24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional News Kaséhatan wartos kasalametan piknik kandaraan USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Nalika varian COVID-19 ningkat, masker pameunteu dina kapal terbang parantos robih

Topéng rupa dina kapal terbang

Pikir anjeun siap naék pesawat anjeun sabab masker anjeun? Tahan, anjeun panginten tiasa kejutan. Ngalayang sareng topéng pameunteu dina penerbangan anu panjang teu raoseun. Sababaraha panumpang sering nyéépkeun jam-jaman di jamban ngan ukur ulah masker. Ngalarang ngagem topeng pameunteu ku Delta Variant ngabalukarkeun catetan kasus COVID-19 anyar, henteu diharepkeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Naha anjeun terang yén unggal maskapai ngagaduhan kamampuan pikeun nangtoskeun henteu ngan ukur masker pameunteu anu kedah dianggem tapi ogé jinis topéng naon anu kedah dianggo nalika dina pesawat?
  • Naha anjeun terang bédana antara N95 sareng topéng lawon versus sebutkeun FFP2 bébas klep?
  • Kaseueuran jalma nganggo topéng raray lawon, janten naon anu anjeun anggo upami topéng anu didamel tina lawon dilarang?

Beuki seueur maskapai anu mimiti ngalarang masker pameunteu anu didamel tina lawon, nyebatkeun yén éta sanés panghalang kualitas ngalawan panyebaran COVID-19, khususna kusabab lonjakan kasus anyar anu anyar unggal dinten di panjuru dunya kusabab Delta varian. Éta gantina meryogikeun masker bedah, topeng N95, topéng FFP2 bébas klep, atanapi topéng réspirator FFP3.

Sajauh ieu, Lufthansa, Air France, LATAM, sareng Finnair ngalarang masker pameunteu lawon ogé topéng anu nganggo katup knalpot. Pikirkeun deui. Topéng kalayan knalpot sapertos mobil kalayan knalpot. Éta saé kanggo supir (atanapi dina kasus ieu anu ngagemna), tapi kumaha upami sadayana anu aya di luar éta knalpot? Topéng sanés topéng sanés topéng.

Minggu ieu, Finnair janten operator pangénggalna pikeun ngalarang masker pameunteu lawon dina kapal, ngan ukur nampi topéng bedah, topéng réspirator FFP2 atanapi FFP3 bébas, sareng topéng N95, perusahaan tweet.

Maskapai anu peryogi masker médis - sahenteuna kandel 3 lapisan - nyaéta Air France sareng Lufthansa. LATAM ogé bakal ngijinkeun topéng KN95 sareng N95. Sareng salaku pancegahan tambahan, pikeun panumpang anu nyambung di Lima, aranjeunna kedah ngadobel sareng nambihan topéng anu sanés. Alesan pikeun éta sabab ayeuna Peru ngagaduhan tingkat maot COVID-19 pangluhurna di dunya.

Di Amérika Serikat, kaseueuran maskapai ngamungkinkeun masker pameunteu kaen tapi parantos ngalarang jinis panutup rai sapertos bandanas, syal, topeng ski, gaiters, balaclavas, masker anu aya liang atanapi celah naon waé, masker nganggo valves exhaust, atanapi bahkan topéng kaén. upami éta ngan ukur didamel tina hiji lapisan matéri. Sababaraha jalma ngagem tameng raray palastik, tapi dina kasus United Airlines, aranjeunna nyarios yén éta henteu cekap liputan sareng masih meryogikeun topeng pameunteu di luhur tameng pameunteu. Dina American Airlines, aranjeunna henteu ngantep topéng anu disambungkeun kana pipa atanapi saringan batré.

Administrasi Kaamanan Transportasi AS (TSA) parantos ngaluarkeun sarat masker wajib nalika nganjang kana sadaya transportasi umum, kalebet kapal terbang sareng bandara, dina Januari 2021. Amanat ieu alatan kadaluarsa dina 13 Séptémber 2021, nanging ku gelombang anyar dina COVID-19 kasus kusabab Delta Variants, éta amanat parantos diperpanjang pikeun ngajalankeun dugi ka 18 Januari 2022.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment

1 Comment

  • Data na aya. Topéng henteu jalan! Turunkeun Sieun.
    Tuturkeun élmu!
    Ngajantenkeun Samudera anu najis, nyababkeun Inféksi baktéri nalika nganggo sareng ngajagi penjahat!