Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi Warta Ngabobol Selandia Anyar wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Selandia Anyar neraskeun lockdown nasional tina hiji kasus COVID-19

Selandia Anyar neraskeun lockdown nasional tina hiji kasus COVID-19
Perdana Menteri Selandia Anyar Jacinda Ardern
Ditulis ku Harry Johnson

Ngeureunkeun Selandia Anyar ditutup kusabab tilu dinten ka pengker, sedengkeun di Auckland sareng Coromandel Semenanjung lockdown bakal dugi saminggu.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Hiji kasus COVID-19 anyar dilaporkeun di Selandia Anyar.
  • Perdana Menteri Selandia Anyar nyatakeun penguncian nasional.
  • Selandia Anyar nyebarkeun virus dina tahap anu mimiti pisan.

Nyarios dina konperénsi pers kamari, Perdana Menteri Selandia Anyar Jacinda Ardern parantos ngumumkeun yén kiwi bakal tunduk ka konci tingkat 'tingkat opat' sacara nasional ti 11:59 pm waktos lokal (11:59 am GMT) saatos ngalaporkeun COVID-19 anyar bisi di Auckland.

Selandia Anyar neraskeun lockdown nasional tina hiji kasus COVID-19

Numutkeun ka Ardern, kasus coronavirus dideteksi di Auckland éta mangrupikeun inféksi komunitas anu munggaran di nagara éta saprak Pébruari.

"Langkung saé pikeun ngamimitian tingkat luhur sareng turun tibatan ngamimitian teuing low, henteu ngandung virus sareng ningali éta gancang gerak," ceuk perdana menteri, ngagambar "konsékuansi anu parah" nagara-nagara sanés sareng Australia anu caket ngalaman ku henteu dicap kaluar virus dina tahap awal pisan.

Pekuncén nagara alatan tilu dinten ka pengker, sedengkeun di Auckland sareng Coromandel Semenanjung lockdown bakal dugi saminggu. Dina watesan 'peringatan tingkat opat' - Ukuran anu paling ketat di Selandia Anyar - kiwi ngan ukur tiasa ninggalkeun bumina kanggo apoték, bahan kadaharan, uji coba COVID-19, perawatan médis sareng latihan di lingkungan.

Éta henteu acan ditangtoskeun naha varian Delta jawab kasus COVID-19 tunggal Selandia Anyar.

Kajadian anu terisolasi mangrupikeun inféksi lokal anu munggaran ditransmisikeun sacara lokal ti 28 Pébruari, ngarecah genep bulan na tanpa kasus komunitas.

Perdana menteri parantos merjuangkeun kabijakan penanggulangan réspon mimiti sareng panutupan wates anu ketat pikeun ngeureunkeun inféksi tina nembus nagara. Minggu kamari, Ardern ngumumkeun yén Selandia Anyar bakal muka deui wates na di awal 2022 sakali mayoritas penduduk divaksinasi.

Saprak wabah COVID-19 di awal 2020, nagara sakitar 5 juta parantos nyalametkeun pandemi éta relatif henteu cilaka dibandingkeun sareng nagara-nagara sanés, anu nyatakeun langkung ti 2,500 kasus sareng 26 maotna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment