24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Karibia Cruising Industri silaturahmi Jamaika megatkeun News wartos piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Panumpang pesiar resep ngadatangan Jamaika saatos ngantosan dua taun

HM GIFT - Menteri Pariwisata, Hon Edmund Bartlett (katuhu), nampi ti Kaptén Isidoro Renda, pérsi miniatur tina karnaval Sunrise, anu tumali di Ocho Rios dinten Senén, 16 Agustus 2021 kalayan langkung 3,000 panumpang sareng awak, nandakeun restart Operasi pelayaran di Jamaika, saatos ngabéréskeun 17 bulan kusabab pandemi COVID-19.

"Éta saé pisan, parantos ngantosan dua taun kanggo ieu," ngaku Terry Davis nalika anjeunna ngintip lanskap Jamaika sareng pasanganna, Katy Peale anu nambihan: "Ngan ukur éndah kaluar, ngumbara, ningali tempat anu éndah deui, babarengan sareng rerencangan sareng kulawarga; sing senang-senang."

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Ieu mangrupikeun kapal pesiar anu mimiti nelepon di palabuan laut lokal Jamaika saprak pandemi COVID-19 nyerang 17 bulan ka pengker.
  2. Pasangan munggaran anu turun tina Miami, Florida, ngalaman pelayaran Jamaica kahijina.
  3. Naon anu aranjeunna ngarepkeun? Inuman! "Kopi pang saéna di dunya, Blue Mountain," sareng "punch rum."

Pasangan éta dina pelayaran kahiji ka Jamaika sareng nikmati pamandangan saatos turun tina karnaval Sunrise di Berth 1 di Ocho Rios Cruise Shipping Port. Éta kapal pesiar anu munggaran anu nelepon di palabuhan lokal 17 bulan ti saprak pandemi COVID-19 nyerang. 

Kalayan aranjeunna mangrupikeun pasangan anu pangpayunna ngincer taneuh Jamaika salaku bagian tina pelayaran Karibia na, dimimitian di Rajana. Donna sareng Anthony Pioli ti Rajana khusus pisan ngeunaan naon anu aranjeunna paling pikahoyong dina waktos aranjeunna ka darat di Ocho Rios, parantos ka Montego Bay sateuacanna. Saatos ngantosan 17 bulan, Anthony ngarepkeun "kopi pangsaéna di dunya, Blue Mountain" bari pikeun Donna, "Kuring milari punch rum." 

Gumbira ieu dikabagikeun ku Kaptén Sunrise Kaptén Isidoro Renda. "Kuring, sadaya awak sareng sadaya Karnaval Cruise Line, kami resep pisan ngabalikan sareng nelepon heula di Jamaica, "Saurna, nunjuk ka" hubungan anu panjang pisan sareng Jamaica sareng Ocho Rios, janten kami resep pisan sareng senang aya di dieu. "  

Ocho Rios mangrupikeun palabuhan utama Sunrise saatos 17 bulan "sareng urang bakal sering kadieu," saur anjeunna, ngitung jadwal janten "sahenteuna tilu kali per bulan." 

Menteri Pariwisata, Hon. Edmund Bartlett aya di palabuhan pikeun kasempetan éta sareng kanggo anjeunna: "Balikna pelayaran dina waktos ieu mangrupikeun fase kritéria kadua pikeun ngabuka deui industri pariwisata sareng bakal ngabantosan pisan pikeun ngasilkeun deui padamelan di industri."  

Kalayan jadwal Karnaval ngeunaan sababaraha 16 telepon salami tilu bulan ka payun sareng MSC, Royal Caribbean, Disney sareng jalur pelayaran anu sanés anu nuju nyiapkeun kapal layar Laut Karibia: , ”Saur Pak Bartlett. Anjeunna parantos ngiringan sahandapeun 300,000 pelayaran panumpang ka Jamaika ku akhir taun, dina waktos anu palabuhan Montego Bay sareng Falmouth ogé bakal diaktipkeun deui ku ngaharepkeun nelepon ogé di Port Royal sareng Port Antonio. 

Ngeunaan matuh kana protokol COVID-19, Menteri Bartlett nyarioskeun dibéré katetepan instansi kaséhatan masarakat lokal sareng internasional masing-masing: "Éta mangrupikeun prosés anu panjang pisan sareng sesah ngawangun protokol, ngarobah sareng nyaluyukeun, nyobian ngaréspon. kana variasi virus éta nyalira sareng mutasi na, teras pikeun ngungkulan sikep, tingkah laku sareng pola pikir. ” 

Panumpang 3,000 sareng awak Karnaval Sunrise kedah ngalaksanakeun ukuran anu ketat pikeun ngatur deui pengiriman kapal pesiar, meryogikeun sakitar 95% kanggo divaksinasi sareng sadaya panumpang nyayogikeun bukti hasil négatip tina uji COVID-19 anu dicandak dina 72 jam ti balayar . Dina kasus panumpang anu henteu divaksinasi, sapertos murangkalih, tés PCR diamanatkeun, sareng sadaya panumpang ogé diayak sareng diuji (antigen) nalika turun. 

Ogé, palabuan panggero parantos patepung protokol anu ditetepkeun ku Kamentrian Kaséhatan sareng perusahaan pelayaran, sareng Perusahaan Pengembangan Produk Pariwisata (TPDCo) ogé ngawaskeun patuh kana aturan. 

Jamaika dipeunteun pisan pikeun hirup anu diarepkeun. "Abdi hoyong pisan nyandak kasempetan ieu pikeun ngahaturkeun nuhun ka Menteri Pariwisata Otoritas Pelabuhan Jamaika, sareng anu paling pasti Kamentrian Kaséhatan; sakabéh tim kaséhatan anjeun parantos ngiringan prosés pikeun nyandak kapal didieu dinten ayeuna sareng éta saluareun anu diarepkeun urang, "saur Marie McKenzie, Wakil Présidén Karnaval Pamasaran Global sareng Hubungan Pamaréntah Karibia. Ibu McKenzie, anu urang Jamaika, tanggung jawab pikeun 27 nagara di daérah éta, sareng parantos damel sareng aparat satempat dina prosés ngabalikan deui pikeun karnaval.  

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment