24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Ngabubarkeun Berita Turkménistan Rupa-rupa Berita

Turkmenistan muka rohangan na kanggo penerbangan evakuasi Afghanistan

Turkmenistan muka rohangan na kanggo penerbangan evakuasi Afghanistan
Turkmenistan muka rohangan na kanggo penerbangan evakuasi Afghanistan
Ditulis ku Harry Johnson

Dina kaayaan ieu, minuhan komitmen internasionalna, kalebet anu timbul tina hukum kamanusaan internasional, Turkmenistan bakalan nyayogikeun ruang angkasa na kanggo angkot jalma-jalma ieu ku pesawat-pesawat nagara asing.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Tanggal 15 Agustus, Taliban asup ka Kabul sareng ngadalikeun pinuh ku kota.
  • Nagara Kulon ngévakuasi rayatna ti Afganistan.
  • Turkménistan ngamungkinkeun penerbangan évakuasi Afghanistan nembus ruang udara na.

Kantor pers Kementerian Luar Negeri Turkmenistan ngaluarkeun pernyataan dinten ngumumkeun yén pamaréntah Turkmenistan parantos nyandak kaputusan pikeun muka ruang udara nagara éta pikeun évakuasi penerbangan anu ngalayang warga asing ti Afghanistan.

Turkmenistan muka rohangan na kanggo penerbangan evakuasi Afghanistan

"Sakumaha dipikaterang, sababaraha nagara parantos mimiti ngévakuasi wargana anu aya di Apganistan. Dina kaayaan ieu, minuhan komitmen internasionalna, kalebet anu timbul tina hukum kamanusaan internasional, Turkménistan bakal nyayogikeun ruang angkasa na pikeun angkot jalma-jalma ieu ku pesawat-pesawat nagara asing, ”saur pernyataan Kamentrian Luar Negeri.

Tanggal 15 Agustus, kelompok militan radikal Taliban asup Kabul tanpa aya perlawanan sareng ngadalikeun kendali pinuh ka ibukota Afghanistan dina sababaraha jam. Présidén Apganistan Ashraf Ghani parantos ngungsi ti nagara éta, disangka nyandak artos perbendaharaan $ 169 juta ku anjeunna.

Saprak harita, Wakil Présidén Apganistan Amrullah Saleh nyatakeun yén dirina salaku presiden samentawis nagara, nyungkeun bantosan bersenjata ka Taliban.

Nagara Barat ngévakuasi warga negara sareng staf kedutaanna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment