24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah India Ngabobol Warta wartos jelema Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Sieun? Hiber Air India A320 ti Cirebon ka Kabul

Air India A320 angkat di Kabul ka Cirebon

Air India Flight 243 dinten Minggu, dioperasikeun sareng Airbus 320, dina penerbangan anu dijadwalkeun ti Delhi, India, ka ibukota Afghanistan Kabul. Nalika hiber anggota Star Alliance ieu nuju di jalan sareng dina jalan, Kabul dicekel ku pejuang Taliban.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • "Ruang udara di Afganistan dinyatakeun ditutup, janten teu aya pesawat anu tiasa beroperasi di dinya. Jadwal penerbangan kami ka Kabul ogé henteu tiasa angkat, "saur juru bicara Air India.
  • Kamari, Air India Flight 243 angkatna ti Delhi ka Kabul jam 8:50 waktos waktos India rada reureuh nalika angkat sareng 40 panumpang Afghanistan dina Airbus A320.
  • Éta penerbangan 2-jam, 5-menit ka tatangga Afghanistan. Saatos nyebrang perbatasan dina AI 243 dina tanggal 15 Agustus sareng pendekatan badé dimimitian, pesawat Air India diparéntahkeun nahan sareng ngurilingan jangkungna 16,000 kaki salami 90 menit deui sateuacan diidinan badarat.

Pendaratan kadang tiasa ditunda kusabab komunikasi hawa anu goréng di rohangan udara Afghanistan.

Nalika urang India ngarayakeun Dinten Kamerdekaan dina dinten Minggu, 15 Agustus, urang Taliban nyiptakeun huru-hara sareng pikasieuneun dina ngambil alih Kabul, ibukota Afganistan.

Rahayat Kabul katinggaleun dina kaayaan panik nalika béja yén Taliban kukurilingan kota dinten éta. Pamaréntah Afganistan ngungsi ka nagara éta, sareng kota nyalira kaributan.

hawa India 243, a Star Alliance hiber anu dioperasikeun ku Air India, ngangkut 6 anggota awak sareng 40 panumpang ti Cirebon ka Kabul tanpa terang upami aranjeunna diidinan badarat bahkan saatos aranjeunna dugi ka rohangan udara Kabul. Pesawat dititah ngurilingan langit tanpa alesan.

Salami 90 menit salajengna, Air India ngurilingan langit dina ketinggian 16,000 kaki. Hiber Air India parantos angkat sareng bahan bakar jet tambahan. Pilot anu berpengalaman terang yén meureun aya anu tunduh dina badarat kusabab komunikasi hiber anu goréng di rohangan udara Kabul sakapeung.

Sapertos pesawat India, 2 deui pesawat asing anu ngalayang tanpa ijin badarat. Salian ti Taliban nguasai kota, ngoperasikeun pesawat ngalangkungan Kabul mangrupikeun tantangan.

Bandara kabul sering "sibuk sareng pikaboseneun" pilot nyarios. Salami waktos ieu sataun, ngalayang ka kota janten tantangan tambahan: angin anu kencang sareng heboh.

Pesawat 160-korsi ieu didamel ku Kaptén Aditya Chopra.

Idin tungtungna dikabulkeun jam 3:30 siang waktos lokal kanggo pesawat badarat.

Henteu aya panumpang sareng kru terang, tapi kaayaan politik di Kabul beuki parah. Malah saatos pesawat badarat, henteu aya awak anu ngantep kokpit, anu biasana aya di Kabul. Saatos ngantosan sakitar sajam satengah, hiber Air India naékkeun 129 panumpang sareng angkat ka Cirebon deui.

Pesawat ieu ngangkut staf kedutaan India, pejabat pamaréntahan Afghanistan, sahenteuna dua anggota parlemen Afghan, sareng panaséhat senior pikeun mantan Présidén Ashraf Ghani.

Panumpang nyarios yén anjeunna tiasa ningali jalma-jalma di bandara Kabul asa-asa nyobian angkat.

Dinten Senén, Air India gaduh penerbangan anu dijadwalkeun pikeun Kabul ti Cirebon jam 8:50. Mimiti ditunda ka 12:50 WIB sareng teras digantung saatos panutupan ruang udara di Apganistan saatos NOTAM - Bewara ka Airmen, bewara resmi anu ngandung inpormasi ngeunaan operasi hiber, dikaluarkeun.

Sababaraha panumpang dina pesawat nyaritakeun yén aranjeunna tiasa "ngaraos ketegangan dina taneuh," tapi henteu jelas naon perkawis éta.

Aya prajurit anu ngirir landasan landasan. Aya ogé gemuruh kagiatan hawa: pesawat angkut militér C-17 Globemaster sareng helikopter Chinook ngalayang asup sareng kaluar.

Sareng aranjeunna ningali pesawat sipil milik Pakistan (PIA) sareng Qatar Airways diparkir dina tarmac.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment