24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan pendidikan Berita Pamaréntah News Kaséhatan India Ngabobol Warta wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Dinten Reungit Dunya ogé dirayakeun ku Pariwisata Dunya Dinten

Nalika ditaros upami malaria ngagaduhan pangaruh négatip ka wisatawan Afrika Kidul, 60% pamangku kapentingan anu diwawancara dina usum malaria nembé sapuk kana patarosan éta, nunjukkeun yén malaria ngagaduhan pangaruh négatip pasti kana jumlah wisatawan anu nganjang ka daérah éta. Unggal taun , 20 Agustus diperhatoskeun salaku Hari Reungit Dunya pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan panyawat sareng panyakit anu disababkeun ku nyamuk.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Jumaah, 20 Agustus mangrupikeun Poé Reungit Dunya, alesan pikeun industri perjalanan sareng pariwisata global pikeun nginget sareng neraskeun perjuangan ngalawan ancaman ieu.
  2. Dinten ieu dimaksudkeun pikeun ngadesek jalma-jalma pikeun mikawanoh ancaman anu caket tina panyawat panyakit reungit sapertos malaria & demam berdarah.
  3. Jalma kedah nyoko kana tindakan pencegahan supados tetep aman tina nyahirakan lahir reungit dimana waé di dunya.

Unggal taun dina Poé Reungit Dunya, dunya memperingatkeun papanggihan yén reungit Anopheles awéwé mangrupikeun vektor anu népakeun malaria antara manusa. Panemuan penting ieu, dilakukeun ku Sir Ronald Ross di 1897, janten dasar pikeun sababaraha program pangendalian malaria kalebet Nyemprot Sisa Dalaman sareng Insektisida Dijantenkeun Jaring ogé ngembangkeun ubar pangobatan malaria sareng chemoprophylaxis.

Perayaan éta ngeunaan kumaha penemuan ieu ngarobah jalan sajarah médis.

Sanaos jutaan nyawa parantos disimpen salaku hasil tina papanggihan ieu, malaria teras-terasan nempatkeun beban anu beurat di nagara-nagara anu kapangaruhan, kalayan diperkirakeun 409,000 korban anu disababkeun ku panyakit global dina 2019 hungkul. 

Dina 2014 anu teu tiasa diubaran virus ditanggung reungit éta wisata anu kaancam di Karibia dideteksi di Karibia sareng nyiptakeun ancaman leres pikeun pariwisata.

Kiwari, panaliti Target sareng ilmuwan Malaria di seluruh dunya teras-terasan diajar reungit anu mawa malaria dina usaha tetep payuneun parasit anu teras-terasan sareng milarian cara anu anyar sareng anu langkung saé pikeun ngalawan panyakit.

Warta dina Poé Reungit Dunya datang ti nagara dimana nyamuk mangrupikeun ancaman nyata pikeun kaséhatan sareng kaamanan di India.

Dina kasadaran Poé Reungit Sedunia sumebar ngalangkungan média sosial sakitar perluna dijaga tina reungit.

Kalayan tagline 'Kill Pests, Kill Diseases', perusahaan hama India ngajanjikeun bakal ngajantenkeun unggal rumah sakit-gratis.

Perusahaan ngajalankeun program kasadaran konsumen sareng diskusi dina kerja sama sareng saluran warta anu ngarah.

Ngalangkungan program EMBED (Éliminasi Panyakit Endemik Lahir), GCPL parantos ngaléngkah dina pencegahan malaria dina tingkat akar-akar.

Dina 2015, program ieu dimimitian di Madhya Pradesh kalayan kerja sama sareng Departemen Kaséhatan & Karaharjaan Kulawarga nagara pikeun ngaleungitkeun malaria ti désa endemik anu luhur.

Program ieu parantos ngaliput langkung ti 800 désa di 11 kacamatan Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, sareng Chhattisgarh. GCPL kolaborasi sareng pamangku kapentingan pikeun ngajalankeun program parobihan intensif di daérah kalayan indéks parasit taunan anu luhur dimana résiko transmisi malaria anu paling luhur.

Ieu nyababkeun 24% 824 kampung campur ngalaporkeun 0 kasus malaria ku akhir FY20-21.

Désa-désa sésana aya dina taun 1 tina pipilueun sareng tujuanana ngajantenkeun aranjeunna bebas malaria dina taun 2 sareng taun 3.

Salaku tambahan, GCPL, ngalegaan portopolio pikeun pangendali sareng pengelolaan dengue di 4 kota (Bhopal, Gwalior, Lucknow, sareng Kanpur) sareng ogé nyayogikeun dukungan téknis pikeun Program Kontrol Kasakit Véktor Nasional Lahir (NVBDCP) dina Menteri Kaséhatan & Kulawarga GOI Kasejahteraan.

Ngomentaran kana kasempetan éta, CEO Sunil Kataria, nyarios, "Di GCPL, usaha urang pikeun ngajantenkeun India séhat, aman, sareng bebas tina panyakit anu ditanggung vektor. Kusabab pandemi COVID-19, janten langkung penting pikeun waspada kusabab ancaman dua kali tina panyakit anu ditanggung reungit sareng virus. Dina Poé Reungit Dunya, urang ngadesek sadayana pikeun ngalaksanakeun tindakan pikeun nyegah malaria atanapi dengue.

Kami komitmen pikeun nyetir langkung seueur inisiatif sapertos anu bakal ngajantenkeun jalma anu gaduh kasadaran sareng solusi pikeun merangan pikasieuneun reungit.

Sistem Informasi Manajemén Kaséhatan (HMIS), dasbor data tina Misi Kaséhatan Nasional (NHM), ngalaporkeun rébuan kasus malaria sareng kasus dengue di India antara April 2020 dugi ka Maret 2021.

Salain tina pangaruh kaséhatan, beban sosial ékonomi atanapi biaya taunan di nagara kusabab malaria sareng dengue jauh langkung luhur.

Nyandak kapedulian ngeunaan masalah ieu, GCPL ngalangkungan inisiatif sosial sareng produk inovatif na tujuan pikeun ngadorong parobihan paripolah di antara urang pikeun nyalindungan diri tina panyawat ditanggung reungit.

Adv. Jayant Deshpande, Sekretaris Kehormatan, Asosiasi Kontrol Serangga Bumi (HICA) - badan industri séktor inséktisida rumah tangga, saurna, "Kanggo ngungkulan bahaya anu ditimbulkeun ku reungit, kedah nganggo solusi anu pantes sareng dipercaya waé.

Pasar kabanjiran ku produk palsu sapertos batang menyan nyamuk nyamuk haram sareng teu nganggo anu ngandung bahan bahaya.

Produk ieu ti pamaén anu teu sopan sigana langkung mirah tapi henteu ngaliwat prosés manufaktur anu diatur sareng cék dasar ngeunaan parameter kaamanan kulit, panon, sareng sistem pernapasan anu diamanatkeun pikeun sadaya produk inséktisida bumi.

Sadaya dupa obat penghéam reungit ilegal ngalanggar norma sareng henteu diuji dina parameter anu disebut tadi. Sagala panggunaan tongkat dupa obat nyamuk ilegal ieu bahaya pisan pikeun kaséhatan warga di sagala kelompok umur. Kami ngarékoméndasikeun pisan ka sadayana pikeun ngan ukur nganggo formulasi sareng produk anu disahkeun ku pamaréntah. "

Dr. Myriam Sidibe, ahli kaséhatan global sareng profésor kehormatan prakték di London School of Hygiene and Tropical Medicine, saurna, "India parantos ngalakukeun padamelan anu saé pikeun turunkeun kasus malaria sareng dengue salami 5 taun ka pengker. Nalika urang sadayana nyaluyukeun kahirupan urang pikeun nyegah COVID-19, usaha pikeun ngirangan ngirangan pangaruh panyakit ditanggung reungit kedah dilanjutkeun.

Pamaréntah panginten sadayana ngagentos dek pikeun ngungkulan pandemi COVID-19, tapi urang henteu kedah ngeureunkeun kampanye panjang urang ngalawan reungit. Kemitraan publik-swasta bakal kritis dina nurunkeun beban sosial ékonomi di India kusabab malaria, dengue, sareng panyakit sapertos kitu.

Kemitraan ieu tiasa nyababkeun seueur inovasi sareng modél anu pikaresepeun pikeun nyegah panyebaran panyakit anu ditanggung reungit. "

Cuthbert Ncube tina Babi Pariwisata Afrikad ngingetkeun panyakit anu ditanggung reungit dunya pikeun tetep janten ancaman pikeun industri perjalanan sareng pariwisata khususna di Afrika, sareng teu kedah hilap nalika ngalaman krisis COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment