24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema Ngawangun deui piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Taliban ngajalankeun Émirat Islam Afganistan resep ka Awéwé sareng Amnésti

Konperénsi Pers Taliban
Ditulis ku Garis Média

Carita anu nyata keur lumangsung.
Panglima Taliban A'dead 'nuju rapat di Kabul, ngajamin kaamanan ka dokter, pangusaha.
Juru bicara Taliban ogé nyatakeun dina konperénsi pers, pamaréntahan barunya bakal ngajamin hak-hak awéwé dina kaayaan 'wates Islam' saatos ngambil alih Afghanistan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Taliban parantos nyatakeun amnesti umum pikeun sadaya pejabat pamaréntah Afghanistan sareng nyungkeun aranjeunna balik damel.
  • Telepon éta sumping kirang ti dua dinten saatos pejuang Taliban lebet ka Istana Présidén sareng nyatakeun perang di Afghanistan parantos réngsé.
  • Taliban dikabarkan masih negosiasi perjanjian pasrah resmi sareng pamimpin politik nagara éta.

Wilujeng sumping di Taliban anu ramah anu nguasai Émirat Islam anyar Afghanistan!

Samentawis éta, Enamullah Samangani, anggota komisi budaya Taliban, nyatakeun yén awéwé kedah ngiringan pamaréntahan anyarna. Anjeunna ogé nganuhunkeun "sadaya sisi" pikeun ngiringan pamaréntahan énggal.

Dina waktos anu sasarengan, toko-toko di Kabul anu ngajual burqas ngalakukeun bisnis anu gancang sareng langkung seueur awéwé ditingali di jalan Kabul dinten Salasa, numutkeun laporan.

Dina rapat Déwan Kaamanan PBB dinten Senén ngeunaan krisis di Apganistan, Duta Besar PBB nagara Ghulam Isaczai nyarios yén warga Kabul ngalaporkeun yén anggota Taliban parantos ngamimitian milarian imah-imah milari jalma-jalma anu kerja sama sareng pamaréntah.

Taliban Pejuang ngambil alih Kabul

Anjeunna ogé nyarios yén anjeunna nampi laporan ngeunaan pembunuhan sareng rampasan sasaran di ibu kota

Présidén AS Joe Biden, dina pidato dina Televisi ti Kamar Wétan Gedong Bodas Senén siang, nyarios yén "Kuring nangtung pas dina kaputusan kuring" pikeun narik pasukan AS kaluar ti Afghanistan sareng anjeunna henteu bakal "ngaleutikeun tina bagian tanggung jawab kuring pikeun dimana urang ayeuna. "

Biden ngaku yén pamaréntahanana henteu ngantisipasi runtuhna pamaréntahan gancang dina nyanghareupan serangan Taliban. Kapamimpinan Démokratik AS nyatet yén perjanjian ditarikna asalna disawalakeun ku tilas Présidén Donald Trump.

Ngadaptarkeun Reporter CNN anu gagah ieu:

A tweet nyimpulkeun sieun:

Naha anjeun terang kumaha awéwé sieun di Apganistan ayeuna? Leres, anjeun tiasa pasang gambar sareng nyandak gambar sareng aranjeunna. Tapi awéwé Afghanistan henteu kénging damel.

Mun nu Taliban legalize perbudakan, perkosa, perkawinan anak (molestation), anjeun bakal nampa éta? Naon wates anjeun nalika ngajaga HAM? Naha anjeun henteu ngarencanakeun nangtung ngalawan fundamentalis sareng musuh manusa pisan?

kahadean: Garis Média

Segel Anyar Émirat Islam Afganistan
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Garis Média

Leave a Comment