24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Asosiasi News hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah LGBTQ rapat wartos jelema Pengumuman Pers Ngawangun deui kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita

Pangaruh tina Muragna Afganistan kana Industri Perjalanan sareng Pariwisata Dunya

Dr Peter Tarlow
Ditulis ku Dr Peter E. Tarlow

Jaringan Pariwisata Dunya prihatin kana kaayaan ayeuna di Apganistan. Présidén WTN Dr. Peter Tarlow mangrupikeun pamimpin asosiasi perjalanan global anu munggaran anu masihan evaluasi na tentang tumiba Kabul sareng naon anu bakal dilakukeun ku Taliban di Apganistan pikeun wisata dunya.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Jaringan Pariwisata Dunya Présidén Dr. Peter Tarlow mangrupikeun ahli global dina industri perjalanan sareng pariwisata sareng beuratna Kabul murag kana tangan Taliban salaku hariwang utama pikeun industri perjalanan sareng pariwisata global sareng anggota Jaringan Pariwisata Dunya di 128 nagara.
  • Teu aya sakedik mamang anu ahli sajarah bakal debat ngeunaan kabobolan duanana kawijakan Amérika Serikat sareng Éropa vis-à-vis Afghanistan pikeun sababaraha taun ka pengker. Sababaraha nagara parantos nyobian nalukkeun Afghanistan, ti Cina Kuno dugi ka Inggris, ti Rusia dugi ka Amérika.
  • Dina sadaya kasus, Afganistan parantos hirup dugi ka reputasina salaku "kuburan karajaan". Tumiba Kabul anyar ayeuna mangrupikeun anu pang anyarna dina kagagalan Kulon sareng tina sudut pandang ge-politik, pangaruh éléh ieu bakal dirasakan sababaraha taun atanapi sababaraha taun ka pengker.

Henteu matak héran pikeun saha waé yén pangaruh kajadian salami sababaraha dinten ka pengker, mimitian tanggal 14 Agustus ogé ogé mangaruhan dunya pariwisata ku cara anu henteu acan dipikaharti atanapi diasimilasi ku pejabat industri pariwisata.

nu tilas présidén Afganistan took sakedik artos sateuacan anjeunna ngungsi nagarana, sareng sababaraha jam sateuacan Taliban sanggup ngeureunkeunana. Anjeunna sareng kulawargana ayeuna aman di Abu Dhabi sareng disambut di Uni Émirat Arab, tujuan perjalanan sareng wisata utama dina lapangan kamanusaan. Ieu ayeuna lengkep ngancurkeun struktur rapuh kaamanan dunya kulon anu parantos diwangun di Afganistan.

Sanaos kanyataanna aya seueur anu urang kedah pelajari ngeunaan kaayaan Afghanistan anu paling anyar, pentingna para ahli politik, pejabat kabijakan publik, sareng élmuwan pariwisata ngembangkeun pamahaman kumaha nagara anu kawilang leutik sareng "miskin" parantos maén, sareng meureun kahareupna teraskeun, sapertos peran anu penting dina panggung dunya sareng ogé wisata dunya.

Pikeun ngartos naon hartosna Kabul debacle, urang kedah nalungtik nagara duanana tina sudut pandang géografis sareng sajarah. 

Agén perumahan sering nyebatkeun refrain yén ngan ukur aya tilu kecap anu nangtoskeun nilai tina sapotong harta. Kecap ieu "lokasi, lokasi, sareng lokasi" Kalayan kecap sanés dina dunya lokasi perumahan mangrupikeun sadayana.

Sajauh-jauhna urang tiasa nyarios hal anu sami ngeunaan bangsa.

Kaseueuran nasib bangsa ditangtukeun ku dimana ayana di dunya. Salaku conto, nagara-nagara Amérika, sareng Amérika Serikat khususna, parantos ngagaduhan kaunggulan anu hébat kusabab aranjeunna dipisahkeun ti Éropa ku sagara. 

Kurangna wates mumusuhan Amérika Serikat hartosna yén Amérika Serikat parantos ngagaduhan kamewahan anu tiasa urang sebutkeun "isolasi luar biasa". 

Wates alami na, sakumaha béda ti seueur nagara Éropa anu hirup sareng seueur wates dina jarak anu caket, dianggo henteu ngan ukur pikeun ngajaga seueur nagara Amérika tina serangan militér tapi dugi ka mimiti Covid ogé tina panyawat médis.

Sanaos akhir abad ka dua puluh sareng abad ka dua puluh hiji parantos ningali kamunduran geografis ieu kusabab pariwisata massal sareng pamaréntahan AS ayeuna henteu resep ngajaga perbatasan kidul Amérika Serikat, prinsipna tetep leres. Kanada ngagaduhan kaunggulan ngagaduhan wates perdamaian anu panjang sareng Amérika Serikat anu parantos ngamungkinkeun Kanada nyéépkeun sumberdaya minimal pikeun pertahanan militér. 

Afghanistan mangrupikeun kaayaan anu lengkep. Bangsa daratan ieu aya dina haté anu disebatkeun ku para sejarawan '' jalan sutra ".  

Sajauh ageung ieu mangrupikeun lahan-lahan anu aya di jantung dunya, sareng di bumi-bumi ieu seueur kajadian ékonomi dunya parantos kajantenan. Apganistan henteu ngan ukur linggih di tengah jalan sutra, tapi bangsa éta ogé kakoncara pisan sumberdaya mineral.

Numutkeun kana Peter Frankopan nyebatkeun survey US Geological ngalaporkeun yén Apganistan beunghar ku kooper, beusi, raksa, sareng potas.

 Bangsa ogé ngagaduhan cadangan utama pikeun anu dikenal salaku "bumi langka".  

"Bumi" ieu kalebet litium, berilium, niobium, sareng tambaga. Kalayan runtuhna Kabul, mineral-mineral langka ieu sareng zat-zat berharga ayeuna aya di tangan Taliban sareng mineral ieu berpotensi ngajantenkeun Taliban janten beunghar.

Urang kedah héran upami Taliban henteu nganggo curug ékonomi ieu salaku cara pikeun ngalancarkeun tujuan anu diciptakeun pikeun nyiptakeun Khalifah Islam sadunya.  

Sababaraha urang Kulon komo pejabat pariwisata pangsaeutikna ngartos nilai bumi sareng mineral langka ieu sareng kanyataan yén Cina ogé ngagaduhan seueur bahan ieu. Kami nganggo zat ieu dina sagala hal ti produksi komputer dugi ka bubuk talcum. 

Kontrol ieu kana mineral anu jarang sareng diperyogikeun sareng bumi langka ngandung hartos yén aliansi Taliban-Cina janten tantangan énggal pikeun bangsa barat sareng ngalegaan industri pariwisata na. 

Tumiba Kabul ogé ngagaduhan harga politik. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow mangrupikeun juru bicara sareng ahli anu terkenal di dunya anu ngahususkeun kana pangaruh kajahatan sareng térorisme dina industri pariwisata, acara sareng manajemen résiko pariwisata, sareng pariwisata sareng pangwangunan ékonomi. Ti saprak 1990, Tarlow parantos ngabantosan komunitas pariwisata ku masalah sapertos kaamanan perjalanan sareng kaamanan, pamekaran ékonomi, pamasaran kréatip, sareng pamikiran kréatip.

Salaku panulis anu kawéntar dina bidang kaamanan pariwisata, Tarlow mangrupikeun panulis pikeun sababaraha buku ngeunaan kaamanan pariwisata, sareng nyebarkeun seueur tulisan panilitian anu akademik sareng terapan ngeunaan masalah kaamanan kalebet tulisan anu diterbitkeun dina The Futurist, Jurnal Panalitian Perjalanan sareng Manajemén Kaamanan. Rupa-rupa tulisan profesional sareng ilmiah ti Tarlow kalebet tulisan ngeunaan mata pelajaran sapertos: "wisata gelap", tiori térorisme, sareng pangwangunan ékonomi ngalangkungan pariwisata, agama sareng térorisme sareng wisata pelayaran. Tarlow ogé nyerat sareng nyebarkeun buletin pariwisata online turis Tidbits Pariwisata anu dibaca ku rébuan wisatawan tur ahli perjalanan di sakumna dunya dina édisi basa Inggris, Spanyol, sareng Portugis na.

https://safertourism.com/

Leave a Comment

4 Komentar

  • Aya koméntar politik anu langkung henteu terang dina tulisan ieu tibatan terang kana naon anu dijangjikeun judulna.

  • Panginten sapotong provoking & nyatakeun saé, Peter. Dina PM angkat nganggo artos artos éta, dina hiji sisi kuring satuju éta aib total tapi di sisi anu sanés langkung saé anjeunna langkung gaduh (sareng sadayana terang yén anjeunna gaduh & jawab anjeunna) tibatan ka Taliban anu gaduhna, pasti?

  • Sagala salam ka ahli turis anu sadar sareng serius dina artikel analitik anu saé ieu pikeun mangaruhan tumiba Afghanistan di tangan Taliban, anu ngangkat slogan Islam kana gerakan pariwisata sareng perjalanan internasional.

  • Nya, upami anjeun henteu tiasa ngajaga bumi anjeun teratur sareng korupsi maka Gusti ogé moal ngabantosan anjeun ... ..

    Teu aya maksad, teu aya tentara, teu aya kapamimpinan naon waé. Anjeun kedah merangan perang nyalira tibatan nyalahkeun batur. Sakumaha lami anjeun tiasa kéngingkeun nagara deungeun waé kanggo aya di nagara anjeun.