Berita Breaking Australia Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Protes jalanan telenges pecel di Sydney sareng Melbourne, ratusan ditahan

Protes jalanan telenges pecel di Sydney sareng Melbourne, ratusan ditahan
Protes jalanan telenges pecel di Sydney sareng Melbourne, ratusan ditahan
Ditulis ku Harry Johnson

Dihareupeun pawai, pulisi nyatakeun kabijakan nol-toléransi pikeun protés naon waé di Sydney, sareng wakil komisaris kepolisian New South Wales Mal Lanyon nyatakeun sakitar 1,400 perwira bakal dikerahkan pikeun tujuan éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Urang Australi protés larangan anti COVID.
  • Protes Sydney sareng Melbourne nyababkeun bentrok sareng pulisi.
  • Puluhan démonstran ditahan.

Protes anu telenges bitu ayeuna di dua kota gedé di Australia. Démonstrasi dinten Sabtu siang di Sydney sareng Melbourne, kalayan rébuan warga Australi nyempad tindakan anti-COVID-19 anu ketat, lockdowns coronavirus sareng paréntah curfew, nyebarkeun slogan sareng ngempelkeun tanda anti larangan, gancang ningkat kana protés anu panas sareng bentrok sareng pulisi, anu némbalan semprot cabé, blok jalan sareng sababaraha tangkepan.

Protes jalanan telenges pecel di Sydney sareng Melbourne, ratusan ditahan

Cuplikan anu dilakukeun sacara online nunjukkeun ramé anu ngalangkungan Melbourne, dina sababaraha waktos bentrok sareng ayana pulisi beurat dikerahkan pikeun ngahalangan pawai. Semprot cabé dikaluarkeun dina démo salaku réspon.

Sajumlah penangkapan ogé direkam di Sydney, dimana saurang lalaki kadéngé ngagorowok "naha anjeun néwak kuring?" sabab anjeunna kaboyong ku petugas.

Dihareupeun pawai, pulisi nyatakeun kabijakan nol-toléransi pikeun protés naon waé di Sydney, sareng wakil komisaris kepolisian New South Wales Mal Lanyon nyatakeun sakitar 1,400 perwira bakal dikerahkan pikeun tujuan éta. Lanyon negeskeun "Ieu sanés ngeunaan lirénkeun pidato bébas, ieu ngeunaan lirén panyebaran virus," sedengkeun menteri pulisi nagara David Elliott ngingetkeun demonstran bakal nyanghareupan "kakuatan pinuh ku pulisi NSW."

Salian ti penyebaran pulisi ageung, otoritas ogé maréntahkeun jasa rideshare pikeun henteu ngangkut panumpang ka Distrik Usaha Pusat Sydney, bari karéta-karéta moal lirén di sababaraha stasiun di peuntas kota, numutkeun laporan lokal. Pamblokir jalan pulisi ogé katingali di Sydney, upaya nutup jalan-jalan utama pikeun protés.

Demo sumping pas saatos pejabat di New South Wales ngumumkeun penguncian COVID-19 dina dinten Jumaah, diatur nempatkeun ampir satengahna Sydney5 juta warga dina jam malam unggal wengi dugi ka pertengahan Séptémber. Urutan anu sami parantos aya di Melbourne, hartosna langkung ti saparapat AustraliaPopulasi bakal tetep dina larangan lockdown, anu ngabutuhkeun warga tetep di bumi sareng sababaraha pengecualian.

Perdana Menteri NSW Gladys Berejiklian nyatakeun yén perhatosan diperyogikeun pikeun ngalambatkeun penyebaran varian Delta anu langkung tepa, anu ngadorong lonjakan kasus-kasus di sakumna nagara. Éta ngalaporkeun 825 inféksi anu diala lokal dina dinten Sabtu, paningkatan anu signifikan tina 644 jangkung dinten sateuacanna. 

Nagara Victoria, dimana ayana Melbourne, parantos langkung saé dina sababaraha minggu ka pengker, sanaos mimiti katingali dina kasus, ngalaporkeun 61 salami 24 jam terakhir, dugi ti 57 dua dinten terakhir. Victoria pencét puncak na Agustus kamari, nalika ningali jangkungna sepanjang waktos 687 inféksi dina hiji dinten.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment