24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Ngalanggar News Cote d'Ivoire News Kaséhatan wartos Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Cote d'Ivoire negeskeun kasus Ebola munggaran dina 25 taun

Cote d'Ivoire negeskeun kasus Ebola munggaran dina 25 taun
Cote d'Ivoire negeskeun kasus Ebola munggaran dina 25 taun
Ditulis ku Harry Johnson

Perhatosan pisan yén wabah ieu parantos dinyatakeun di Abidjan, hiji metropolis langkung ti 4 juta jalma.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pasén anu sumping ti Guinéa dirawat di rumah sakit di ibukota komérsial Abidjan.
  • Jalma dirawat di rumah sakit parantos ngumbara ka Cote d'Ivoire ku jalan sareng dugi ka Abidjan dina 12 Agustus.
  • Pasién dirawat di rumah sakit saatos ngalaman muriang sareng ayeuna nuju dirawat.

Kantor nagara Cote d'Ivoire tina WHO dileupaskeun pernyataan nyatakeun yén virus Ebola éta aya dina sampel anu dikumpulkeun ti pasién anu dirawat di rumah sakit di ibukota komérsial Abidjan, saatos sumping ti Guinea.

Panilitian awal mendakan yén pasién parantos ngumbara Basisir Gading ku jalan sareng dugi ka Abidjan tanggal 12 Agustus. Pasién dirawat di rumah sakit saatos ngalaman muriang sareng ayeuna nuju dirawat.

'Perhatosan pisan'

Mimiti taun ieu, Guinea ngalaman wabah Ebola anu lami opat bulan, anu dinyatakeun dina 19 Juni 2021. WHO nyatakeun yén ayeuna teu aya indikasi yén kasus ayeuna di Cote d'Ivoire aya hubunganana sareng wabah Guinea, tapi nambihan yén panilitian salajengna bakal ngaidentipikasi galur, sareng nangtoskeun naha aya hubungan antara dua wabah éta.

Taun ieu wabah Ebola parantos dinyatakeun di Républik Démokratik Kongo sareng Guinéa, tapi ieu mangrupikeun pertama kalina wabah kajantenan di ibu kota ageung sapertos Abidjan ti saprak wabah Ebola Kulon 2014-2016.

"Perhatosan pisan yén wabah ieu parantos dinyatakeun di Abidjan, kota metropolis langkung ti 4 juta jalma," saur Dr Matshidiso Moeti, Diréktur Daérah Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) pikeun Afrika. "Nanging, seueur kaahlian dunya dina ngungkulan Ebola aya di buana sareng Cote d'Ivoire tiasa nganggo pangalaman ieu sareng masihan réspon gancang-gancang. Nagara mangrupikeun salah sahiji tina genep anu parantos didukung ku WHO nembé nguatkeun kesiapan Ebola sareng diagnosis gancang ieu nunjukkeun tatan-tatan mayar. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment