24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Israél Ngabobol Warta wartos tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Israél memohon bantosan nalika seuneu liar badai ngamuk di luar Yerusalem

Israél memohon bantosan nalika seuneu liar badai ngamuk di luar Yerusalem
Israél memohon bantosan nalika seuneu liar badai ngamuk di luar Yerusalem
Ditulis ku Harry Johnson

Kamentrian luar negeri Israél nyatakeun yén anjeunna nyungkeun bantosan ka sababaraha nagara sanés, nyungkeun bantosan udara langsung pikeun merangan seuneu.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Seuneu anu kaluar tina kendali parantos ngancurkeun leuweung sareng kebon pertanian
  • Seuneu seuneu ngancam désa-désa anu caket.
  • Seuneu bitu dina dinten Minggu sareng masih teu acan terkendali.

Kebakaran anu teu aya kendali anu marak di luar Yerusalem parantos ngadorong pamaréntahan Israél pikeun nyungkeun bantosan internasional.

Israél memohon bantosan nalika seuneu liar badai ngamuk di luar Yerusalem

Kebakaran raksasa parantos ngancurkeun leuweung sareng lahan pertanian, ngaduruk sahenteuna 4,200 hektar (17,000 hektar) lahan sareng ayeuna ngancam sababaraha desa caket dieu.

Sakitar 75 awak pemadam kebakaran sareng 10 pesawat anu merangan seuneu caket Yerusalem dina Senén, numutkeun ka Otoritas Seuneu sareng Penyelamat Israél. Seuneu bitu sapoé sateuacanna sareng masih teu acan terkendali.

Cuplikan tina taneuh nunjukkeun seuneu anu kuat ngageleger di sapanjang jalan, kalayan pengendara kedah nyetir ngalangkungan infernos.

Pesawat gaya panén leutik ditingali nyungkeun sanyawa tahan seuneu ungu anu caang di bukit-bukit di sekitar Yerusalem dina upaya ngeureunkeun kahuruan.

Sababaraha komunitas di daérah éta parantos dievakuasi, kalebet bumi di désa Givat Yearim, tempatna kuloneun Yérusalém. Citra tina adegan nunjukkeun yén sababaraha gedong di jero padumukan parantos kapangaruhan ku seuneu.

Seuneu ogé ngancam rumah sakit panggedéna di nagara éta, Pusat Médis Hadassah, anu aya dina jalan seuneu. Pulisi Yerusalem ngawartoskeun média Israél yén aranjeunna parantos damel sareng rumah sakit pikeun ngabantosan staf pikeun nyiapkeun évakuasi. Dinten Senén sonten, pulisi maréntahkeun fasilitas pikeun ngamimitian méréskeun tempat parkirna pikeun mempermudah évakuasi, sanaos teu acan aya anu ngumumkeun.

Israélmentri luar negeri nyatakeun yén anjeunna nyuhungkeun bantosan ka sababaraha nagara sanés, nyungkeun bantosan udara langsung pikeun merangan seuneu. Menteri Luar Yunani Nikos Dendias ngawartoskeun réncang Israél na Yair Lapid nagara "bakal ngabantosan sabisa-bisa," numutkeun kementerian. Yunani sorangan parantos parah dirobih ku seuneu liar anu masih kénéh ngamuk, ku pamaréntahanana teras-terasan nyanghareupan kritik kusabab réspon nagara kana bencana éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment