24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan Warta Breaking Sri Lanka piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Sri Lanka neraskeun lockdown énggal nalika korban maot COVID

Sri Lanka neraskeun lockdown énggal nalika korban maot COVID
Sri Lanka neraskeun lockdown énggal nalika korban maot COVID
Ditulis ku Harry Johnson

Bangsa-bangsa kapuloan kedah ngalakukeun tindakan anu drastis dina upaya ngahambat panyebaran virus corona, sabab inféksi sareng panyakit anu ngageleger ngalangkungan rumah sakit, kamar mayit sareng krematorium di Sri Lanka.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Sri Lanka ngumumkeun lockdown 10 dinten énggal.
  • Kasus COVID-19 anu anyar di Sri Lanka naék pisan.
  • Pandemi spiking ngabahekeun rumah sakit sareng kamar mayit Sri Lanka.

Sri Lanka kapaksa tunduh kana tekanan anu parah ti ahli médis saatos éta nyatakeun korban kematian COVID-19 sadinten pangluhurna 187 sareng 3,793 kasus énggal dina Rebo sareng parantos ngumumkeun penguncian 10 dinten anu dimimitian wengi ayeuna.

Sri Lanka neraskeun lockdown énggal nalika korban maot COVID

Bangsa-bangsa kapuloan kedah ngalakukeun tindakan anu drastis dina upaya ngahambat panyebaran virus corona, sabab inféksi sareng panyakit anu ngageleger ngalangkungan rumah sakit, kamar mayit sareng krematorium di Sri Lanka.

Sri Lanka parantos ngalaporkeun total 372,079 inféksi ti saprak mimiti wabah taun ka tukang, kalayan 6,604 maotna. Para ahli kasihatan nyatakeun yén tol anu saéna sahenteuna dua kali langkung seueur.

"Lockdown Nasional berlaku ti jam 10 wengi dinten ayeuna (20 Agustus) dugi ka Senén (30 Agustus). Sadaya jasa penting bakal fungsina sakumaha normal, ” Menteri Kaséhatan Keheliya Rambukwella nyarios dina Twitter.

Menteri ngora pikeun kaséhatan, Channa Jayasumana, parantos nyebat Delta varian virus "bom kuat anu parantos ngabeledug di Colombo sareng sumebar di tempat sanés".

Profesional médis, pamimpin agama, politikus sareng pangusaha parantos nyungkeun lockdown nasional langsung pikeun ngabendung panyebaran inféksi.

Perhatosan yén rumah sakit sareng kamar mayit ngahontal kapasitas maksimumna, dokter sareng serikat buruh teras-terasan ngadesek pamaréntah pikeun maksa.

Pamaréntah Sri Lankan nyangsang aksi éta, nyutat ékonomi anu gering.

Inféksi sapopoé Sri Lanka parantos langkung ti dua kali dina sabulan rata-rata 3,897.

Rumah sakit di nagara 21 juta jalma seueur pisan sareng pasén COVID-19 salaku varian Delta anu tiasa ditransmisikeun ngalangkungan penduduk.

Seueur larangan anu parantos dilaksanakeun, kalayan sakola, gimn sareng kolam renang ditutup sareng acara kawinan sareng acara musik dilarang. Otoritas ogé netepkeun jam malam ti Senén, ngawatesan gerak ti 10 sonten dugi ka 4 énjing unggal dinten.

Gelombang inféksi katilu Sri Lanka parantos disalahkeun dina perayaan tradisional Sinhala sareng Tahun Baru Tamil dina pertengahan April.

handap mangrupa bulan konci lockdown, pamaréntah dibuka deui nagara dina Juni ngandelkeun drive vaksinasi agrésif salaku strategi utamina pikeun nungkulan panyebaran éta.

Sakitar saparapat penduduk Sri Lanka parantos divaksinasi pinuh, seuseueurna di antawisna vaksin Sinofarm Cina.

Sri Lanka ogé parantos nyatujuan Pfizer, Moderna, AstraZeneca sareng nembak Rusia Sputnik V.

Sanaos langkung ti lima juta ti 21 juta penduduk nampi dua dosis vaksin, virus na parantos nginfeksi langkung seueur jalma saluareun kapasitas rumah sakit sektor swasta sareng swasta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment