24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah wartos kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Amérika Serikat Kalér-wétan gagang pikeun mogok Hurricane Henri

Amérika Serikat Kalér-wétan gagang pikeun mogok Hurricane Henri
Amérika Serikat Kalér-wétan gagang pikeun mogok Hurricane Henri
Ditulis ku Harry Johnson

Kalayan kecepatan angin ayeuna sakitar 75mph, Henri diperkirakeun adonan Long Island atanapi kidul New England dinten Minggu.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Badai Tropis Henri ditingkatkeun nepi ka topan.
  • Peringatan cuaca anu parah parantos dikaluarkeun di belah wétan-wétan Amérika Serikat.
  • Hujan ageung diperkirakeun, ku Pusat Hurricane Nasional peringatan dugi ka 10 inci curah hujan di sababaraha daérah.

Badai Tropis Henri parantos ditingkatkeun dinten ayeuna ka tingkat topan ku Pusat Hurricane Nasional AS. Henri ditingkatkeun tina badai tropis kana badai dina dinten Sabtu énjing, sareng diperkirakeun badarat dina Minggu. 

Administrator FEMA Deanne Criswell

Peringatan cuaca anu parah parantos dikaluarkeun di belah wétan-kalér AS, sabab Hurricane Henri ngalacak ka belah kulon kalér-Atlantik.

Kalayan kecepatan angin ayeuna sakitar 75mph, Henri diperkirakeun adonan Long Island atanapi kidul New England énjing.

Upami éta nyerang Long Island, éta bakal janten topan munggaran anu mogok ka ditu ti saprak Gloria di 1985. Upami badarat di New England, éta bakal janten topan anu munggaran saprak Bob di 1991, anu maéhan 15 jalma sareng ngabunuh tagihan langkung ti $ 1.5 milyar dina karusakan.

Henri ayeuna nuju ngebutkeun kecepatan angin sakitar 75mph (120kph) ka arah Amérika Serikat, sareng diperkirakeun nguatkeun nalika caket darat. Peringatan gelombang badai parantos dikaluarkeun ti New York ka Massachusetts. Gubernur di nagara-nagara ieu, ogé di Connecticut sareng Rhode Island, parantos disarankan pikeun perjalanan anu teu perlu. Connecticut sareng Massachusetts ogé parantos nyungkeun anggota Garda Nasional pikeun tugas aktif salaku persiapan datangna Henri.

Hujan ageung diperkirakeun, ku Pusat Topan Nasional pangeling-eling nepi ka 10 inci curah hujan di sababaraha daérah. "Hujan ageung ti Henri tiasa nyababkeun banjir kilat, perkotaan, sareng banjir alit," pusatna nyarankeun, nambihan yén "puting beliung atanapi dua" tiasa kajantenan di New England dinten Minggu.

New England parantos disidem saatos sababaraha minggu hujan ageung. Badan Manajemén Darurat Federal (FEMA) pangurus Deanne Criswell nyarios dina dinten Sabtu yén kaayaan anu ka cai ieu hartosna Henri tiasa gampang mencabut tangkal sareng saluran listrik, anu berpotensi nyababkeun sababaraha dinten pareum.

"Urang bakal ningali pareum listrik, urang bakal ningali tangkal anu turun, sareng bahkan saatos badai ngalangkung, ancaman tumiba tangkal sareng anggota awak masih di luar sana," saur anjeunna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment