24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Berita Pamaréntah wartos jelema kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Berita Breaking UAE Rupa-rupa Berita

Tilas présidén Apganistan netep di UAE sareng artos dicolong $ 169 juta

Tilas présidén Apganistan netep di UAE sareng artos dicolong $ 169 juta
Tilas présidén Apganistan netep di UAE sareng artos dicolong $ 169 juta
Ditulis ku Harry Johnson

Menteri Luar Negeri UAE sareng Kerjasama Internasional tiasa negeskeun yén UAE parantos ngabagéakeun Présidén Ashraf Ghani sareng kulawargana ka nagara di nagara kamanusaan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Présidén digulingkeun Afghanistan muncul di UAE.
  • Ashraf Ghani dituduh ngarampok $ 169 juta ti perbendaharaan Afghanistan.
  • UEA "ngabagéakeun" Ghani sareng kulawargana "dina alesan kamanusaan".

Kamentrian Luar Uni Émirat Arab ngaluarkeun pernyataan dinten ngumumkeun yén nagara éta parantos nyandak urut présidén Afganistan Ashraf Ghani sareng kulawargana "dina dasar kamanusaan" saatos présidén anu digulingkeun ngungsi Afghanistan dinten Minggu nalika Taliban ngadeukeutan Kabul.

Tilas présidén Apganistan netep di UAE sareng artos dicolong $ 169 juta

Ashraf Ghani sareng kulawargana ayeuna netep Abu Dhabi, ibukota UAE.

"Menteri Luar Negeri UAE sareng Kerjasama Internasional tiasa negeskeun yén UAE parantos ngabagéakeun Présidén Ashraf Ghani sareng kulawargana ka nagara dina dasar kamanusaan," pernyataan pondok, dipasang kana halaman web Menteri Luar Negeri UAE anu dibaca lengkep.

Ghani kabur Apganistan sababaraha jam sateuacan gerakan radikal Taliban lebet ka Kabul tanpa aya résistansi.

Henteu jelas jalan naon anu anjeunna ngumbara ka UEA atanapi nalika anjeunna dugi ka dinya. Sateuacanna, Kabul News nyarios yén anjeunna lirén di Oman, dimana anjeunna sumping ti Tajikistan. Koran Hasht-e Subh Daily nyatakeun Ghani parantos ngapung ka Oman ti Uzbékistan.

Anjeunna ninggalkeun ibukota Afghanistan di perusahaan pamajikanana Rula Ghani sareng dua jalma anu sanés, disangka nyandak artos dipaling $ 169,000,000. Numutkeun ka Kedubes Rusia di Kabul, Ghani nyobaan abscond kalayan seueur artos anu henteu tiasa lebet kana helikopterna sareng sababaraha kedah ditingalkeun di bandara.

Duta Besar Afghanistan ka Tajikistan Muhammad Zohir Agbar nyatakeun Présidén Afganistan Ashraf Ghani kabur ti nagara éta, nyandak $ 169 juta ti perbendaharaan nagara.

Diplomat éta nyebat pelepasan présidén Afghanistan "ngahianat nagara sareng bangsa" sareng nambihan yén Ghani parantos nyolong $ 169 juta tina perbendaharaan.

Numutkeun ka duta besar, anjeunna bakal narik banding ka Interpol kalayan paménta pikeun néwak Ashraf Ghani sareng dibawa ka pengadilan internasional.

Sababaraha pejabat tinggi sareng politikus sanésna nuturkeun Ghani dina ninggalkeun nagara, diantarana, Marsekal Abdul-Rashid Dostum, sareng Atta Muhammed Nur, anu samemehna nyatakeun perang ka Taliban di propinsi Balkh, tilas wakil kapala Déwan Kaamanan Nasional Serur Ahmad Durrani, tilas Menteri Pertahanan Bismillah Mohammadi sareng komandan milisi propinsi Herat, Mohammad Ismail Khan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment

1 Comment