24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
kabudayaan Industri silaturahmi wartos Tanzania Ngabobol Warta piknik trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Salamet ti ucing ageung Afrika: Ahli satwa sareng pariwisata hariwang

Ucing badag Afrika

Nyirian Poé Singa Dunya bulan ieu, konservasi satwa di Afrika hariwang pikeun masa depan salah sahiji ucing ageung na di Afrika - singa-singa - di buana saatos jumlah sindikat perampok anu milarian bagian awakna. Kelompok konservasi satwa sareng organisasi amal di Afrika hariwang kana kasus naékna pemburuan singa, kalolobaanna di Afrika Kulon dimana sato-sato kasohor ieu dibahayakeun sacara kritis, sedengkeun perburuan naék parantos ningkat di daérah wétan sareng kidul Afrika.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Permintaan anu ningkat pikeun bagian singa di Asia Tenggara parantos ngadorong pemburuan di Afrika.
  2. Pelanggaran penjaga ternak di taman konservasi satwa dugi ka ayeuna ngabalukarkeun konflik antara penjaga ternak nomaden.
  3. Ieu nyababkeun maéhan singa ku karacunan, némbak ku tumbak, sareng panah anu diracun.

"Kajadian luhur tina karacunan singa ogé parantos dilaporkeun di Afrika Wétan salaku komunitas nomaden males balik saatos serangan ka ternakna, "saur Edith Kabesiime, Manajer Kampanye Satwa di kantor Perlindungan Sato Dunya di Kénya.

Cagar Alam - Camp Kawah Ngorongoro

Anjeunna nyarioskeun yén paménta pikeun produk singa, sapertos tulang sareng waos, dina industri ubar hérbal anu ngembang ogé parantos nyababkeun perburuan di alam liar di Afrika.

Kabesiime nyarios yén ancaman anu sanés pikeun singa Afrika kalebet pembibitan tawanan sareng moro piala, nambihan yén panerapan kawijakan, peraturan, sareng kampanye anu langkung luhur mangrupikeun konci pikeun nyalametkeun karnivora sareng ngadukung ketahanan habitat alam buana.

Populasi singa Afrika diperkirakeun turun sakitar 50% salami 25 taun ka pengker. Ahli konservasi nyarioskeun yén aya ancaman anu nyata pikeun salamet singa tina kaleungitan habitat, penganiayaan tina konflik manusa, sareng mekarkeun perdagangan ilegal di bagian singa.

"Singa mangrupikeun bagian anu penting tina kaanekaragaman hayati sareng ékosistem alam urang, sareng acara ieu bakal ngabantosan sanés ngan ukur pikeun ngangkat kasadaran pikeun kaayaan aranjeunna tapi ogé bakal nyorot kana seueur kasuksésan anu kedah urang skala pikeun mastikeun kelestarian kahareupna," Kénya Tourism Menteri Pak Najib Balala nyarios.

Statistik ti Perlindungan Sato Dunya nunjukkeun yén populasi singa di Afrika ayeuna diperkirakeun 20,000, turun tina sakitar 200,000 singa saratus taun ka pengker.

Afrika Kidul mangrupikeun hiji-hijina bangsa anu ngijinkeun beternak singa ageung, dimana sato-sato sering disimpen dina kurungan atanapi kandang.

Maéhan singa pikeun tulangna sareng bagian sanésna muncul salaku ancaman anu langkung énggal. Sanaos tulang singa sanés bagian tina pangobatan tradisional Tionghoa, sabab populasi macan turun, produk anu langkung gampang pikeun pasaran liar ieu asup ka pasar liar.

Singa mangrupikeun sato wisata anu paling tur ngarah, narik seueur wisatawan dina safari di Afrika Wétan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment