24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos Tanzania Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Perlindungan Badak Hideung anu kaancam di Tanzania nyandak léngkah anyar, ngabantosan wisata

Perlindungan Badak Hideung anu kaancam hartosna panyalindungan pariwisata

Daérah Konservasi Ngorongoro di Tanzania minggu ieu ngaluncurkeun metode panyalindungan énggal pikeun nyalametkeun badak hideung anu paling kaancam dina ékosistem konservasina sareng sésana daérah Afrika Wétan. Babarengan sareng Kamentrian Sumber Daya Alam sareng Pariwisata kalayan dukungan téknis ti Frankfurt Zoological Society (FZS), Otoritas Daérah Konservasi Ngorongoro (NCAA) ayeuna mayungan populasi badakna ku tanda-tanda khusus sareng alat éléktronik pikeun monitoring radio pikeun gampang dilacak.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Sapuluh badak bakal ditandaan di daérah konservasi dugi ka bulan ieu.
  2. Jumlah badak anu cicing di jero Kawah Ngorongoro parantos tumuh janten 71, diantarana 22 lalaki sareng 49 awéwé.
  3. Sadaya badak anu cicing di Tanzania bakal ditandaan kalayan ngaidentipikasi angka anu diawalan ku hurup "U" pikeun ngabédakeun aranjeunna sareng anu caket di Kénya, anu ditandaan ku ngaidentipikasi hurup "V" sateuacan nomer sato masing-masing.

Angka resmi anu ditunjuk pikeun badak di Ngorongoro di Tanzania mimitian ti 161 dugi ka 260, saur pejabat konservasi.

Tag idéntifikasi dina cupang ceuli badak kénca sareng badé badé ditempatkeun, sedengkeun 4 mamalia jalu bakal dilereskeun sareng alat-alat kanggo monitoring radio pikeun ngawaskeun gerakanana bari ngalangkungan wates konservasi.

Perlindungan badak Afrika hideung ieu di Ngorongoro lumangsung dina waktos ieu nalika para ahli konservasi nyanghareupan masalah anu aya hubunganana sareng kanaékan kagiatan manusa di daérah warisan ieu kusabab penduduk manusa anu ngabaladah ngabagi ékosistem na sareng satwa.

Simpen Badak Internasional, amal konservasi dumasar Inggris (Inggris) pikeun konservasi badak in situ, nyatakeun dina laporan pang anyarna yén ngan aya 29,000 badak sésana di dunya. Jumlahna parantos turun pisan dina 20 taun ka pengker.

Panaliti ti Yayasan Sigoks parantos pas badak di beulah kidul Afrika sareng gadget khusus kalayan sénsor pikeun ngalacak gerakanana pikeun nyalametkeun aranjeunna tina tukang nyiksa, seuseueurna ti Asia Tenggara dimana tanduk badak anu dipikahoyong.

Ku ngalacak sato-sato éta, panaliti tiasa ngajagi aranjeunna tina tukang nyiksa sareng langkung ngartos kabiasaanna pikeun ngajagi, teras gentos aranjeunna pikeun ngabijilkeunana, dina daérah anu lindung sareng akhirna ngalestarikeun spésiésna.

Yayasan Sigoks ayeuna damel sareng 3 organisasi pelestarian satwa internasional pangageungna pikeun ngalegaan sistem pelacak badak nganggo sénsor.

Fase kahiji sidang badak, disebut "Ayeuna Badak Nyarios," lumangsung ti bulan Juli 2016 dugi ka Pébruari 2017 di daérah anu mayungan 450 badak liar di Afrika Kidul.

Afrika Kidul mangrupikeun 80 persén badak sésana di dunya. Kalayan populasi anu ditumpes ku tukang moro, aya bahaya nyata kaleungitan spésiés badak dina taun-taun ka pengker kecuali pamaréntah Afrika nyandak léngkah-léngkah serius pikeun nyalametkeun mamalia ageung ieu, saur para ahli Badak.

Badak hideung mangrupikeun sato anu paling diburu sareng kaancam di Afrika kalayan pendudukna turun dina tingkat anu ngareuwaskeun.

Konservasi Badak ayeuna janten udagan konci anu ditingali ku para konservasi pikeun salamet di Afrika saatos nyerang serius anu parantos ngirangan jumlahna dina puluhan taun ka pengker.

Taman Nasional Mkomazi di Tanzania ayeuna mangrupikeun taman satwa munggaran di Afrika Wétan khusus sareng khusus pikeun wisata badak.

Nyawang Gunung Kilimanjaro di beulah kalér, sareng Taman Nasional Tsavo Kulon di Kénya di beulah wétan, Taman Nasional Mkomazi gaduh seueur satwa liar kaasup langkung ti 20 spésiés mamalia sareng sakitar 450 spésiés manuk.

Ngalangkungan George Adamson Wildlife Preservation Trust, badak hideung dilebetkeun deui kana daérah anu dijaga sareng dipager dina Taman Nasional Mkomazi anu ayeuna ngalestarikeun sareng beternak badak hideung.

Badak hideung Afrika dipindahkeun ka Mkomazi ti taman-taman séjén di Afrika sareng Éropa. Badak hideung di Afrika parantos mangtaun-taun janten spésiés sato anu paling diburu nyanghareupan bahaya pisan kapunahanana kusabab seueur paménta di Jauh Wétan.

Ngawengku luas 3,245 kilométer, Taman Nasional Mkomazi mangrupikeun taman satwa anu énggal didamel di Tanzania dimana anjing liar dijagaan sasarengan badak hideung. Wisatawan anu ngadatangan taman ieu tiasa ningali anjing liar anu diitung diantara spésiés kaancam di Afrika.

Dina dasawarsa katukang, badak hideung biasa ngumbara sacara bébas antara ékosistem satwa Mkomazi sareng Tsavo, dugi ka Taman Nasional Kulon Tsavo di Kénya dugi ka lamping handap Gunung Kilimanjaro.

Badak hideung Afrika mangrupikeun spésiés asli anu hirup di nagara bagian wétan sareng Afrika Kidul. Aranjeunna diklasifikasikeun salaku spésiés anu kaancam kritis kalayan sahanteuna 3 sub-spésiés anu dinyatakeun pupus ku Uni Internasional pikeun Konservasi Alam (IUCN).

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment