun ngabantu ngeusian lolongkrang pangiriman di bumi.
  • Ngajaga pagawe Podomoro garis payun: US $ 1.7 milyar pikeun nyayogikeun dua juta padamel Podomoro anu penting kalayan PPE dasar anu cekap pikeun ngajaga kasalametan nalika ngarawat jalma anu gering, nyegah runtuhna sistem kasihatan dimana tanaga kasihatan parantos parantos kirang padamel sareng teuing, sareng nyegah panyebaran COVID-19 salajengna.

Salaku tambahan banding AS $ 7.7 milyar, aya kasempetan pikeun nyayogikeun pasokan vaksin ngalangkungan pilihan laksana dina kuartal kaopat 2021 kanggo 760 juta dosis vaksin anu sayogi dina pertengahan taun 2022 saluareun dosis anu disubsidi sadayana anu bakal dikirimkeun COVAX dugi ka akhir Q1 2022. Komitmen pikeun nyayogikeun pilihan vaksin ieu dina kuartal terakhir taun pikeun pangiriman di tengah taun 2022 tiasa dilakukeun ka Gavi / COVAX, salaku bagian tina jaringan agénsi ACT-A.  

Pasokan cadangan 760 juta dosis vaksin ku ngalaksanakeun pilihan dina kuartal akhir taun ieu pikeun mastikeun aya pasokan anu teras-terasan sayogi pikeun pangiriman kana 2022 peryogi modal kontingen. Pangiriman 760 juta dosis ieu bakal ngarobih tambahan US $ 3.8 milyar. 

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Diréktur Jénderal WHO, nyarios: "US $ 7.7 milyar diperyogikeun mendesak pikeun ngabiayaan padamelan ACT-Accelerator pikeun ngatasi gelombang Delta sareng nempatkeun dunya dina jalur pikeun ngeureunkeun pandemi éta. Investasi ieu mangrupikeun bagian alit tina jumlah pamaréntahan anu belanja pikeun ngungkulan COVID-19 sareng ngajantenkeun étika, ékonomi sareng épidemiologis. Upami dana ieu henteu sayogi ayeuna pikeun ngeureunkeun pangiriman Délta di nagara-nagara anu paling rentan, urang pasti bakal sadayana mayar akibat dina akhir taun. "

Carl Bildt, Utusan Khusus WHO ka ACT-Accelerator, mairan: "Ngeureunkeun pandemi bakal ngahasilkeun triliunan dolar dina pangasilan ékonomi kusabab ningkatna kaluaran ékonomi global sareng ngirangan kabutuhan rencana stimulus pamaréntah pikeun ngungkulan krisis kaséhatan sareng kauangan anu COVID- 19 sabab. Jandéla pikeun aksi ayeuna. "

ACT-Akselerator nembé nerbitkeun na Laporan Pembaruan Q2 2021, anu nyayogikeun gambaran umum ngeunaan kamajuan anu dilakukeun dina nyalametkeun alat COVID-19 anu nyalametkeun kahirupan ka nagara-nagara di sakumna dunya, sareng nyorot kana usaha anu dilakukeun pikeun mastikeun yén sistem kasihatan tiasa nampi sareng ngaoptimalkeun pamakean COVID-19 countermeasures, salami April-ka-Juni 2021 jaman. Éta nunjukkeun kumaha investasi anu dilakukeun ka ACT-Accelerator parantos ngadorong hasilna sareng pangaruh dina merangan COVID-19.

Ningkatna wacana global sareng prakarsa-prakarsa anyar ngaguar épéktip pikeun ngahontal kaadilan dina merangan pandemi. Dina ngan ukur langkung ti 15 bulan, dugi ka 9 Agustus 2021, donatur parantos naék sareng nyayogikeun dana $ 17.8 milyar tina kabutuhan dana USD-Akselerator US $ 38.1 milyar. Dermawan anu pernah aya saacanna parantos ngadorong upaya anu paling gancang sareng paling terkoordinasi dina sajarah pikeun ngembangkeun alat-alat pikeun nangtayungan kaamanan kaséhatan global, sareng pikeun nganteurkeun pangaruh dimana éta diperyogikeun pisan.

Prestasi dina pilar ACT-Accelerator kalebet:

Tihang diagnostik, dibarengan ku FIND sareng Global Fund, damel caket sareng UNITAID, UNICEF, WHO sareng langkung ti 30 mitra kasihatan global pikeun ningkatkeun aksés anu sami kana téknologi diagnostik COVID-19:

  • Langkung ti 84 juta tés diagnostik gancang molekular sareng antigen (RDTs) parantos diicalkeun via Diagnostics Consortium
  • Manufaktur régionalisasi parantos dipasihan dorongan ngalangkungan mindahkeun téknologi
  • Langkung ti 70 nagara anu ngadukung pikeun ngagedékeun infrastruktur laboratorium sareng ningkat uji.

Tihang terapi, dibarengan ku Wellcome, Unitaid, dirojong ku WHO, UNICEF sareng Global Fund ngagaduhan:

  • Pangropéa anu diagaduhan US $ 37 juta kalebet 3 juta dosis déxamethasone, sareng pasokan oksigén US $ 316 juta.
  • Idéntifikasi anu didukung pikeun terapi hemat hirup anu munggaran pikeun COVID-19 - dexamethasone - sareng nyayogikeun hidayah global pikeun panggunaan na.
  • A Taskforce Darurat Oksigén COVID-19 diaktipkeun pikeun nganalisis sareng ngungkulan lonjakan COVID-19 dina paménta pikeun motong maot anu tiasa dicegah. Pilar éta ogé ngayakeun perjanjian pikeun panyadia oksigén médis panglegana - Air Liquide sareng Linde - pikeun kolaborasi sareng mitra ACT-Accelerator ngeunaan paningkatan aksés kana oksigén di nagara-nagara berpenghasilan rendah sareng handap-handap. Permintaan global pikeun oksigén médis ayeuna langkung ti belasan kali langkung ageung tibatan sateuacan pandemi.
  • Ti mimiti pandemi dugi ka 1 Juli 2021, langkung tina US $ 97 juta rezeki oksigén (2.7 juta barang) parantos dikirim ka nagara-nagara.
  • Salaku tambahan, dina kuartal terakhir, US $ 219 juta parantos dipasihkeun ka nagara-nagara pikeun pengadaan bekel oksigén, kalebet konsentrator oksigén sareng tutuwuhan oksigén publik anyar, ngalangkungan mékanisme Tanggapan COVID-19 Global Fund.

COVAX, tihang Vaksin, dibarengan ku Koalisi pikeun Epidemik Persiapan Inovasi (CEPI), Gavi, Vaksin Aliansi sareng Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) - damel damel sareng UNICEF salaku pasangan palaku konci, sareng pabrik vaksin, organisasi masarakat sipil, sareng Bank Dunia ngagaduhan:

  • Gancang panilitian sareng pamekaran portopolio 11 calon vaksin di 4 platform téknologi.
  • Dikirim jumlahna 186.2 juta vaksin ka 138 nagara sareng ékonomi (dugi ka 5 Agustus 2021). Diantara ieu, 137.5 juta dosis dikirimkeun ka 84 nagara sareng ékonomi AMC. Dipiharep aya sajumlah 1.9 milyar dosis bakal sayogi pikeun dikintun akhir taun 2021. Tina ieu, pamilon AMC diarepkeun nampi sakitar 1.5 milyar dosis, kalebet dosis anu disumbangkeun, sami sareng sakitar 23% liputan penduduk (henteu kalebet India) .
  • Ngadegkeun Tugas Tugas Manufaktur pikeun ngaidentipikasi sareng ngabéréskeun masalah manufaktur anu ngahambat aksés anu sami pikeun vaksin ngalangkungan COVAX. Taskforce ngadesek sacara langsung menangani tantangan jangka pondok sareng bottlenecks sareng damel sareng konsorsium di Afrika Kidul pikeun mindahkeun téknologi sareng ngawangun pusat pembuatan vaksin di daérah éta, mastikeun kaamanan kaséhatan daérah jangka panjang.

Panyambung Sistem Kaséhatan, dibarengan ku Global Fund, WHO sareng Bank Dunia ngagaduhan:

  • Dina akhir April, ngabiayaan PPE anu langkung ageung tina US $ 500 juta, nganilai kesiapan nagara pikeun panempatan vaksin COVID-19 di langkung ti 140 nagara (babarengan ku Bank Dunia, GFF, Gavi, Global Fund, UNICEF sareng WHO), sareng gangguan dokuméntasi nepi ka 90% sistem kaséhatan sareng jasa ngalangkungan survey pulsa nasional langkung ti 100 nagara.
  • Ditangkep wawasan khusus nagara ngeunaan bottlenecks sareng tantangan anu patali sareng sistem kasihatan anu terus sareng parantos ngembangkeun tungtunan sareng latihan global di sababaraha daérah sistem kaséhatan anu kritis.
  • Ngabantosan ngirangan harga PPE, ngahontal puncak pangurangan 90% dina topéng médis sareng réspirator N95 / FFP2. Duanana Global Fund, ngalangkungan Mékanisme Tanggapan COVID-19 (C19RM), sareng Fasilitas Pembiayaan Global, ngalangkungan COVID-19 Layanan Kaséhatan Penting, masihan hibah ka nagara-nagara pikeun mésér PPE, ngadistribusikaeun narkoba sareng ngalatih padamel kaséhatan masarakat dina peluncuran vaksin pikeun nguatkeun réspon nasional COVID-19.
  • Saham PPE tos diposisikan ku UNICEF ngalangkungan gudang di Kopenhagen, Dubai, Panama sareng Shanghai geuwat sayogi kanggo kiriman ka nagara-nagara anu peryogi, tunduk kana kasadiaan waragad.
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment