24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Asosiasi News Berita Breaking Australia Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Karugian Pariwisata Queensland Kalér janten ningkat ku Natal

Karugian Pariwisata Queensland Kalér janten ningkat ku Natal
Karugian Pariwisata Queensland Kalér janten ningkat ku Natal
Ditulis ku Harry Johnson

Daérah éta ngagedékeun tanaga gawé na sapanjang ranté pasokan siap pikeun usum salju anu sibuk, tapi ayeuna ieu rekrut énggal, kalebet langkung ti 200 ti industri pariwisata, anu parantos latihan mangbulan-bulan diwartosan milarian padamelan anu sanés. 

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Tropis Northlandland kaler pikeun 3,150 karugian padamelan ku Natal.
  • Tenaga kerja wisata TTNQ nyusut dugi ka satengah tina ukuran pra-pandemi na.
  • Karugian padamelan TTNQ karaos di sadaya industri.

Pakaryan wisata 3,150 Tropical North Northland ogé bakal leungit ku Natal nyusutan tanaga pariwisata janten satengah ukuranana sateuacan-pandemi, numutkeun kana panilitian anyar ti Pariwisata sareng Forum Angkutan (TTF).

Karugian Pariwisata Queensland Kalér janten ningkat ku Natal

Wisata Tropis Queensland Kalér (TTNQ) Chief Executive Officer Mark Olsen nyarioskeun pariwisata parantos padamel 15,750 staf lengkep sareng paruh waktos sareng, kalayan nyéépkeun wisata henteu langsung, ngadukung total 25,500 padamelan sateuacan pandemi di daérah Cairns.

"Ku Juli 2021, kami parantos kaleungitan 3,600 staf permanén, bahkan kalayan dukungan JobKeeper sareng pasar domestik anu balik," saur Mr Olsen.

"Daérah éta ngagedékeun tanaga gawé na sapanjang ranté pasokan siap pikeun usum salju anu sibuk, tapi ayeuna ieu pangiringan énggal, kalebet langkung ti 200 ti industri pariwisata, anu parantos latihan mangbulan-bulan diwartosan milarian padamelan anu sanés. 

"Pamaréntah kedah ngartos kumaha pangaruhna kana komunitas urang dimana hiji tina lima padamelan gumantung kana pariwisata."

Pupuhu TTNQ Ken Chapman nyatakeun dukungan panghasilan diperyogikeun pikeun staf pariwisata anu kaleungitan mata pencaharianna ayeuna.

"Karyawan anu ngandeg sareng kaleungitan jam damel kusabab dikonci di daérahna tiasa kéngingkeun $ 750 per minggu Bencana COVID-19 pamayaran dukungan panghasilan ti Centrelink, "saurna. 

"Tapi karyawan pariwisata turun kusabab lockdowns di tempat sanés di nagara éta nyababkeun bisnis dununganana dikonci tina basis pelangganna moal nampi dukungan panghasilan.

"Ieu mangrupikeun tragedi manusa kusabab kabijakan Pamaréntah."

CEO Cairns Chamber of Commerce Patricia O'Neill nyarioskeun karugian padamelan diraoskeun di sadaya industri, khususna ritel anu ngalaman turunna 61% padamelan ti saprak taun finansial sateuacanna.

CEO Advance Cairns Paul Sparshott nyarios kamampuan ékonomi régional pikeun pulih bakal berkurang pisan upami staf terampil kaleungitan sektor pariwisata sareng silaturahmi.

"Bakal aya ramalan anu jauh. Nalika pasar pariwisata dipangaruhan parah maka ngalir ka industri sanés anu mangaruhan kana ékonomi régional, "saurna.

Mr Olsen nyarios yén Tropical North Queensland nyaéta, sareng bakal tetep, salah sahiji daérah anu paling kapangaruhan di Australia sareng pandangan industri pariwisata éta surem.

"Tanpa palanggan, usaha henteu ngagaduhan omzet pikeun ngajaga staf anu terampil pisan, sababaraha diantarana parantos nampi latihan taun-taun di daérah khusus janten juragan skip, beuleum jago sareng luluncatan master anu nyayogikeun pangalaman wisata khas daérah.

"Daérah urang ngan ukur 27 dinten lempeng tanpa pangaruh tina konci dina pasar domestik konci dina 18 bulan ka pengker. 

"Mangsa éta dina Méi mangrupikeun lokasi paling rame di Cairns sareng Great Barrier Reef ti saprak pandemi sabab kami tujuan régional anu paling Googled pikeun wisatawan di Australia.

"Nanging, panghentian / ngamimitian pangaruh lockdowns kidul nutup tujuanna kaluar tina pasar konci sesah pikeun usaha dikokolakeun, khususna sareng tingkat staffing.

"Kami dina minggu ka genep pangunjung bébas-ragrag sareng langkung ti 15 juta urang Australi dina kuncian.

"Kaseueuran bisnis ngajalankeun kirang ti 5% tina pendapatan normalna, sareng pesenan payunna kalem ku hotél dugi ka padumukan 15-25% sareng langkung ti $ 20 juta dina acara anu ditunda pikeun bulan Juli sareng Agustus.

"Kami gaduh parahu badé kaluar kalayan ngan genep panumpang sareng opat awak sareng kaseueuran tempatna dina jam dagang terbatas, sedengkeun anu sanésna nuju hibernasi.

"Konsumén parantos kaleungitan kapercayaan kana mesen interstate perjalanan sareng jauh ti bumi, sareng ampir 60% wisatawan Australia sigana moal nyebrang wates Nagara na numutkeun data anyar ti Déwan Industri Pariwisata Queensland (QTIC)."

"Kalayan satengah perjalanan domestik kami datang ti antarantara sateuacan lockdown, panutupanana wates bakal teraskeun pangaruh dramatis di daérah urang.

"Kalayan liburan sakola caket, kagiatan kampanye pamasaran TTNQ di Séptémber sareng Oktober bakal seueur ngandelkeun mitra agén perjalanan pikeun nyobaan masihan kapercayaan konsumén pikeun buku terang yén parobihan bakal tetep kajantenan.

"Data ti agénsi perjalanan ritel nunjukkeun yén Cairns tetep tujuan wisata anu kalolobaan anu paling dipilarian sareng kagenep paling seueur salami opat minggu ka pengker, tapi kami ngajalankeun kirang ti 25% pamilarian sareng 55% pemesanan ti tempat kami sateuacanna COVID."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment