palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Cruising News Kaséhatan Industri silaturahmi wartos Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita

Perjalanan Cicih di Kota New York kuring, Kode Pos Manhattan

Kasalametan perjalanan

Abdi tiasa ngahaja pacilingan anu dieusi ku Prada sareng LV, tapi anu kuring hoyong LANGSUNG nyaéta kasempetan pikeun aman ngalalana di luar Kode Pos kuring.

Nalika kuring ngupingkeun MSNBC, FOX sareng CNN, kuring diperhatoskeun ngeunaan varian COVID, kabutuhan anu némbakan pikeun nembak booster, jumlah jalma anu gering sareng pati ngorondang ngalangkungan cakrawala.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Salami dua taun, kuring parantos dijajah di apartemen kuring, isin-isin ngalengkah ka kota sapinuhna masked, nyingkahan kontak sareng jalma dewasa, barudak, sareng anu keprok imunisasi.
  2. Kuring ati-ati nyingkirkeun anjing sareng piaraan sanésna, ngawatesan hubungan pribadi pikeun ahli terapi fisik kuring, palatih olahraga, kasir supermarket, sareng resepsionis méja payuneun gim kuring.
  3. Ieu NO CARA pikeun hirup salamet COVID!

Nunjuk ramo | Saha anu disalahkeun?

  • Aya seueur anu kedah disalahkeun - dimimitian ku sirah Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) anu teuing éra pikeun gancang ngaidentipikasi pandemi nalika anjeunna ningali.
  • Sekretaris Jénderal WHO dituturkeun raket nalika nyalahkeun ku éksékutip senior anu ngasilkeun jutaan dolar dina industri jalur pelayaran anu teuing ditambel artos aranjeunna kanggo nelepon kaayaan darurat - sanaos aranjeunna kaémutan ku ahli médis pangalaman. .
  • Salajengna saluyu sareng anu disalahkeun nyaéta sutradara bandara anu langkung paduli kana nunda peringkat tibatan investasi artos pikeun ningkatkeun sistem HVAC, ngagentos jati sareng perlengkapan ku bahan antimikroba atanapi ngadamel robot sareng téknologi anyar pikeun ningkatkeun operasi anu teu kontak.
  • Anu disalahkeun ogé éksékutip maskapai. Aranjeunna sering ogé resep nyumputkeun nomer COVID di tukangeun brosur herang sareng pidéo anu mahal tibatan ningkatkeun sistem HVAC, ngagentos lawon sareng perlengkapan ku produk antimikroba, atanapi nambihan robot kana daptar pagawéna.

Ngajalankeun saluyu sareng eksekutif ieu nyaéta pamimpin pariwisata anu cicing dina "kapal selam konéng" sabab teuing naif atanapi teuing myopik pikeun mikawanoh panyakit nalika ngalangkungan wates, dermaga, portal, sareng tarmacs, nyerang nagara-nagara sareng nyerang babaturan, kulawarga, jeung nu datang. Ragrag kana rawa ieu aya turis anu jago pisan ku ego sareng narsisna pikeun nyadar yén sakapeung angen-angen sareng kahoyong paling ditunda pikeun kahadéan batur sareng ayeuna panginten sanes waktos anu pangsaéna pikeun ngiringan rally motor atanapi surak dina tim olahraga kalayan ratusan sareng rébuan wisatawan anu resep.

Éta mungkin waé?

Unggal menit unggal dinten, ténis televisi gaduh téroritas pikeun nyanghareupan kaméra sareng nyarios ka jutaan pemirsa yén sanaos sadayana peringatan anu pikasieuneun, ayeuna waktuna pikeun ngalangkungan kasalametan anu tiasa dipertanyakan ngeunaan lingkungan urang sareng ngumbara ka tujuan anu ngagaduhan inféksi COVID-19 . Restauranteurs hoyong kami didatangan réstoranana paduli status virus urang. Pesenna nyorong urang nyandak kartu kiridit, murangkalih, kulawarga, sareng rerencangan sareng nyéépkeun sababaraha jam payun tuangeun sareng nginum di rohangan luar angkasa anu panginten henteu ngagaduhan sistem HVAC anu paling canggih atanapi padamel anu masker sareng maskét.

Tpimpinan industri ourismp tacan ngaku yén kagiatan pariwisata, khususna perjalanan, mangrupikeun kendaraan pikeun panyebaran panyakit; industri kedah janten payuneun pencegahan panyakit - ngararancang sareng ngalaksanakeun protokol kaséhatan, kaamanan, sistem, sareng prosedur. Pejabat pamaréntah anu tanggung jawab pariwisata kedah sacara umum ngaidentipikasi peran sareng tanggung jawabna, sabab éta hubungan antara pandemik sareng konstituénna, nempatkeun aranjeunna dina posisi pikeun ngawatesan atanapi bahkan nyaram perjalanan salaku ukuran pikeun ngatur résiko anu ditepikeun ku népakeun virus.

COVID-19 parantos nyiptakeun lingkungan pariwisata anu teu pasti anu moal musna. Sanajan COVID-19 henteu aya ancaman deui, virus anyar sareng panyakit sanés bakal mendakan jalan pikeun asup ka dunya urang, sareng sakali deui industri bakal nyanghareupan kateupastian (nyaéta, salami krisis, ngadukung kabijakan ti pamaréntah, wisata tingkah laku). 

Olahtalatah pamaréntah sono

Panilitian nunjukkeun yén pesen COVID-19 anu dibiayaan pamaréntah henteu jalan (langkung ngabingungkeun tibatan informatif). Pesen na rusak sabab henteu ngahontal target pasar utama sareng henteu nyayogikeun inpormasi anu saluyu sareng anu manpaat sareng praktis.

Pimpinan hotél, perjalanan, sareng pariwisata ogé sibuk nyiptakeun pidéo warna-warni sareng personel maskapai menari sareng palayan dina skateboard; Nanging, pesen-pesen ieu henteu dugi ka pasar target. Kunaon Kusabab dina industri pariwisata, aranjeunna henteu nyarioskeun anu nyandak kaputusan utama perjalanan, awéwé, sareng henteu ngaku kasieunan perjalanan nalika COVID-19.

New York téh meryogikeun sertipikat vaksinasi COVID-19s pikeun ampir sadayana perjalanan-patali.

Awéwé dina fokus

Nalika ngeunaan masalah kaamanan sareng kaamanan, awéwé langkung nungtut tibatan lalaki dina hal tindakan kaamanan anu diperyogikeun aranjeunna upami aranjeunna badé "ngaraos aman" nalika ngumbara.

Protokol anu aranjeunna milari kalebet kabersihan anu saé, panggunaan disinféktan, ayana kasihatan sareng inpormasi ku ahli kaséhatan anu disertifikasi (nyaéta, dokter, perawat, paramédis), sertifikasi resmi anu ditepikeun ku sumber anu dipercaya (ie, rumah sakit, sakola médis) , sareng kaputusan kasehatan dumasar kana data ilmiah sareng henteu dina insentif kauangan.

Awéwé nyangka yén hotél bakal nyayogikeun beberesih jero sareng seueur pangumbah tangan staf. Tamu sareng staf kedah masker, rohangan umum kedah diberesihan sareng didisinfeksi dina jadwal anu diterbitkeun sareng kalebet ruang umum, titik kontak (nyaéta, pager, méja, gagang, tilelep).

Kamar buruan kedahna aya dina rohangan (ruang) pikeun didesinfeksi sareng lift sareng eskalator. Sarana di kamar sapertos jarak jauh TV, saklar lampu, sareng termostat kedah janten bagian tina protokolna. Bayaran pikeun sadaya jasa kedah éléktronik, sareng sanitizer tangan berbasis alkohol sayogi di unggal lantai di lebet ka hotél sareng daérah tuangeun / inuman. Parasmanan kedah dileungitkeun atanapi didesain ulang kanggo janten padamel.

Awéwé hoyong ngumbara sareng gaduh artos kanggo nyéépkeun. Pangalaman perjalanan nawiskeun kabur tina rutinitas sadidinten bari nawiskeun kasempetan pikeun ngariung sosial sareng pelesir hedonik. Penting pikeun dicatet yén awéwé parantos ngirangan waktos perjalanan sareng panilitian (Brooks sareng Saad, 2020) mendakan yén 60% warga awéwé AS ngalaman sieun sareng hariwang ngeunaan katépaan COVID-19. Panilitian anu sanés mendakan yén sieun, hoream, sareng kadang ambek parantos janten réspon émosional anu épéktip anu aya hubunganana sareng ngajaga kasalametan fisikna nalika COVID-19. Wisatawan awéwé ningali résiko kaséhatan tina virus, ngadorong kana asa-asa anu antukna mekar janten sieun. Sakali sieun tina résiko kaséhatan ditanggap tina virus janten emosi dominan, aranjeunna condong nyingkahan perilaku tangtu sapertos perjalanan.

Ngaleungitkeun silo

Pikeun ngirangan kasieun perjalanan aranjeunna, industri kedah ngeureunkeun pendekatan silo na anu ngabagi industri sareng ngahasilkeun pesen anu campuran. Kalayan damel sacara kooperatif, industri tiasa nyayogikeun konéktipitas antara sadaya séktor ngajantenkeun pangalaman perjalanan kirang pikasieuneun. Perjalanan ka / ti tujuan kedah lancar, tina transportasi darat ka penerbangan domestik sareng internasional, akomodasi, sareng tuang sareng protokol standar anu katingali jelas sapanjang perjalanan.

Sektor publik sareng swasta anu tanggung jawab pariwisata kedah sacara umum ngabagi pengamatan sareng rekomendasi aranjeunna sareng rapat anu teu dibatesan sareng henteu dikoreksi ku konsultan hubungan masarakat. Média sareng konsumén kedah terang sareng ngartos prosés pamikiran pikeun kaputusan anu dilakukeun pikeun ngarambat (atanapi henteu); pikeun muka wates (atanapi henteu); pikeun netepkeun protokol kaamanan, sanitasi, sareng kaamanan (atanapi henteu); sareng upami aya variasi, alesanana béntenna.

Sadayana pamimpin umum sareng swasta sareng konsumén kedah ilubiung dina desain, palaksanaan, sareng panggunaan produk Podomoro, sistem, sareng prosedur anu énggal kalayan bagian anu terpadu sacara vertikal sareng horisontal. Kapamimpinan kedahna asalna tina industri, dumasarkeun kana kamampuan sareng henteu kana hubungan pamaréntah atanapi pangaruh pribadi, atanapi kabeungharan.

Pikeun ngirangan kasieun sareng mitigasi résiko anu aya hubunganana sareng perjalanan COVID, industri kedah:

1. Ngungkulan sadaya kasempetan anu dipikaterang pikeun panyebaran virus (panyaringan kasihatan tamu sareng padamel unggal dinten).

2. Peryogi buktos vaksinasi tamu sateuacan nampi reservasi sareng pendaptaran.

3. Nerapkeun jarak sosial sapanjang tujuan sareng akomodasi.

4. Tempatkeun halangan fisik antara palancong, tamu, sareng padamel.

5. Larang rame teuing di bandara, maskapai, atraksi, acara, réstoran, sareng hotél.

Normal anu anyar bakal janten tindakan balancing antara ngajaga pangalaman anu nyugemakeun pikeun wisatawan sareng patuh kana tindakan anu ketat anu dilakukeun ku pihak berwenang ngeunaan protokol kaamanan sareng kabersihan.

Pikiran kuring bérés

Upami sadaya peringatan sareng "kumaha upami" henteu ngayakinkeun ... pikeun nunda perjalanan, patarosan anu peryogi waleran sateuacan nyerahkeun kartu kiridit ka agén perjalanan kalebet:

1. Naon tingkat COVID-19 sumebar di tempat anu dituju? Naha jumlah inféksi sareng / atanapi maotna kaluhur atanapi kahandap?

2. Naon tingkat COVID-19 sumebar di komunitas anjeun nyalira?

3. Naha anjeun bakal tiasa ngajauhan diri (paling henteu 6 kaki) ti jalma anu anjeun angkat?

4. Naha réréncangan perjalanan / kulawarga anjeun dina résiko tinggi pikeun COVID-19?

5. Naha anjeun cicing sareng jalma COVID-19 anu résiko luhur?

6. Naha pamaréntah nagara atanapi lokal dimana anjeun cicing sareng / atanapi dina tujuan anjeun ngajantenkeun anjeun tetep dikarantina salami 14 dinten saatos ngumbara?

7. Upami anjeun kaserang COVID-19, naha anjeun kedah sono kana padamelan atanapi kawajiban anu sanés?

8. Upami anjeun gering nalika ngumbara, naon protokol anu diperyogikeun ku pamaréntah daérah sareng kumaha status kasehatan (rumah sakit, dokter, ubar) di tempat anu dituju? Naha asuransi anjeun bakal nanggung biaya ieu?

Lumangsungna kalayan ati-ati

Mobilna

Upami modeu perjalanan anjeun nyaéta mobil, perencanaan pra-perjalanan meryogikeun beberesih sareng pembersihan total kendaraan. Unggal permukaan kedah diusap ka handap (windows, sabuk korsi sareng buckles, setir, gagang panto, kendali, lantai, jst). Salaku tambahan pikeun snacks sareng cai, gaduh bekel cadangan tisu anti baktéri sareng pembersih tangan. Sakali sadayana aya dina mobil, tetep jandéla kabuka nalika mungkin. Upami ieu henteu tiasa dilakukeun, anggo A / C sareng atur ventilasi hawa kana modeu non-resirkulasi.

Batesan jumlah jalma anu ngumbara dina mobil anu sami sareng nyiapkeun sadayana pikeun nganggo topéng (tempatna milikna, sanés salaku popok gado). Ngeureunkeun pikeun gas atanapi snacks? Nunjukkeun lumpat pikeun bénsin sareng / atanapi jajanan - saha waé anu henteu résiko tinggi. "Lumpat" kedah leres-leres topéng sareng nganggo tangan anu bersih / sanitasi sateuacan lebet kana mobil.

pesawat

21 Januari 2021, aturan anu ditetepkeun ku pamaréntah féderal netepkeun yén éta mangrupikeun "pelanggaran hukum féderal TEU nganggo topéng dina transportasi umum (Pedoman CDC). Sadaya penerbangan komérsial kedahna panumpang nganggo topéng pameunteu (kalebet murangkalih yuswa 2 atanapi langkung). ”

Percanten ka sasaha! Anjeun henteu terang saha anu calik di gigireunna, payuneun anjeun, sareng 3 jajar di tukangeun anjeun - kitu topeng nepi! Salaku tambahan, jaga tangan tetep bersih sareng hindarkeun noel permukaan, wajah anjeun, sareng bagian sanés awak anjeun.

Parks

Kalayan média sareng ahli Podomoro nyarankeun kagiatan luar, kahadiran taman parantos ningkat. Upami anjeun mutuskeun daptar-pikeun terapi leuweung, ngaidentipikasi taman anu caket ka bumi (dianggap kirang picilakaeun) sareng kontak manajemén taman pikeun nangtoskeun naha fasilitas éta patepung protokol COVID kalayan fasilitas toilet anu kabuka sareng bersih (kalebet cai ngalir, tisu toilet, sabun, sareng anduk tangan anu tiasa dianggo). Naha tempat kaulinan kabuka sareng nohonan padoman CDC pikeun jarak sareng sanitasi? Upami taman nawiskeun kolam renang, bak panas, atanapi tempat ulin dumasar cai sanésna, sistem naon anu dianggo pikeun ngajagi tamu aman sareng COVID-19 gratis?

Upami anjeun sareng / atanapi réncang perjalanan anjeun gering, parantos diuji positip atanapi nembé kakeunaan COVID-19 - TEU BISA, sareng henteu paduli status kaséhatan, tong pernah sering taman anu rame.

Hotél / BnBs

Sateuacan ngabagi inpormasi kartu kiridit pikeun nyéépkeun kamar, nalungtik hotél atanapi program ngabersihkeun harta bumi (produk anu dianggo, frekuensi beberesih, upami padamel ditopang sareng dijentrekeun, bakalan aya 24 jam rohangan kosong saatos tamu angkat, sareng anjeun nempatan rohangan?).

Sugan éta anu pangsaéna pikeun ngabersihan rohangan anjeun nyalira (ngan pastikeun). Bawa bekelan beberesih karesep anjeun nyalira sareng bersihkeun permukaan sateuacan anjeun sareng réréncangan / kulawarga nempatan rohangan éta.

Henteu Campuran

Upami anjeun saurang anu nyandak résiko sareng ngarencanakeun indit bari teu nampi protokol vaksin, kéngingkeun tés viral 1-3 dinten sateuacan angkat. Nganggo topéng dina sadaya angkutan umum sareng rohangan jero rohangan (kalebet bandara sareng stasiun karéta). Nyingkahan balaréa sareng cicing sahenteuna 6 méter jauhna - ti ampir sadayana. Ngumbah sareng ngabersihkeun panangan anjeun sering-sering sareng sanitasi tangan anu sahenteuna 60 persén alkohol. Nguji kedah diulang 3-5 dinten saatos perjalanan sareng siap-siap cicing di bumi sareng nganggo karantina sahenteuna 7 dinten saatos perjalanan ... sanaos anjeun négatip. Upami anjeun uji positip, ngasingkeun diri nyalindung ka batur. Teu siap diuji deui? Kantun cicing di bumi diasingkeun salami 10-dinten saatos balik ti perjalanan.

Inpormasi perjalanan

Kanggo inpormasi perjalanan anu diperbarui, sumber anu saé nyaéta: https://travel.state.gov/content/travel/en/traveladvisories/COVID-19-Country-Specific-Information.html

© Dr. Elinor Garely. Tulisan hak cipta ieu, kalebet poto anu saleresna, moal dicandak deui tanpa idin tinulis ti panulis.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr. Elinor Garely - khusus pikeun eTN sareng editor dina kapala, wines.travel

Leave a Comment

1 Comment

  • Upami aturan sareng pamundut ieu dituturkeun, dunya panginten tiasa langkung saé.